HTC WildFire S vs Samsung Galaxy Ace pro Ajtáka :)

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod KckoR 20. 6. 2011 10:51

Zdravím všechny,

jsem zarytým vyznavačem telefonů od Nokie (od původní 5110 k současné vyklápěcí E-66).

Pokrok jde dál, symbian stojí za ... a používat současnou nokii k serfování a mailům a další net komunikaci je něco příšerného.

Proto prosím o radu který z těchto dvou telefonů zakoupiti. Jsem člověk pracující v IT oboru, chci být neustále online (přes den v práci, večer doma na NTB, v posteli nebo odpoledně během oběda na telefonu ...)

Dále také jezdím na kole a chodím běhat takže rozhodně využiji GPS

Moje hlavní požadavky:
+ Rychlost a odezva telefonu (toto nejvíce!)
+ Prohližení webových stránek (jak zoptimalizovaných pro telefony tak i nezoptimalizované, sociální sítě, ICQ, poštovní klient (emaily)
+ Intuitivnost a ovladatelnost telefonu (přeci jen jsem "NOKIA-ář" a netuším jak moc intuitivní bude ovládání prvků a celého telefonu v tomto duelu)
+ Výdrž baterie
+ GPS, mapy
+ Psaní SMS

Méně důležité požadavky:
+ Kvalita fotografií
+ Hudba / mp3

Děkuji velmi za cenné názory.
KckoR
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sandak 20. 6. 2011 11:30

Oba vybrané telefony, android tudíž tvé požadavky splní oba stejně. Pro HTC hraje lepší (jemnější a super ldc displej) ale za to menší, podle mě kvalitnější konstrukce telefonu a lepší zákaznická podpora od HTC. Pro samsung hraje subjektivně lepší fotoaparát a pro někoho lepší vzhled ala iphone. Samsung ma pak rychlejsi procesor, ale zase mene pameti RAM. Osobne bych tyhle parametry moc neporovnaval, protoze kazdy ma jinou nadstavbu a volne pameti ram mas nakonec skoro stejne. Takze rozsudek zni: koukni na nejaky videa na prostredi od HTC a od Samsungu podivej jak ktery foti a precti uzivatlske recenze at vis do ceho des a vyber podle toho ktere ti vice padne do oka, nebo ktery mobil se ti libi vic.
Sandak
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 20. 6. 2011 11:33

Nebo HTC Desire?
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Presler 20. 6. 2011 13:07

Pro "ajťáka" myslím, že jetá N900 je geekphone jak svině a požadavky by splňovala.
Presler
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 20. 6. 2011 13:37

Až na tu výdrž
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod BigT 20. 6. 2011 13:51

Musíš si uvědomit jednu zásadní věc, mnoho Android telefonů, pokud jsou stále online nevydrží ani pracovní den (8hod), takže I když je Symbian starý systém, má jednoznačné plus ve výdrži.
Být tebou, tak bych počkal na Nokiu E6 s novým Symbianem
PC: PC: Intel i5 8400, Asus ROG Strix B360‑G , 16GB Kingston HyperX, SSD Adata SP920+WD Blue 1TB, GIGABYTE GTX 1050 OC 2G, be quiet! Pure Power 10, CM Elite 333, LG IPS235P 1920x1080

NTB: HP 430 G5

Mobil: Samsung A52s 5G
BigT
Junior

Odeslat příspěvekod Opeth 20. 6. 2011 14:11

N8
Nokia C7 (SE P1i, i-mate JAM)
Opeth
Junior

Odeslat příspěvekod KckoR 20. 6. 2011 17:26

Děkuji všem za užitečné názory. Trošku mě zaráží rada čekat na Nokii s novým symbianem.

Dle názorů z mnoha stran je Nokie a symbian v podstatě mrtvá / mrtvé a na Android už mít nebude. Je to pravda?

S nokiíí jsem byl spokojen do doby než mi kamarád ukázal jak se "surfuje" na Galaxy 511, jak se na tom v pohodě prohlíží pošta a chatuje, dále také GPS a mapy ...

vedle toho vypadá moje E66 jako pořádnej kšunt i když vzhledově se mi Nokie obecně líbí.
KckoR
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BigT 20. 6. 2011 18:09

Mám už druhý mobil s Androidem a musím říct, že to není nic moc. Samotný systém je totálně nevyvážený, na pomalých telefonech jede pomalu stejně rychle jak na těch nejlepších, pro telefony dříve vydané se updaty prostě nedělají, Market to je kapitola sama o sobě, Google pravděpodobně ani nekontroluje aplikace, které v něm jsou, jelikož tolik balastu, který zastiňuje použitelné aplikace jsem ještě neviděl. K aplikacím samotným - nehotové, padající, nekompatibilní, některé způsobí i crash telefonu... Čím dál víc se mi líbí Apple s iOS a Microsoft s WP7, kteří do marketu nepustí kdejakou kravinu a zároveň díky předem dané konfiguraci HW vím, že update bude i pro něj... Osobně kdybych si kupoval mobil, padne volba na něco s QWERTY (měl jsem předtím SE P1i a ten styl ovládání a psaní mi na dotykovkách prostě chybí, proto bych zvolil Nokii E6, která má vše co SE, jen v novém kabátě) a rozhodně s něčím jiným než Androidem...
PC: PC: Intel i5 8400, Asus ROG Strix B360‑G , 16GB Kingston HyperX, SSD Adata SP920+WD Blue 1TB, GIGABYTE GTX 1050 OC 2G, be quiet! Pure Power 10, CM Elite 333, LG IPS235P 1920x1080

NTB: HP 430 G5

Mobil: Samsung A52s 5G
BigT
Junior

Odeslat příspěvekod KckoR 21. 6. 2011 00:58

BigT: Paráda, brouk v hlavě :-D , ale rozhodně díky za názor. :tleskani
KckoR
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hanysek3099 21. 6. 2011 14:14

Dovolím si taky přispět svým názorem.
V oblasti MT dělám od roku 2002, takže mi rukama prošli všechny minulé i aktulní platformy a systémy. Mám tak možnost praktického srovnání.
Rozhodně bych se neodvážil tvrdit, že android funguje stejně na pomalém a silném HW. Je jasné, že základní modely jako VF845 apod. nejsou pro android platformu to pravé, ale od střední třídy (HTC Wildfire S, LG OO apod. už nevidím žádný problém.
Na Vaše požadavky bych jako optimální variantu viděl Wildfire S, zajimavou alternativou může být nový Huawei X5 (výrazně lepší displej a výkon).

Androidu bych se určitě nebál, naopak dotykový symbian je podle mých zkušenosti opravdu použitelný až u vyšších řad (N8 apod.)
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mazaxxx 8. 8. 2011 14:47

Ahoj,

pořídil jsem před týdnem Wildfire S a dnes jsem měl možnsot vyzkoušet kamarádky Samsung Galaxy Ace ze kterého jsem byl nadšený. Měl jsem možnost hlavně vyzkoušet psani a na Samsungu ač bylo bez vibrační odezvy (čehoš sem se trochu bál) se psalo naprosto dokonale, rychlost odezvy byla neuvěřitelná ve srovnání s Wildfirem který má sice více RAM ale pomalejší procesor a HTC sense, který chci zkusit vypnout jestli se rychlost odezvy nezvýší. Každopádně bych si přál aby odezva byla stejně rychlá, psaní na Samsungu bylo víc než dokonalý a mohu porovnat i s hardwarovou QWERTy klávesnicí a X1 která už přestal fungovat tak jak má (vlhkost, prach a čas) Proto jsem šel do soft klávesnice, věřim že vydrží déle, tlačíkta časem odchází. Přemýšlím že vyměním Wildfire S za Samsunga ACE
mazaxxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karel-d 8. 8. 2011 19:34

Já bych se přikláněl k tomu HTC Desire, v HTC Bradshopu byl v doprodeji za cca 6500,-
karel-d
Junior