kTERÝ telefon, jaký systém?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ja.Ri.N 18. 4. 2011 22:28

Zdravím,

potřeboval bych slyšet od Vás nějaký rady či tipy.. Potřebuji nový telefon a váhám mezi SE XPERIA X10, SAMSUNG GALAXY S, SAMSUNG OMNIA 7, NOkia n8..

... především chci telefon na hudbu, pořizování fotek, aby měl velký displej na brouzdání po netu a práci s dokumenty, aby se na něm dali hrát kvalitní hry (není to nutnost)..

Mým kandidátem je SE XPERIA X10 + parádní foták, velký displej, kvalitní videa, android, spolehlivost od značky SE (předchozí zkušenosti)
Jediny minus co mě napadá je absence Rádia...

Samsung Galaxy - tam mi chybí akorát dioda u fotáku, nekde sem četl že má špatný zadní kryt, jinak k němu nemám žádný výtky..

Samsung omnia 7 - líbí se mi vzhledově, dobrý foták, veškerá výbava, ale mám zase strach z WM7 - omezenost aplikací a her...

NOkia n8 - hrozně si mi líbí designově, skvělý foták a kamera, tak akorát do ruky telefon.
Ale odrazuje mě Symbian - celkově jeho prostředí, málo aplikací a her..

Díka za pomoc při rozhodování!
Ja.Ri.N
Junior

Odeslat příspěvekod paulis2 18. 4. 2011 22:48

Požadavky skoro nejlépe splňuje právě Nokia N8. Je sice ze všech "nejslabší" co se týče HW, nicméně všeho je na ni dost - aplikací a her. Člověk se jen nesmí omezovat na Ovi Obchod. Navíc s každou aktualizací jsou Nokie citelně rychlejší. Priorita jsou fotky, jak vidím. A v této disciplíně N8 konkurentům utíká na míle daleko.
HTC One S (O2 ČEZ Standard)
Testuji: BlackBerry Z10, HTC Desire 601, HTC One max
paulis2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Sasakr 18. 4. 2011 23:04

No nevím no, na N8 si toho ale vážně moc nezahraje.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak

Odeslat příspěvekod paulis2 19. 4. 2011 00:47

To ale ani na Xperii X10... Pokud na N8 pustí opravdu jen tu jednu náročnou hru, pojede celkem slušně. Navíc po červnovém updatu by se to mělo znovu zlepšit.
HTC One S (O2 ČEZ Standard)
Testuji: BlackBerry Z10, HTC Desire 601, HTC One max
paulis2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod audis 19. 4. 2011 00:52

rááááádio. nevím jak v jiných městěch, ale když jsem ještě na walkmanu a po letech na mobilu poslouchal rádio, v našem 100tis městě se daly bez šumu při chuzi po městě poslouchat 4 radiostanice. 1 na dvou frekvencích, 1 se nedalo kvuli programu a zbyla Černá hora, která nebyla taky žádná výhra kvuli programu. představa, že při chuzi po městě je poslouchatelných bez šumu 10 z 15 rádiií co naladím doma, je lichá. a co pak, když nastoupím do autobusu, do podchodu... limitně se blíží nule.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior

Odeslat příspěvekod vejrri 19. 4. 2011 08:01

Když ti vadí klasické FM rádio tak co já vím každá nokia má internetové rádio a kvalia je velmi slušná. a co se týče nového Symbianu, tak ten si nemohu než jen vynachválit.
vejrri
Junior

Odeslat příspěvekod Pupu 19. 4. 2011 08:31

Jaky je cenovy strop?
Pokud je prioritou fotak, pak N8. Pokud hrani her, pak SGS nebo z novejsich HTC Incredible S, HTC Desire S nebo si pripadne na SE Neo (oba maji ovsem jen 3,7" displeje, coz muze byt pro nekoho malo).
SE X10 je sice porad dobra koupe (hlavne diky tomu, ze dostane oficko 2.3.3 update), ovsem s hranim her je to v tuto chvili tak 50 na 50, nebot jednak ma starsi Adreno 200 graficky chip (vsichni vyse uvedeni, krome N8 samozrejme, maji grafiku rychlejsi) a pak taky telefon zvlada jen dual touch (spekuluje se, ze s prichodem 2.3.3 telefon dostane plny multitouch, ale neni to jiste), coz muze byt u nekterych her problem. Samozrejme jsou stovky her, ktere bezi svizne a hraji se jedna radost, ale neni to holt 100%. FM radio jsem na telefonu neposlouchal tolik let, ze mi absolutne nechybi, ale da se to vyresit napr. koupi BT setu MW600, ktery FM radio obsahuje.
X10 black
Pupu
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 19. 4. 2011 09:31

