Telefon do 7 000, nejlépe z T-mobile.

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod otas71 3. 6. 2011 17:27

Zdravím, potřeboval bych poradit při výběru mobilního telefonu.

1) operační systém: v tomto se moc neorientuji, takže si nechám poradit

2) dotykový displej: raději bych dotykový displej, ovšem kvalitní

3) fotoaparát: min. 3 megapixely

4) WiFi:100% chci WiFi

5) hlavní využití telefonu: volání, sms, hudba, internet, hry, videa (filmy)

6) cena: do 7000 Kč na T-mobile při paušálu 250 Kč

Zatím mě nejvíce zaujal SE Xperia X 10.

http://eshop.t-mobile.cz/yourPackage.js ... =telephone

Děkuji moc, za rady a za tipy.
otas71
Junior

Odeslat příspěvekod PetrRohacek 3. 6. 2011 17:45

Dobrý den :-)

Jestli to opravdu musí být od T-Mobile, tak rozhodně ta X10, škoda, že T-Mobile má pokulhávající nabídku.

Pokud to není nutnost, nakupovat u T-Mobile, tak bych rozhodně doporučil HTC Desire: http://www.mobilprovas.cz/detail/197000 ... no-pro-cz/

Jestli Vám nevadí šedivky, což znamená, že produkt není určen pro český trh a může být složitá reklamace, tak bych doporučil stále SGS, tady si můžete vybrat obchod: http://mobilni-telefony.heureka.cz/sams ... -galaxy-s/

Příjemný víkend,
Petr Roháček.
Když můžu, pomůžu :-)
PetrRohacek
Junior

Odeslat příspěvekod xcookx 3. 6. 2011 18:11

Urcite bych se podival take na Samsung galaxy Ace ten je za dobrou cenu a ma vse co je treba.Ja jsem majitelem HTC Desire a uvazuji o necem novem a nahodou jsem narazil na Ace a myslim ze bych si ho urcite koupil misto htc funkce mi prijdou stejne a displej neni o tolik horsi ze by stal za tu cenu navic o proti htc.Navic ma desire katastrofalni vydrz sotva 1 den a to nic moc nedelam.
E51 neni,N79 neni,SE W200i,zaloha 6210,Samsung s5230,HTC Desire,iPhone 4s
xcookx
Junior

Odeslat příspěvekod PetrRohacek 3. 6. 2011 18:23

Dobrý den :-)

Galaxy Ace se svým TFT panelem a 3.5" displejem a rozlišením 320 x 480 rozlišením, oproti Desire s AmoLED displejem s 3.7" palci a 480 x 800 rozlišením opravdu nemůže konkurovat :-)

Proti SGA hraje také 158 MB uživatelskou pamětí oproti 576 MB u Desire.

A RAM taky velice pokulhává, 278 MB oproti 576 MB je opravdu málo.

Takt 1 GHz u Desire oproti 800 MHz u SGA také hraje pro Desire.

A k baterii, sic má Desire 1400 mAh, ale celková výdrž je politováníhodná, a rozhodně je horší jako u SGA a to má SGA o 50 mAh míň.

Mějte se hezky :-)
PetrRohacek
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 3. 6. 2011 19:15

do toho bych teda nesel, to je vymena nic moc a podle me desire je lepsi :-) to si pockejte, ci neco lepsiho kdyz uz si chcete polepsit - iphone 4, galaxy II ci optimus black, jinak zmenu moc neucejtite... :-) nebo N8 pokud si chcete polepsit ve fotaku a videu ;-)
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xcookx 3. 6. 2011 20:18

Uvazuji o SGS II nebo ip4 jedine co me odrazuje od SGSII je celkova velikost je to uz jak placacka ale to se mi zdalo i u desire snad si zvyknu.
E51 neni,N79 neni,SE W200i,zaloha 6210,Samsung s5230,HTC Desire,iPhone 4s
xcookx
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 3. 6. 2011 21:12

Tak s tím htc desire od mobilprovas.cz bych byl velice opatrný. Je to mazaně napsané a asi šedivka.
Položil jsem dotaz na jejich info, zdy je to Oficiální cz distribuce a jestli platí záruka ve všech autorizovaných servisech a už druhý den čekám marně na odpověď.
Však taky cena odpovídá cenám šedivek a ne ofiko distribuci.
Pokud mi odpoví, dám vědět.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PetrRohacek 3. 6. 2011 21:18

Já už jsem jim napsal, když jsem kupoval Desire pro příbuzného u mobilprovas.cz, tak jsem si je taky nejdříve prověřil.

Napsal jsem jim rovnou, jestli se jedná opravdu o oficiální českou distribuci, odpověděli že ano, a když telefon dorazil domů, nezbývalo mi nic jiného, než souhlasit :-)

Takže, nebál bych se a zároveň doporučuji ;-)
PetrRohacek
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 3. 6. 2011 21:37

Takže manuál je český, v telefonu nastavená čeština a při aktualizaci androidu vše zůstane?
Je na krabici vše česky?
Jaký je záručák, případně vyplývá z daňového dokladu, že reklamace jsou možné i jinde než u nich?
Díky za odpověď. Taky o něm uvažuju.
:-)
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PetrRohacek 3. 6. 2011 21:44

Ano manuál je český, v telefonu je čeština a nedávno jsem sestřenici dával update na 2.2 a vše klape hezky :-)

Krabice byla myslím anglická, nebo česká (?), to nevím, omlouvám se :-[

To s těmi reklamacemi, to nevím, ale myslím si, že to bude jako u všech obchodů, pošlete jim to, oni to pošlou do servisu a dorazí Vám to opravené :-)

Bohudík Vám v reklamacích neporadím, protože jsem si jí nemusel projít :-)
PetrRohacek
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 3. 6. 2011 21:48

Jenže právě ta krabice a ta možnost, kde rekamovat, je taky podstatná.
Anglická krabice by znamenala šedivku. Jinak díky za předchozí odpověď.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PetrRohacek 3. 6. 2011 21:54

A, tak jsem zjistil tu krabici :-), psal jsem (kvůli vám :-) ) sestřenici, jestli je vzadu napsaná specifikace telefony v ČJ, a ano ;-)
PetrRohacek
Junior

Odeslat příspěvekod otas71 4. 6. 2011 08:47

Raději bych si koupil telefon z T-mobile, ale kdyby byl někde nějakej lepší a zajímavější, tak bych asi neváhal.

Ještě jsem si říkal, že dotykový displej není úplně nejdůležitější, tak Nokia E52 vypadá taky dobře, co říkáte?

Ještě jsem na T-mobile našel Nokii N97, tady se mi líbí hlavně ta výsuvná klávesnice, ovšem tento telefon je už trochu starší že?

Takže co se týče dotykáčů, tak jsem zúžil výběr na SE Xperia X10, Nokia N97 a Samsung Galaxy Ace. Mohli byste mi poradit?

dík
otas71
Junior

Odeslat příspěvekod PetrRohacek 4. 6. 2011 09:08

Rozhodně ber X10 ;-)
PetrRohacek
Junior

Odeslat příspěvekod otas71 4. 6. 2011 09:11

Osobně se k němu taky nejvíce přikláním. Jediná nevýhoda je, že je tam Android staré verze, ale dočetl jsem se, že je možné ho aktualizovat, nevíte jestli je to pravda?
otas71
Junior

Další stránka