dotykáč pro puberťačku do 3.000

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod j.a.n.a 12. 11. 2011 12:58

dívám se ještě na ty další doporučené modely...

Xperia Mini nevypadá zle, ale drahá. (na přímém prodeji z oficiální české distribuce trvám.) leda by cena ještě spadla :)

Nokia C5-03 - starší symbian, tam mám obavu že to bude podobné jako ta má stará Xpress music, seká se, aplikace padají.

Samsung galaxy mini tedy vyřadím z výběru z podobného důvodu.

Samsung Galaxy 550 jde tedy taky z kola ven.

LG C550 - google moc nepotěšil: starý android, pomalejší procesor a nic moc rozlišení, velmi špatná čitelnost na slunci

LG P350 Optimus Me (z původního výběru) - za tu cenu asi chtít něco o moc lepšího nemůžu, ale snad se najde... zvlášť pokud se liší od výše uvedeného pouze tou klávesnicí

Sony Ericsson Xperia X8 - lidi hodně nadávají na sw podporu (tenhle konkrétní nejde pořádně upgradovat) a na mizerný foťák... opět, asi nemůžu čekat hodně peněz za málo muziky, ale s tím foťákem asi bude blbnout dost...

no tak jdu pátrat dál :)

a i když vypadám nevděčně, že neberu hned s nadšením nabízené, vážně tipy oceňuju. díky.
j.a.n.a
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 12. 11. 2011 13:02

Přesně tak. Twist sada je plnohodný telefon, neblokovaný. Simku z twist sady lze klidně zahodit nebo darovat.
Tak nepiš ženská nesmysly. A totéž O2 a Vodafone distribuce - nové a neblokované telefony.
Psal jsem tyto odkazy proto, že daný telefon je tam v české oficiální distribuci nejlevnější - levnější než v jiných kšeftech :D

-- 12. 11. 2011 13:05 --

a nepiš další nesmysly - nějaký blb někde plácl, že LG C550 má starou verzi androidu - tak je to vůl. Má android 2.2 stejně jako P350 optimus me .... A to je dostatečné - to má zatí m většina telefonů ..... :D
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod j.a.n.a 12. 11. 2011 13:08

myšpulín píše:Můj tip je Samsung Star II, jednoduchý a pěkný telefonek pro mladou slečnu. Má i Wifi oproti původnímu Staru.

dík, koukám na něj, je tam hodně stížností na pomalost (je mi jasné, že si novopečená majitelka hned nacpe různá mp3 zvonění k různým kamarádkám, a tohle u tohohole Samsungu žere paměť) a hlavně na odemykání v kapse... ale ještě si o něm najdu víc.

Že ne Twist etc jsem psala proto, že SIMka není nutná. :) jo, dá se kdyžtak zahodit. Jenom si nejsem dvakrát jistá, co všechno operátoři do těch brandovaných mobilů cpou - a že cpou! To by se přinejhorším dalo poladit, ale zase - dejte holce mobil a pak jí ho půl dne štelujte :D Takže neříkám twist sadám a spol. rovnou NE, pokud už to neblokují (koukám že to už je naštěstí minulost), i když tedy radši nebrandovanou verzi...
j.a.n.a
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 12. 11. 2011 13:17

A ty displeje mají u levnějších telefonů téměř ve všech případech horší čitelnost na slunci - to není vada, ale vlastnost laciných displejů ;-)

-- 12. 11. 2011 13:19 --

Prcesor - relativnůe rychlejší má snad jen Samsung galaxy Y - 800 MHz.
Jinak ty ostatní z téhle kategorie jsou na tom v podstatě stejně - mluvím o androidech - 500 až 600 MHz.....
Trochu se to dá ovlivnit odladěním atd ....
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dikfi 12. 11. 2011 13:19

No podle vasich pozadavku je ta cena hodne nizka.. Chcete tel do 3000 a na kazdy v tehle cenove relaci mate nejaka negativa, ale nic lepsiho nez vyse uvedene za tu cenu nenajdete, aspon ne z oficialni ceske distribuce (i kdyz u tak levneho mobilu bych to neresil). Si najdete Samsung Star ve verzi "Hallo Kitti" a mate dotykac pro holku jak delanej a stoji do 2000Kc:D:D
dikfi
Junior

Odeslat příspěvekod hanysek3099 13. 11. 2011 08:10

Nedá mi to abych znovu nereagoval, berte to pouze jako můj názor ve smyslu "nejsem tak bohatý abych kupoval levné věci".
Pokud jste ochotná dát 3000 Kč za tel. který bude pouze průměrným či spíše podprůměrným kompromisem a bez komplikovaného nahrávání custom ROM apod. nebude v podstatě bezproblémově (tj. rozumě rychle fungovat) tak mi to příjde jako hloupost. Pokud by Xperia mini neměla tak nízko nasazenou cenu, nebylo by o čem diskutovat. Takto ušetřených pár set korun znamená rozdíl mezi jedním z nejlepších tel. v poměru cena/výkon na trhu, který by dceři vydržel z hlediska výkonu a schopnosti minimálně po dobu záruky a podprůměrnými android lowend modely s mizernými displeji a pomalým hardwarem.
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod j.a.n.a 13. 11. 2011 11:10

ano, vím že 3k není dost na nějaké vyskakování, ALE byla jsem pouze zaúkolována vybrat ten mobil, nebudu ho kupovat já (proto ten striktní limit - že když do 3000, tak nejde 3800, například).