Za mě je volba Nokia N8.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ja.Ri.N 19. 4. 2011 11:44

Díky za tipy ;-) Cenový strop max. 9000 kč...

.. SE XPERIA NEO se mi hrozně líbí, ale bude asi až v červnu a já potřebuju ted telefon, proto mi všech zváženích vychází nejlepší poměr cena/výkon SE XPERIA X10 - má všechno co potřebuji, hry pro mě nejsou podmínkou - hraji minimálně.. BT set MW600 vypadá to zajímavě, ale je pravda že je i spousta internetových rádii..

Nokia n8 - se mi taky hrozně líbí, ale jak už sem psal - symbian, pomalej procesor z ní dělají ,,nepoužitelný telefon"
Ja.Ri.N
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 19. 4. 2011 11:46

Procesor pomalý nemá. Na ten hw je dostatečný, prostředí je rychlé.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ja.Ri.N 19. 4. 2011 12:07

Asi se zajdu ještě podívat do NOKIAstore - vyzkoušet si ju.. Mám ještě jednu otázku k symbianu - dá se upravovat prostředí - třeba jako na Androidech?

Jo a ještě k SGS - fotky sem se díval má taky slušný, procesor, displej.. Má nějaký mouchy? Blesk bych oželel..
Ja.Ri.N
Junior

Odeslat příspěvekod goriot 19. 4. 2011 12:12

Hoj,
no C7 je se symbousem naprosto svizna a jeste mi ani jednou nezmrzla (za 4 mesice)...
mas tam neco jako task manager, takze muzes jednoduse prepinat mezi aplikacemi, popripade je vypinat. To u androidu nejde.
A v tom novem symbianu mas 3 plochy, kam si muzes hazet jake ikony chces - tj stejne jako u androidu, ale na podzim vyjde novejsi verze symbianu, ktera bude v tomto android temer presne kopirovat.
Jinak jsem presvedcen, ze symbian^3 s 600 MHz procesorem je sviznejsi nez windows s 1Ghz procesorem
goriot
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 19. 4. 2011 13:19

Ja.Ri.N: je to plasťák, který vrže. Pokud ti to u tak drahého telefonu nevadí...
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pupu 19. 4. 2011 13:29

Ja.Ri.N: SGS NEKOMU skutecne vrze, ale nejde jej odepsat s tim, ze kazdy kus je spatne udelany a tudiz vrze.
Prostredi u Symbianu se sice upravovat trochu da, ale Androidu v customizaci nesaha ani po kotniky. Proto trvzeni o tom, ze "je to stejne jako u androidu" povazuji bud za spatny vtip nebo naprostou neznalost.
Task manager na sestrelovani aplikaci je nutne dointalovat z marketu, je free a je to otazka minuty. Mezi aplikacemi jde prepinat v defaultu bez nutnosti cokoliv instalovat. Hlavni rozdil oproti Symbianu pri sprave aplikaci je ovsem v tom, ze pokud zapinas aplikace na Symbianu a neukoncujes je, chod telefonu se zacne zpomalovat a pak ma ke sviznosti daleko. To se na Androidu nikdy nestane, protoze OS je natolik inteligentni, ze nepouzivane ci spici aplikace vypina sam, kdyz je to potreba.
X10 black
Pupu
Junior

Odeslat příspěvekod Opeth 19. 4. 2011 15:09

@Ja.Ri.N:
Doplnujuca otazka: zalezi ti aj na vydrzi telefonu (resp. baterie)?
Nokia C7 (SE P1i, i-mate JAM)
Opeth
Junior

Další stránka