Mobil pro nastávajícího vysokoškoláka

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod blacksool 24. 1. 2012 18:38

Ahojte,
chtěl bych Vás požádat o radu jaký mobil si pořídit. Příští rok plánuji studovat vysokou školu a již teď pociťuji silnou absenci přístroje který by mne pohodlně připojil k internetu, který by mi umožnil prohlížet pdf a prohlížet a editovat nejrůznější office soubory. Mám v současnosti W715 který byl pro mne úžasný mobil posledních pár let. Má wi-fi, gps a další funkce se kterými sem si většinu střední školy pohodlně vystačil. Ale jak už sem psal již nestačí a cítím potřebu něčeho ¨lepšího¨ či raději výkonějšího.
Cena pro mne nehraje roli jsem si ochoten koupit třeba mobil za 20 000 pokud to bude vypovídající hodnota přístoje a ne jen přemrštěná cena něčeho co mi bude k ničemu ale budu vypadat ¨cool¨. Ale dál si nevím rady mám si koupit nějaký high-end (např. samsung galaxy note) nebo si vystačím se střední třídou typu Sony Ericsson Xperia ARC S? Bude mi stačit mobil bez QWERTY klávesnice nebo se vyplatí mobil s ní?(např. Nokia E7-00).
Mohli by ste mi prosím poradit na co si dát pozor, co využiju a co ne? Díky ;-)
blacksool
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 24. 1. 2012 18:43

Jestli qwertz musíš vědět ty, jak moc píšeš sms a jiné.cVýkonem postačí třeba zmiňovaný Arc.

Uveď požadavky. Napsal jsi jich moc málo!

Co využiješ a co ne, to víš jen ty, takže ohledně tohoto radu nečekej.

K internetu tě dokáže připojit mobil za 4000 a zvládne i ta pdf a office soubory.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod martin.fencl5 24. 1. 2012 18:46

Teda, já Arc S nepovažuju za střední třídu, tam řadím spíše Neo. Záleží na tom, co od telefonu vyžaduješ? Vzhledem k tomu, že Ti stačil W715, tak můžeš mít klidně Xperia Mini od SE, bohatě postačí i ten Arc S. Co se týče klávesnice, záleží, jestli jí využiješ např. pro psaní v office, nebo hooodně SMS. Pokud ano, ber ji, ale vyzkoušej si, jestli ti bude vyhovovat výsuvná z boku jako u té E7, nebo pod displejem (E6). Já jsem na VŠ, a stačí mi maximálně Neo V, které střídám s P1i, kterej mi taky stačí. Používám to hlavně na internet (Icq, FB, Skype), psaní nějakejch SMS, hudba a využití Quick Office. Nicméně kvůli těm SMS a psaním v officech uvažuju o nákupu telefonu s qwerty klávesnicí.
Sony Ericssony Xperia Neo V a HTC Desire 310
martin.fencl5
Junior

Odeslat příspěvekod Anonymni 24. 1. 2012 18:58

no hlavně ti ve finále úprava office bude uplně k ničemu, já mám vysokou už takřka za sebou, a řeknu ti kolikrát jsem použil mobil kvůli office = 0... možná jsem si tam někdy hodil pdf jen pro lepší pocit, kdyby se na zkoušce dalo něco opsat, ale použil jsem to rovněž = 0... prostě nazývejme to pravým jménem, chceš nový vybavený telefon, tak si ho kup :-)

pokud by se tu našel někdo kdo by chtěl něco přesto upravovat, daleko větší použití v praxi vidím u tabletů... jinak android je výborný pro vysokoškoláka, nahraješ si tam různý aplikace, třeba na výpočet matic, derivací, integrálů, vykreslování grafů.. pokud teda mobil jako pomůcku, tak android a display min 4"
Anonymni

Odeslat příspěvekod Jana4 24. 1. 2012 20:36

Já jsem na VŠ a mám Xperii Pro, má qwerty, displej 3,7 palce. Mě se třeba prohlížení a editace office dokumentů hodí, když mám třeba ve škole prezentavci a ještě si jí chci prolítnout nebo opravit, tak nemusím nic tisknout ani tahat notebook. Pdf jsem už taky u zkoušky použila, když né na opisování tak na, to abych se před ústní částí koukla na to co nevím. Tablet je na mě moc velký.
Jana4
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marseb 24. 1. 2012 21:09

a ja jsem taky na VŠ a koupil jsem si EVO kdyz je za takovou krasnou cenu a muzu rict ze mi ve skole plnohodnotne nahradi notebook.doporucuju.
marseb
Junior

Odeslat příspěvekod Anonymni 24. 1. 2012 21:20

tak to jste borci, :D já si většinou všechno co bylo potřeba upravit ve wordu nebo excelu prostě zašel napsat pohodlně do třídy kde jsou počítače..
Anonymni

Odeslat příspěvekod marseb 24. 1. 2012 21:37

ja si vsechno udelam poctive doma, ze si nemusim ve skole nic upravovat, jen z mobilu ucim ve skole, nebo tam mam tahaky :D
marseb
Junior

Odeslat příspěvekod Anonymni 24. 1. 2012 21:39

no já ve škole spíš využil dobrý foťák a jím vyfocené vypracované otázky když už bylo třeba.. jako neříkám, pro nějaký prohlídnutí dejme tomu, ale ruku na srdce, vždycky jsem spíš potom kecal se spolužákama, jak drtil něco z papíru/mobilu do hlavy.. na to už je v den D stejně pozdě :-P... naštěstí, teď už drtím jen na tu poslední.. závěrečnou, na který mi ani mobil nepomůže :-(
Anonymni

Odeslat příspěvekod Sasakr 24. 1. 2012 21:48

Možnost číst Office je fajn, ale doufám, že editovat v mobilu je nikdy nebudu potřebovat :-)
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 24. 1. 2012 21:50

Taky se mi to hodí, třeba v práci. Jízdní řády, manuály a tak dál. Ale upravovat? Nejsu masochista.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ghull 24. 1. 2012 21:53

To jsou mi věci, dřiv se řešilo spíše jaký notebook na VŠ a né mobil ze cenu notebooku... :roll:
Ghull
Junior

Odeslat příspěvekod Anonymni 24. 1. 2012 21:54

jj řešilo se jak okecat, že ten notebook místo stolního počítače prostě potřebuju :D
Anonymni

Odeslat příspěvekod martin.fencl5 24. 1. 2012 22:19

Já si na P1i i psal přednášky. A díky skvělý klávesnici to šlo bez problémů :-)
Sony Ericssony Xperia Neo V a HTC Desire 310
martin.fencl5
Junior

Odeslat příspěvekod SmOkYi 24. 1. 2012 22:53

Nepřemýšlel jsi někdy nad tím, že by sis koupil nějaký "obyčejnější" telefon a do těch 20 000 si koupil spíš notebook nebo netbook? Případně tablet?

Viděl bych to třeba na GALAXY TAB... :) Ten to umí všechno :)
Nokia C7 Symbian ANNA (looking fwd to Belle)
SmOkYi
Junior

Další stránka