dotykáč pro puberťačku do 3.000

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod j.a.n.a 11. 11. 2011 16:28

Ahoj, prosím o pomoc při výběru - sama používám jiný mobil pro jiné účely, v tomhle se nevyznám:

Základní podmínky:
- dotykový displej
- nedotovaná cena do 3.000, bez SIMky
- nový a v češtině, ne secondhand nebo šedý dovoz!

Vzhled a funkce odpovídající tomu, že je to dárek (vánoce + narozeniny) pro dvanáctiletou holku, tedy:
- líbivý design, tj. ne "jako-manažerský" mobil (možnost vybrat nějakou holčičí barvu by byla ideální)
- foťák, mp3, nějaké hry, wifi
- OS/paměť: něco rozumného (co se správy a stability týče) a snadno ovladatelného, přitom novější model, ať to není pomalé

Zkušenost mám jen s přes dva roky starou Nokia 5800 XpressMusic se symbianem a tam je to špaténka - jak co se týče práce s pamětí (nestíhá a aplikace padají), tak konstrukčně (odchází displej). Limit 3.000 pochopitelně není na kdoví co, ale nějaký by se mohl nechat najít, což?

Moje první tipy:
Sony Ericsson Xperia X8
LG Optimus Me
Samsung Galaxy 550

Co radíte?
Naposledy upravil j.a.n.a dne 12. 11. 2011 12:17, celkově upraveno 1
j.a.n.a
Junior

Odeslat příspěvekod Naecken 11. 11. 2011 16:39

Radši bych volil ZTE Blade, stojí sice třeba u Alzy o 500 korun více než je limit, ale displej je daleko lepší než u těchto jmenovaných typů.
Jolla is a movement.

Superfórum pro Symbian (v1.4.5) :arrow: :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?p=9455180#p9455180
Naecken
S40 Maniak

Odeslat příspěvekod j.a.n.a 11. 11. 2011 16:57

Díky, ale ten limit je fakt maximální... leda bych zkusila ještě číhat, jestli o těch 599 nespadne cena. :)

Nemusí to být nic z těch jmenovaných, to jsou jen co jsem našla tady v databázi, že by mohlo odpovídat... uvítám určitě i jiné tipy, ne jen doporučení který z těch tří je nejlepší.

Díky.
j.a.n.a
Junior

Odeslat příspěvekod Naecken 11. 11. 2011 17:05

Nokia X3-02.5 - stabilní, celkem rychlý, kvalitní konstrukce a barev je taky pár na výběr.
Jolla is a movement.

Superfórum pro Symbian (v1.4.5) :arrow: :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?p=9455180#p9455180
Naecken
S40 Maniak

Odeslat příspěvekod VMach3 11. 11. 2011 17:08

Pokub by mělo jít o OS Android tak bych se taky přimlouval za ZTE Blade v bílém provedení. Případně SE Xperia Mini, má výměnné kryty tudíž si dvanáctiletá slečna barvu určitě vybere.
Pak bych zmínil Nokii 500, elegantní telefonek pro mladé a taktéž výměnné kryty.
Bohužel všechny jsou s příplatkem nad limit.
VMach3
Junior

Odeslat příspěvekod Sasakr 11. 11. 2011 17:19

Bych spíš šel za Xperií mini. Jí o rozlišení tolik nepůjde, menší telefon jí bude vyhovovat a na rozdíl od ZTE si na tom půjde něco málo zahrát.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak

Odeslat příspěvekod vaclavbarak 11. 11. 2011 19:26

Co třeba Nokii C3-00 ?
http://www.alza.cz/nokia-c3-ruzovy-d188594.htm

Příjde mi že je pro holku jak dělaný, vím že není dotykoví, ale holky hodně píšou sms a ta klávesnice je na to jak dělaná. Navíc barva pro holku bude také in.
vaclavbarak
Pokročilý

Odeslat příspěvekod j.a.n.a 12. 11. 2011 00:42

budu sledovat, jestli se ještě pohnou ceny do vánoc... zatím díky za tipy, další uvítám - do toho limitu 3000.

vaclavbarak - holce, která rok mrčí, že chce dotykáč, dát tuhle nokii, ehm... chápu že to myslíš dobře, ale takhle to fakt nefunguje ;-) (jinak plnohodnotná klávesnice na takhle malým mobilu je o nervy... po roce a půl s BB vím co říkám)
j.a.n.a
Junior

