Dobře vybavený telefon pro "offline" používání

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kalfar 2. 5. 2011 18:14

Tak nastal čas na výměnu telefonu. Po M35, Nokii 6310i, 6260 a 6120 classic je čas na další kousek. Ale v těch nových telefonech si vůbec nemůžu vybrat :hm

Rád bych telefon, který by měl slušnou výdrž, Wi-fi, GPS, dobrej kalendář, mohl jsem ho synchronizovat s Linuxem a mohl bych v něm mít nějaké offline mapy ČR. Líbí se mi takový LG Optimus One/Chic, ale bojím se toho, jak bude Android fungovat bez internetu. Internet v mobilu se mi nevyplatí, wifi budu využívat jen zřídkakdy ve škole. A nevím, jestli je možné připojit telefon k internetu skrz stolní počítač přes kabel nebo modrej zub? Nebo stačí na správu Androidu jen stolní počítač? Mám na mysli aktualizace a instalaci aplikací.

Jinak nepotřebuju žádné jiné funkce, foťák využívám zřídka a jen dokumentačně, na hudbu mám skvělej kapesní přehrávač, na videa se dívám na stolním počítači.

Cenově bych se chtěl vejít do 5-6 tisíc, konstrukce pokud možno nepohyblivá, velikostně do kapsy ;-)

Můžete mi nahodit nějaké tipy, po čem bych se mohl kouknout? Jestli má smysl telefon s Androidem, nebo radši bez systému?
Díky za rady
Jsem velký, hladový a tvrdohlavý! Tak pozor na mě!
kalfar
Junior

Odeslat příspěvekod paulis2 2. 5. 2011 23:39

Pokud internet opravdu jen zřídka kdy, asi bych šáhnul po nějaké Nokii se Symbianem. Vaším požadavkům by mohla stačit klidně starší Nokia 5800 XM nebo novější Nokia C5-03. Obě mají Wi-Fi, kvalitní sync., přehledný kalendář a kvalitní mapy spolu se slušným čipem GPS bez nutnosti využívat internet. Cenově vyjdou oba modely na cca 5000 Kč.
HTC One S (O2 ČEZ Standard)
Testuji: BlackBerry Z10, HTC Desire 601, HTC One max
paulis2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kniter 3. 5. 2011 07:01

Android urcite nie. Ten internet potrebuje najviac. Slusnu vydrz ma nokia e52. Ma wifi, gps navigaciu zdarma. Stoji 180-200eur
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod myšpulín 3. 5. 2011 07:21

A ten domácí počítač máš připojen k netu? Pořídil bych si wifi router, to není velká investice, a telefon bych synchronizoval, stahoval do něj aplikace přes tu domácí wifi. K chytřejším telefonům mi to přijde takřka nutnost.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pupu 3. 5. 2011 10:14

Android se da bez problemu pouzivat i bez netu v telefonu, ale chce to skutecne mit pristup na wifi za ucelem instalace aplikaci/aktuzalizaci a syncu (ten jde sice i po kabelu, ale neni to ono). Takze jak pise Myspulin, porid si wifi AP a nebudes nicim omezen. Pokud se ti toto reseni nezamlouva, pak bych doporucil Nokii E52.
X10 black
Pupu
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 3. 5. 2011 10:45

Android bez netu ne, je to zbytečnost kupovat takový telefon.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vad0s 3. 5. 2011 10:58

A co kdyz mam doma normalni internet pres kabel.. a nemam wifi, da se nejak udelat abych mel doma wifi i kabel, ale vyuzival stejny internet? A jeste neco, jaky mobilni internet doporucujete k android telefonu (velikost FUP za mesic)
ATH T500, Rock Zircon, Sony MH1C, VE Monk, KZ ED9
vad0s
Junior

Odeslat příspěvekod Pupu 3. 5. 2011 11:01

Samozrejme, ze da, proste jen koupis AP nebo wifi router, zalezi "jak" ten internet mas, sledeni "normalni internet pres kabel" je nic nerikajici. Jinak ja mam od VF 150mb za tech tusim 177Kc nebo kolik to ted je a pretahnul jsem jen parkrat a ani pak rychlost nesla dolu.
X10 black
Pupu
Junior

Odeslat příspěvekod vad0s 3. 5. 2011 11:02

Ja se v internetu nevyznam, nemame to pres pevnou linku :D Nee vazne, tomuhle nerozumim moc.
vad0s
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 3. 5. 2011 11:07

Stačí koupit Wifi router který zapojíš před počítač. Ten router má většinou jeden WAN vstup a nejčastěji 4 LAN výstupy. Do WAN připojíš kabel co šel původně do PC a z jednoho výstupu LAN zapojíš kabel do PC. Je to v návodu k routeru. Já používám http://www.korunka.cz/sitove-prvky/tend ... n?v=452521
Počítačům taky příliš nerozumím, ale není to nic těžkého.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 3. 5. 2011 11:08

Tak si tu wifinu nech udělat od někoho, kdo tomu rozumí, ale problém v tom není
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pupu 3. 5. 2011 11:08

Tak si to napred zjisti a pak muzem pokrocit dal. Nicmene musis mit bud primo kabel z rozvodu, tzn. nemas v byte modem, nebo naopak nejaky ten modem mas a z nej jde teprve kabel do PC. Staci mezi ten kabel/modem vlozit jeden sitovy prvek, ktery posle internet dal jak pres kabel, tak jen posle vzduchem pres wifi sit (laicky receno).

Myspulin: Treba uz router ma, jen o tom nevi. Pak bohate staci AP za par korun.
X10 black
Pupu
Junior

Odeslat příspěvekod vad0s 3. 5. 2011 11:19

Jak rikam sem v tom hodne zmatenej, router doma mam (bohuzel uz presne nevim jaky).. Internet funguje pro 2 PC. Kdyztak mi nejlepe piste do SZ, nechci tady zakladat offtopic
vad0s
Junior

Odeslat příspěvekod hitman128 3. 5. 2011 11:52

tak jestli máš jeden počítač puštěněj pořád tak si kup tohle http://www.alza.cz/zyxel-zyair-nwd-2105-d214572.htm někde se tam nechá nastavit aby to vysílalo internet jako AP jen pro windows a mac
hitman128
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kalfar 25. 5. 2011 21:24

Tak jsem si to v hlavě nechal uležet, Android teda oželím. Přemýšlím o té E52ce, jen mi trochu vadí její špatná pověst, je na ní spousta špatných zkušeností :/ Jaké nové telefony by jí mohly konkurovat? Dlouhá výdrž, wifi, GPS, dobrej kalendář??

A dá se E52ka synchronizovat online (např. s Googlem)? Používám Linux a tenhle telefon jak na potvoru s ním vůbec nemluví, tak bych potřeboval nějakého prostředníka.
Jsem velký, hladový a tvrdohlavý! Tak pozor na mě!
kalfar
Junior

Další stránka