tj. i když to nebude žádný zázrak, tak i za ty peníze se snad povede najít co nejrozumnější mobil - nejlepší poměr cena/výkon.

takže znova díky, ještě popátrám, osahám přímo na nějaké prodejně, a uvidí se. :)
j.a.n.a
Junior

Odeslat příspěvekod dikfi 13. 11. 2011 12:17

Jinak bych chtel jeste pripomenout, ze v cene do 3000Kc je celkem i zbytecne koukat po nejakem chytrem telefonu. Jelikoz tyhle pristroje nemaji dostatecny hardware na to aby se ten OS dal smysluplne vyuzit, nehlede na to ze je pro dite a to bude chtit hrat nejake ty hry.. Proto bych spise doporucil neco bez OS, protoze to bude behat rychleji a java aplikaci a her je nezpocet.. Ale to je jen muj nazor..
dikfi
Junior

Odeslat příspěvekod Sasakr 13. 11. 2011 22:34

Java hry na dotykáči bez multitouche? No to bude očistec...
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak

Odeslat příspěvekod CrackonoS 14. 11. 2011 01:03

Je skoda, ze tech par stovek nejde prihodit z jinych zdroju. Jak uz tu bylo napsano, Xperia Mini je proste to nejlepsi, co se dnes da koupit, za tak nizkou cenu.

Z toho vyberu se v tomhle pripade da vybrat cokoliv. Vse pod ty 3000 bude kompromis, ktery povetsinou bude stat za prd. Hlavne dotykace v tehle cenove kategorii jsou spise utrpeni nez cokoliv jineho. Staci se zeptat lidi, kteri se nechali zlakat modni vlnou dotykacu a koupili si hruzy typu cookie, star. Vetsine z meho okoli chybi hw klavesnice a je to pomale. Proto kdyz uz dotykac, tak alespon svizny, kdyz uz musi byt dotykovy.

Suma sumarum. Muzete koupit cokoliv, co zde bylo zmineno a spada do kategorie: ruzova, bila ci jakakoliv jina damska barva, ma to dotykac, wifi a stoji to do 3000.
iPhone 4 + AKG Q460 Black
iPad Mini 3G/64GB Slate Black
CrackonoS
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 14. 11. 2011 07:01

Ale ale ale .... Jaké utrpení u dotykáče pod 3000 korun? Mám přes rok Nokia 5230, a za cenu 2900 korun za nový před rokem v ofiko distribuci je to super stroj. Dostatečná svižnost, výborné psaní na dotykovém displeji, a supr rozlišení ... :-D Tak pokud je někdo bohatý a rozmazlený supr stroji, tak ať prosím nehaní stroje pro nás chudé ;-)
A LG P350 je také slušný stroj za 2000 korun .....
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod CrackonoS 14. 11. 2011 13:43

Reku: Pockej, ja nehanim levne dotykace. Xperia Mini je dle meho jeste hodne levna na to, co umi. Jen pisu s cim mam zkusenost a co mi povi lide z meho okoli. :-). Znama ma 5530 a je to hruza. Pomale, nekdy odmita reagovat, fotak je uchazejici. A to staval 5500 Kc. Co se tyce Staru a Cookie, za tim si stojim, ze stoji za prd a jsou pomale. Ale pravda, co se za tu cenu da take cekat. Pro me jsou proste lowend dotykace omyl( hlavne kvuli HW). Modni vlna, ktere je uplne jedno, jak to bude pouzitelne. Ale je to jen muj nazor ;-)
iPhone 4 + AKG Q460 Black
iPad Mini 3G/64GB Slate Black
CrackonoS
Junior

Odeslat příspěvekod LucassX 14. 11. 2011 14:05

Nemůžu si pomoci a musím souhlasit s Crackonosem. Pokud má být dotykáč nový a s cenou 3000 a méně, bude to hrozná škoda, když stačí zaplatit o 800 víc a mít nesrovnatelně lepší telefon. Být dotyčnou, která má být obdarována, tak si těch 800 doplatím sám. A vůbec, zeptala se tazatelka na její názor? Jestli chce přijít o nervy s nějakým krámem nebo bezproblémově mobil využívat se všemi vymoženostmi?
LucassX
Junior

Odeslat příspěvekod j.a.n.a 20. 11. 2011 12:13

:) Ne, tazatelka se obdarované neptala. Protože:
a) tazatelka pouze pomáhá vybírat člověku, co té malé holce ten mobil chystá pod stromek a k narozeninám, a nehodlá kazit překvapení.
b) ruku na srdce... kurňa, my coby dvanáctiletý děcka jsme ani NESNILI o něčem takovým. Má její maminka horko těžko 3k? No tak nebudu vysvětlovat, ať přidá další litr, když vidím, že i ty 3k jsou až až. Zpátky na zem! :)
c) obdarovaná chce "dotykáč" a to je tak všechno, co o tom ví. ;-]

Nakonec to asi bude buď ten LG C550 Optimus nebo Samsung I5500 Galaxy 5, díky za všechny tipy.
j.a.n.a
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka