Náhrada SE K790i - Samsung Galaxy S II?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Gandy99 22. 5. 2011 09:00

Dobrý den, již třetím rokem jsem vlastníkem SE k790i (vím je to dost dlouho),a proto jsem se rozhodl že si koupím nový s výbavou do budoucnosti. Dost vážně uvažuji o koupi SGS II , myslíte že je to dobrý nápad? Není to až příliš velká změna? Měl bych se něčeho bát?

Díky za Odpověd.
Naposledy upravil Fíla dne 22. 5. 2011 09:21, celkově upraveno 2
Důvod: upraven obecný název tématu - příště nad ním alespoň chvíli přemýšlej!
Gandy99
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PetrRohacek 22. 5. 2011 09:10

Dobrý den,

no právě teď, v nevětším rozkvětu smartphonů, je docela riskantní kupovat telefon, ať je za 5000,- nebo za 14000,- jako SGS II.

Neříkám, je to úžasný přístroj, ale lze předpokládat, že na příštím MWC se už představí telefony se 4 jádry a mnoho dalších inovacích :-)

Každopádně, SGS II je výborný telefon, momentálně nejlepší na trhu, ale můžete očekávat, že za 2 - 4 roky to bude průměrný telefon, v dnešní době :-)

Hezkou neděli,
Petr Roháček.
Když můžu, pomůžu :-)
PetrRohacek
Junior

Odeslat příspěvekod Gandy99 22. 5. 2011 09:29

Děkuji za odpověď, a nemusím se bát té rapidní změny?
Gandy99
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PetrRohacek 22. 5. 2011 09:33

Nemyslím si :-)

Rozhodně bude patřit mezi špičku tyto 2 roky.

A za 3 - 5 let to bude střední třída ;-)

Ale nevím, já bych třeba šel do nějakého levnějšího high - end, např. HTC Incredible S, HTC Desire HD, nebo dokonce SE Xperia Neo (na svou cenu výborný telefon).

No a za 3 roky, bych si koupil opět stejný telefon (jako ten levnější hing - end), což může být třeba ten SGS II :-)

Šťastnou ruku při výběru.
PetrRohacek
Junior

Odeslat příspěvekod Gandy99 22. 5. 2011 09:56

Děkuji :)
Gandy99
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod portapro 22. 5. 2011 10:40

Možná bych počkal ještě půl roku na čtyřjádrovýho kal-ela(tegra 3),víc jak čtyři jádra do telefonu dávat nebudou a výrobci pak budou jen taktovat,což s utilitou z marketu jde taky,takže potom by jste měl dlouho smartphone na špici ;-)
portapro
Junior

Odeslat příspěvekod Sasakr 22. 5. 2011 11:32

Jsem myslel, že ta utilita z marketu umí taktovat jen dolů, nikoliv nahoru nad standardní takt...
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak

Odeslat příspěvekod portapro 22. 5. 2011 20:22

Tak ted jsi mě zmátl...já Android nemám ale vím že desire hd jde az na 1,6ghz možna to jde az po rootu,ale četl jsem,že to jde velice lehce a zvládne to kazdej
portapro
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 22. 5. 2011 20:39

osobne bych sel do SE NEO je to dobry stroj za dobry peniz, pro Vas zmena az az velika a pokud Vam k790i vydrzel tri roky, tento vydrzi rozhodne taky, mozna jeste dele ;-) ale rvat do novinky jako galaxy II tolik penez kdyz za par mesicu bude o dost levnejsi az zacnou vychazet dalsi a dalsi dvoujadra me prijde dost zbytecny. Jinak souhlasim s incredible nebo sensation je take takovej stroj budoucnosti, ale tam je myslim take cena jeste dost vysoka, nehlede na to, ze NEO bude urcite lip fotit nez tyto dva mobily :-)
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PetrRohacek 22. 5. 2011 20:48

Ano,

přetaktovat CPU jde, pomocí programu SetCPU, ale musíte mít telefon rootnutý, abyste mohl s tímto program pracovat, ovšem záleží na ROMce (např. CyanogenMod atd.) co máte v telefonu, myslím to tak, v jakém rozmezí můžete CPU přetaktovat/podtaktovat.

Pak lehce můžete podtaktovat, přetaktovat ... :-)

POZOR !!
-> Po rootu telefonu ztrácíte záruku !
PetrRohacek
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 23. 5. 2011 12:16

SGS2 vlastnim a urcite nebudete litovat ...
a reci, ze za pul roku-rok bude stredni trida ... no to tak plati o vsem ... kdyby clovek cekal na lepsi model, tak by cekal donekonecna ...
jinak pokud se jedna o zmenu - no zmena to bude "velka" opravdu - display je velikanskej, ale je paradni ... zatim sem s nim naprosto spokojenej - a prechazel sem z o dost mensiho telefonu :-)
anonymni

Odeslat příspěvekod PetrRohacek 23. 5. 2011 12:40

To nejsou řeči :-)

A nepsal jsem za za půl až jeden rok, psal jsem za 3 - 5 let (se stane střední třídou).

Ale jinak souhlasím, teď je to nejlepší telefon, co si můžete pořídit.
PetrRohacek
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 23. 5. 2011 13:05

za pul az rok sem bral zminku o MWC, jinak 2-4 roky a porad stredni trida, to mi pripada dost slusny ... takze OK :-D SGS2 je fakt super ...
jinak samo kolem 10k je spoustu slusnych jednojader, ktere nejakou dobu take budou dobre slouzit ... kvuli lepsimu fotaku asi nove Xperie, display a celkovy dojem zas asi SGS1 ...
anonymni

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 23. 5. 2011 20:31

presne tak musim s poslednimy prispevky souhlasit, i to, ze vse jde dolu je hola pravda - jako ceny i co se tyce HW - vlajkova lod-spicka, za rok stredni trida a pak starousci(obrazne receno samozrejme) to by si fakt clovek nikdy nic nekoupil, ani tv, ani pc kdyby takto uvazoval, jsou to preci jen spotrebni veci tak hura do nej ;-)
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Carismatico 24. 5. 2011 08:15

Dobrý den, změna to nebude veliká ale přímo obrovská. Přeci jenom u vás to bude radikální změna. Měl jste doposud tzv. hloupé zařízení, nyní si budete pořizovat smartphone čili zařízení s operačním systémem. Navíc K790i měla hardwarovou klávesnici. Galaxy S II má pouze dotykové ovládání.

Taky se připravte na řadu nových technologií a množství funkcí. Očekávejte, že výdrž nebude tak dlouhá jako tomu bylo u SE. Být na vašem místě, tak ale s koupí neotálím, s S II chybu neuděláte. Jen to bude chvilku trvat, než si zvyknete na android na nové ovládání a celkově.

A jak zde padly alternativy v podobě Desire HD či Incredible S - cenové rozdíly nejsou tak velké. Navíc S II je velká novinka a výrobce se nejspíše drží strategie "sbírání smetany" čili na úvod nasadil vysokou cenu, ale daná cena již za měsíc může být o tisíci korunu nižší.
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Další stránka