Tlf s wifi, min. 5 MP (s autofocusem), gps.SE Xperia active?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Anjaa 27. 11. 2011 00:18

Dobrý den, po dvou letech si znovu vybírám mobilní telefon, ale nabídka se poněkud rozšířila a mám v tom docela zmatek. Ve zkratce, umřela mi Nokia N79 a požadavky mám stále stejné.

Hledám telefon s
wi-fi
fotoaparát s min. 5 MP, čím víc tím líp, nejčastěji fotím text, takže se hodí dobrý autofocus, aby byla čitelná A3 (420x297 mm, neboli rozevřený sešit A4)
blesk (mám diodový - výborně poslouží i jako baterka, takže jsem na takový luxus zvyklá)
OS - mám symbian (spíš horší zkušenosti), nebráním se Androidu (popřípadě něčemu jinému) - chci "smartphone", vyhovuje mi nadhled na použitím telefonu a možnost různých přídavných aplikaci (jako baterka :))
dobrý diktafon (u N79 jsem s ním byla spokojená)
jack 3,5 mm
GPS
Bluetooth
do 7000, popřípadě 10.000 kč, ale čím míň tím líp :)
slot na microSD (v typech se nevyznám, takže "klasický microslot")

Z těchto požadavků nechci ustupovat, jsou to věci na, kt. jsem už v tuhle chvíli závislá.
Líbí se mi Sony Ericsson Xperia Active, ale nenarazila jsem na nějakou dobrou fotku textu.

Chci tipy, moc se ani nevyznám v různých internetových stránkách s recenzemi. Takže jsem především dost zmatená.
Děkuji moc za jakoukoli reakci, kt. mi pomůže.
Přeji hezký den. ;-]
Anjaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ghull 27. 11. 2011 00:34

Co třeba trošku starší, přesto stále výbornou nokii N8? HTC nemá moc dobré foťáky. Dále samsung Galaxy W a od Sony Xperia Neo nebo Ray.
Ghull
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 27. 11. 2011 08:54

Sony ericsson xperia Neo, LG optimus black, Samsung galaxy W, Samsung wave 2, Nexus S. Sony xperia mini
S hardwerovou klávesnicí - Sony ericsson xperia pro, Sony ericsson xperia mini pro, HTC desire S
Stačí hledat pŕíslušný telefon na heureka.cz - tam jsou i recenze uživatelů, odborné recenze, ceny...
Mapy pro GPS nejsou bez internetu většinou grátis jako u Nokie a tak cca 1000 korun se za navigaci musí obětovat. Pokud má člověk datový tarif, tak jsou google mapy a navigace - grátis :-D

-- 27. 11. 2011 07:56 --

A u androidu je kratší výdrž baterie, než u symbianu ;-)
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ghull 27. 11. 2011 10:44

Nexus S težko když nemá microSD slot ;)
Ghull
Junior

Odeslat příspěvekod Anjaa 29. 11. 2011 00:29

Díky moc za tipy, ve výsledku se tedy poohlížím po N8 a Xperii Ray, až na pár drobností splňují všechno, po čem toužím. Dokázali byste mi ještě prosím říct, jaké můžou nastat problémy, když jsem zvyklá na Symbian, u Androidu, na co si dát pozor, jaké jsou hlavní rozdíly v principu těchto operačních systémů, co mě jako čl. zvyklého na symbian může u Androidu překvapit?
anebo tip na nějaký článek o rozdílmnosti těchto OS.
A ještě obdobná otázka, je problém přejít z Nokie na SE (do dneška jsem měla samé Nokie), jaká jsou specifika telefonů SE?
V rodině, ani nejbližší přátelé SE nemají.
Dokážete problém lokalizovat, nebo se mám zkusit informovat jinde? Popř. kde?

A ještě k N8, dívala jsem se, že se hodně prodává, ale v principu jsem zvyklá si vybírat telefon, kt. je max. půl roku na trhu, aby měl, co nejnovější technologie, protože jej počítám jako dlouhodobější investici. ?? Špatný přístup?

Nakonec, pro Xperii hraje lepší ramka a procesor, blesk se dá použít i jako svítilna (stejně jako u N79), taky to, že všichni mluví o velkém množství aplikací, jenže je to pro mě spíš neznámá a nejsou tam offline mapy... A malou vnitřní paměť, jenže ta se dá vynahradit SDkartou.
N8 má naopak menší ram a jsem zvyklá na rozhraní...a je dražší a starší.

V principu si na jednu stranu chci zkusit jiný OS, jinej náhled na věc, ale na druhou stranu se toho bojím. Ehm, jsem ženská, no. ;)

+ ještě k baterii, N79 mi ve výsledku vydržela 1,5 dne, takže jsem na tohle připravená, jen doufám, že hoší už to nebude.
Má SE režim šetření baterie? (je to blbá otázka, ale já to vážně nevím)

Děkuji mnohokrát. Hezký den.

A mimochodem vážně mě fascinuje a překvapuje, že není na trhu telefon, kt. by měl všechny funkce jako nokia N79, vždycky něco nemá, třeba jako FM vysílač, krytku na fotoaparát (a jen jeden foťák), protože i ta se někdy hodí.
Anjaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audis 29. 11. 2011 02:12

psychologické a přístupnické rozdíly mezi nokií a Se = androidem bych neuvažoval. nutno si vyjmenovat co chci a zda to nastávající splnuje, a to jste udělala. to je hlavní.

- není problém přejít z nokia na SE. záleží, zda nějste na nějaké Nokia funci závislá, kterou jiný nenabízí. nejspíš ne. telefon je jako zapalovač. oba hoří, ale na každý se musí zatlačit jinak. ale některý nenaskočí v mrazu:-) NEŘEŠIT.

- nejnovější technologie.. by měly být zohledněny už od začátku. těžko radit. kompromis mezi penězi a požadavky. boužel, stává se, že nově+jší modely neumí to co staší. RADŠI NEŘEŠIT. pro tchyni jsem vybral starší telefon, protože jako jediný splnuje požadavky a ona nej techno neužije.

- ram a procesor. čím víc tím líp, ale nikde se ofic neudává, jak je systém plynulý, leda recenze. slabší procesor muže být plynulejší, než výkonější neoladěný bráška. a už vubec neporovnávat hw parametry mezi jednotlivými platformami. raději NEŘEŠIT a spolehnout se na referencce z rencenzí a od uživatelků, zd aje to plynulé a výkoné nebo ne.

zbytek požadavků v 3. odstavci si musíte rozhodnout sama.

- určitě zkuste jiný soudobý OS, pokud splnuje vaše nároky ze 100 %. (třeba já nenacházím soudobý mobil, který se plně synchronizuje s outlookem a je popužitelný i na další věci. nebo mám špatné info. ) Pokud nesplnuje, berte něco obdobného jako dosud a žádné stresy!!!

- baterie smatrfouny den až dva, v extérmním případě 5 hodin až 4 dny. NEŘEŠIT, není rozdíl.

- svítilna: ač je to s podivem, zdaleka ne všechny umí z výroby svítilnu a i přesto že jsou aplikac ena svítilnu, tak ne všem to funguje. Pokud to je nezbytná podmínka, vyzjistěte si, kdo má jaký přístroj a komu svítilna chodí. pak vybírejte dál.

- taky mě překvapuje vzdávat se užitečných věcí.. si nevyberete, NĚŘEŠIT. a protože většinu věcí raději neřešit, tak za tyto pouze uspokojivé přístroje bych neutrácel nadměrné peníze. aby mi to pak nebylo líto.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Junior

Odeslat příspěvekod TheRendy 29. 11. 2011 02:18

Pokud převážně fotíš jen texty, tak by měla vystačit jakákoliv Xperia (včetně RAY a Active). I ostatní fotky dělaj hezké, ale na N8 to skutečně nemá. Kromě fotek není N8 v ničem výrazně lepší. Maximálně má tu navigaci zdarma, ale ta se dá taky dokoupit.

Androidu se bát nemusíš, koneckonců všemi opěvovaný Symbian Belle je opěvovaný víceméně právě kvůli tomu, že se funkčně přiblížil Androidu. Kromě té Achillovy paty jménem výdrž je Android v zásadě lepší než Symbian. (Už vidím jak jsem zvedl mandle Symbianovcům :)) Nehodlám se tu o tom hádat, ekonomické výsledky prodejnosti mluví jasně.

Nadruhou stranu při tvých požadavkách by měl stačit i Symbian.

Ten xenon u N8 se nedá použít jako svítilna, co? To by pro mě byl nepřekonatelný problém, už jsem si na to až příliš zvykl.

Xperie jsou skvěle odladěné telefony, čili je lze plnohotnotně používat hned po rozbalení, nevyžaduje se žádné šťourání v systému.

Co se týče aktualizace, tak Xperie dostanou určitě ICS 4.0 a N8 dostane ještě Belle, to je bohužel asi poslední oficiální aktualizaci, kterou dostane. Carla a Donna na N8 už zřejmě nebude. U Xperie je ve hvězdách, jestli dostanou po ICS ještě další aktualizace, ruku do ohně bych za to ale nedal.

Já bych doporučil RAY, a to hlavně z důvodu, že sama jsi řekla, že chceš zakusit změnu.
TheRendy
Junior