N8 vs Galaxy Ace vs Optimus Black..

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ante1 18. 8. 2011 21:43

Ja byl v pondeli Nokii N8 vratit do Vodafone - uplatnil jsem po tydnu zaruku spokojenosti. Skoro 11 tisic mi ma prijit na ucet - nechteli me to dat ze pra rano nemaji penize :(
Rok jsem pouzival HTC HD2, potom Nokii E5, po ni zkouska LG Optimus Black a po nem prave N8.
Ta N8 byla v porovnani s vyse zminenymi stroji pro me nadherna designem ( pro me je preci jen Nokia KUS telefonu ), ale tragedii byla prave ta sviznost ovladani, dale utrpeni ve forme Browseru. To by samozrejme nevadilo, ale ta sviznost systemu byla fakt spatna.
Kdo ale neni nicim jiny zhyckany a dotykac ma poprve - Nokia je krasny telefon...
Samsung Galaxy Mega 6,3
Ante1
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 18. 8. 2011 22:07

co je zaruka spokojenosti?
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yeaah 20. 8. 2011 11:44

N8 u me zatim vede, jen musim vyzkouset s Ančou. nebudu kupovat na tafir, protoze se chystam na rok do svedska a nemelo by to pro me zadny vyznam..

OB me ale taky mile prekvapil. Ovsem N8 vede zpracovanim, designem, moznosti barev.. bud to prekousnu a koupim sedivku a nebo holt zaplacu a vysolim skoro 10tku. to je ted nejvetsi dilema :D

Porad si rikam, jestli pro me neni N8 zbytecna jen kvuli fotkam, ktery budou stejne typu FB..ale buhvi, treba by me to s ni vic chytlo a vic bych fotil/tocil a nasledne si s tim i vic hral..no uvidime sem stale na vazkach je to tezky, v urcitych vecech sem nerozhodnej no :mrgreen:
yeaah baby!
yeaah
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 20. 8. 2011 14:10

Švédsko je na focení supr - příroda - tak buď samostatný foťák nebo aspoň pořádný v mobilu ;-)
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod yeaah 20. 8. 2011 21:16

chapu takze N8 :D
yeaah baby!
yeaah
Junior

Odeslat příspěvekod yeaah 22. 8. 2011 12:54

Kamarad me tlaci at koupim sedivku, ze v tom nemuze byt vubec zadnej problem.. jjo uspora 3tKč je hodne lakava.. Jaky jsou vubec rizika u sedivek?? ze by neco nefungovalo spravne, nebo nejak zhorsene ( fotak nefoti, nevola to :D )???
Zaruka prece plati 2 roky tak i tak a resil bych to samo s prodejcem.. no sem na vazkach.. a letet mam uz v Pa vecer.. :oboze
yeaah baby!
yeaah
Junior

Odeslat příspěvekod Mrazakkuba 22. 8. 2011 15:10

ne, telefon je naprosto stejný jaký bys koupil v normálním obchodě, maximálně s jiným FW...jde ale o to, že prodejce má pozměněné reklamační podmínky, nemusí uznat reklamaci, kterou by např. v O2 uznali...nejhorší případ by byl, že prodejce svůj obchod zruší úplně...na jednu stranu v tom nevidím až takový problém, sám mám seriózní obchod se šedivkami, kde většinou nakupuji(i když tedka mam iPhone od O2)...nicméně největší problém je, že když telefon chceš potom prodat, tak ho prodáš s největší pravděpodobností hodně pod cenou
Apple iPhone 6
Mrazakkuba
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 22. 8. 2011 15:23

Spíš vidím problém v reklamaci - prodejce telefon namočí a sdělí, že jsem ho jaksi pokazil sám. A šmitec. Když to teda přeženu do nejhoršího extrému.
Když koupím šedivku o 3000 levnější, a prodám ji levněji max o ty 3000 než ofiko distribuci, tak jsem přece nic neprodělal ;-)

-- 22. 8. 2011 16:24 --

ztráta je stejná u obou prodejů....
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mrazakkuba 22. 8. 2011 15:32

no neni to až tak úplně pravda... já jsem koupil LG Optimus 2X za 11990,- a o měsíc později jsem ho prodal za 8500,- to je celkem velká ztráta :)

ale myslel jsem to spíš tak, že když už někdo kupuje telefon od někoho, tak chce spíš oficiální distribuci, prostě že se to pak blbě prodává :)
Apple iPhone 6
Mrazakkuba
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 22. 8. 2011 17:13

No vždyť jo - ztráta může být na obou podobná. Já to myslel tak, že když napříkad by ve stejný okamžik jako ty koupil optimus2x šedivku třeba za 9000 - to je o ty tři tisíce méně, a pak ji prodal zase o tři tisíce míň než ty, tak nebude mít větší ztrátu, než ty. A tvůj první příspěvek mi vyzněl jako že jo.....
Uf, to je složitý ;-)
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 22. 8. 2011 17:17

za kolik muzes mit N8? Da se v poho sehnat nova urcena pro cesky trh za 7500,- ja ji tak kupoval
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mrazakkuba 22. 8. 2011 17:45

ono taky záleží na typu telefonu a třeba jestli ho má ten šedivý obchod dříve než oficiálně...pamatuju si třeba, že Milestone tu dlouho oficiálně nebyl :) ale pravda je, že největší riziko je s reklamacema, ale mně nikdy telefon nevydržel tak dlouho, abych ho musel reklamovat a když už jsem jednou musel, tak ten byl naštěstí od T-Mobilu :)
Apple iPhone 6
Mrazakkuba
Junior

Odeslat příspěvekod spago 22. 8. 2011 19:36

pan_Lukas píše:za kolik muzes mit N8? Da se v poho sehnat nova urcena pro cesky trh za 7500,- ja ji tak kupoval

Můžeš prosím prozradit kde? Dík.
spago
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yeaah 22. 8. 2011 21:32

jj rady sem nebo SZ prosim :))
yeaah baby!
yeaah
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 23. 8. 2011 06:49

at hledam jak hledam nemuzu to v mailu najit, nasel jsem jen toho cloveka kteremu jsem psal http://mobil.sbazar.cz/samsung/nmnm-1te ... 82451.html
zkuste to proklikat jestli nejaky inzerat neplati, bude u nej platny mail a napiste na nej s prosbou o N8 :-) asi to vykupujou od lidi co si to vzali k pausalu, nebo primo v prodejne jim nabidnou treba at si vemou N8 ze jim daji litr, neco si na to hodi a prodaj dal, ja mel uplne novou od vodafone, naprosta spokojenost
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Předchozí stránka