Odeslat příspěvekod hanysek3099 12. 11. 2011 07:59

Za sebe jednoznačně doporučuji Xperii mini.
Malý, velmi rychlý, slušný foťák, skvělá cena
bdw. leží mi jedna doma, stará cca měsic, nepoužívaná, kompletní balení s oficiální zárukou (mám služební tel.)
takže pokud byste měla zájem nechávám Vám ji za 3200 Kč
případný kontakt hhfoto@seznam.cz
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BigT 12. 11. 2011 08:45

Xperia Mini by byla dobrá volba, ale je to fakt malinký telefon. Ovšem výbavou nemá konkurenci. Rychlý procesor, rychlá odezva, výborný foťák s diodou...
PC: PC: Intel i5 8400, Asus ROG Strix B360‑G , 16GB Kingston HyperX, SSD Adata SP920+WD Blue 1TB, GIGABYTE GTX 1050 OC 2G, be quiet! Pure Power 10, CM Elite 333, LG IPS235P 1920x1080

NTB: HP 430 G5

Mobil: Samsung A52s 5G
BigT
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 12. 11. 2011 09:05

Nokia C5-03 v twist sadě u t-mobile v eshopu i s poštovným za necelé 3400 korun.
Jinak ten LG optimus me mám. Je to dobrý telefon, ale cena nového kolem 3000 korun je už moc. Ale na aukro.cz se prodávají úplně nové, i nerozbalené, kolem 2000 korun. A to už je dobrá cena.
Samsung galaxy 550 nekupovat !! Starý systém, plechový zvuk.
Jinak je teď dobrá volba Samsung galaxy mini - např v eshopu O2 nebo v twist sadě na eshopu t-mobile. Je to včetně pošty pod 3000 korun.
Pak je tu Samsung galaxy Y - novinka - v eshopu O2 za necelé 2800 korun.
Vše android, wifi, dotykáč ....
Pak je tu Vodafone 858 u Vodafone za necelé 2200 korun....
LG C550 se na mobilní pohotovost prodává za 2990 korun a na 1m.cz za 3099 korun. Je to úplně stejný telefon, jako LG P350 optimus me - ale má navíc výsuvnou hardwerovou klávesnici !!!!
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Brůča1 12. 11. 2011 09:47

Samsung Galaxy mini má manžel a krom toho,že se každou chvíli sekne má i příšerný displej,to rozlišení je fakt tragické, takže čitelnost na webu nic moc,písmena jsou kostrbatá. Já mám X8 a Xperii mini.Pokud X8 má nainstalováno jen pár nejnutnějších aplikací,tak chodí dobře,displej je jemný.Za sebe bych samozřejmě doporučovala Xperii mini, protože jak spadla její cena,tak nemá konkurenci.
Brůča1
Junior

Odeslat příspěvekod martin2580 12. 11. 2011 10:04

Neda mi nereagovat. Tazatelka chce mobil do 3000, coz i pote zduraznila. Chce novy. Vzdycky se najde banda trubek, kteri nabizej neco za 3500, ci stary a to jeste za 3200.... Vrchol hlouposti.
martin2580
Junior

Odeslat příspěvekod j.a.n.a 12. 11. 2011 12:21

V úvodním příspěvku jsem zdůraznila tu cenu a původ telefonu... pro jistotu. :) S vánočně-narozeninovým dárkem pro malou holku nebudu riskovat ani bazary, ani nějaký Aukro. (Chápu že chcete pomoct a díky, ALE ty základní podmínky jsou základní a jsou to podmínky :D )

Dodávám že jde pouze o telefon, ne twist sadu a podobně... mobil se SIMkou už má (mou starší nokiu).

edit: a další mi v SZ nabízí "nove, nebo jen vyzkousene telefony s plnou zarukou jeden rok od tmobile", kurňa lidi už :-l pomoc se cení velice, spam tohohle typu fakt ne. navíc pokud tohle má roční záruku, nejde o standardní prodej :roll: telefon, který výberu, bude NOVÝ a bude mít dvouletou záruku.
j.a.n.a
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 12. 11. 2011 12:45

Jen dodám, že Twist sady z eshopu T-Mobile není třeba zavrhovat, telefon je stejný jako ten co samostatně nabízejí jen je většinou levnější o 10% a dodávanou sim vůbec není třeba použít. Nevím o žádné nevýhodě kterou by měl mobil z Twist sady oproti samostatnému telefonu od T-Mobile.
Můj tip je Samsung Star II, jednoduchý a pěkný telefonek pro mladou slečnu. Má i Wifi oproti původnímu Staru.
myšpulín
VIP uživatel

Další stránka