Vymena SGSII za iPhone 4

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod holubisko 15. 2. 2012 14:35

Zdravim, pred dvema mesici jsem zakoupil Samsung Galaxy SII z druhe ruky za vyhodnou cenu. Ze zacatku jsem byl nadseny, prechazel jsem z K750i, ale postupne moje nadseni nejak opada a zacinam mit pocit, ze za penize, ktere jsem utratil, jsem nedostal uplne adekvatni telefon.
Sam o sobe neni spatny, telefonu nemam moc co vytknout, ale najde se par veci, ktere me zacinaji vytacet (co do hardwaru je to nic moc zvukovy vystup a hodne slaba vydrz, se kterou jsem teda trochu pocital, konstrukce me tak netrapi, ale taky by mohla byt lepsi). Hlavni vec, ktera me stve, je, ze na Android je nedostatek vazne kvalitnich aplikaci a her, v cemz iOS vychvaluji az do nebes.
Myslite, ze kvuli vyse uvedenym duvodum bych mel prejit na iPhone 4 (4S je momentalne draha i pouzivana) a SII prodat, pripadne vymenit, dokud neztrati hodnotu kvuli vydani SIII?
Diky predem za vsechny rozumne nazory.
holubisko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 15. 2. 2012 14:44

Tohle je jen na tobě. Sám musíš vědět, jestli ti to za ty aplikace stojí.
Ale myslím si, že v tomto pravdu nemáš.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Malencontre 15. 2. 2012 15:02

Vzhledem k tomu, ze SGS II má Mali 400, je na na nej kvalitnich her az az. Kdybys chtel neco opravdu extra, kup neco s Tegrou 3. Z SGS II by sis nepolepsil na iP4. jen na iP4S. K te vydrzi.....mel bys vedet ze mas dvoujadro a vsechny dvoujaderne tel. maji docela nizkou vydrz...
Malencontre

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 15. 2. 2012 15:06

Na denní výdrž nemusí být ani dvoujádro, vesměs všechny tady ty lepší telefony, s velkýma displejema atd. mají nízkou výdrž
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod accetto 15. 2. 2012 15:10

Pokud chces mobil hlavne kvuli hram, tak zustan u androidu. U androidu si muzes zakoupit nejake hry tez(hodne jich jsou i zadara) a ty stoji za to.

hry ktere mam napriklad ja a celkem se mi libi:
Blood and glory
Angry bird
Asphalt 6
fruit ninja
paper toss <--- to je fakt kravina, ale dobra :)

pokud chces lepsi baterku, tak tu si muzes zakoupit pres ebay, ja jsem si ji koupil 2450mah..
accetto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dj.kure 15. 2. 2012 15:47

Urcite bych do toho iPhonu sel, Android Market je plny bordelu (neni nikym kontrolovan) a kvalitnich aplikaci je tam jen mala cast. AppStore od Applu je kontrolovano applem samotnym a vice nez polovina aplikaci je opravdu kvalitnich. Take tomu odpovida jejich cena. Free aplikaci je tam mene nez na Marketu, ale zato jsou kvalitne provedene a stabilni.

Sam mam Android 2.3.7 na ZTE Balde a s tim co pouzivam jsem spokojen, k nemu mam iPad 2 s iOS 5.0.1.
Ja bych do iPhonu sel, Android tu ale stejne bude obhajovat kazdy (ani ja proti nemu nic nemam, mam ho od verze 1.1 na G1)
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Malencontre 15. 2. 2012 16:21

S tím souhlas....ale někde se psalo, že Google se na to "podívá".. http://www.mobilmania.cz/bleskovky/andr ... fault.aspx

Ale na AppStore to fakt nemá.
Malencontre

Odeslat příspěvekod holubisko 15. 2. 2012 16:26

Malencontre: SGSII je papirove skvelej stroj, ale jeho potencial mi prijde znacne nevyuzitej prave kvuli tomu, ze tech kvalitnich her na Androidu tolik neni (ve srovnani s iOS obzvlast), aplikace jsou na tom podle me stejne. Papirove bych si prechodem na iP4 nepolepsil, ale rekl bych, ze prechodem na iOS bych si v nekterych ohledech polepsil hodne vyrazne. ;)
S tou vydrzi jsem pocital a taky jsem s tim do toho sel, zminoval jsem to taky jako jeden z duvodu, proc ted uvazuju o prechodu na iP. :)

seterwohipikule: To ano, ale co jsem cetl, tak iOS by nemel byt tak zravej jako je Android a mel by byt mnohem optimalizovanejsi, cili s iP4, kterej ma jen jednojadro, by nemel byt problem dosahnout treba i dvou az tri dnu intenzivnejsiho uzivani, o cemz si ted muzu nechat jen zdat. ;)

dj.kure: Presne o tomhle mluvim. :) Android neni vylozene spatnej system, vyhovuje mi, ale proste jsem ocekaval neco vic a mam pocit, ze za ty penize mi to nestalo. Rekl bych, ze ta prilisna otevrenost mu spis skodi nez pomaha.

Jeste par postrehu:
Originalni GB ROMka s TW byla docela pouzitelna, ale po case to nebylo tak moc plynuly, ani s Go Launcherem. Hodne se mi libil cistej ICS, tak jsem nahodil alpha verzi CM9 a kdyz neberu v potaz, ze furt vsechno nefunguje tak, jak ma, tak cistej ICS je uplne jinej level nez GB s TW od Samsungu. Je to obrovskej krok dopredu, ale porad mam pocit, ze to neni uplne ono, nova verze systemu nijak v ohledu kvalitnich aplikaci a her nepomuze.

Jak uz jsem zminil vyse, papirovy specifikace nejsou vsechno, ze ma SGSII papirove vyssi vykon neznamena, ze vsechno pobezi lip, vsechno je o optimalizaci a v tom je iOS stale mnohem dal.
holubisko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lucas_7 15. 2. 2012 17:27

Taky jsem přešel z iP4 na SGS2, ze začátku jsem byl nadšený z většího displaje, ale postupně jsem chtěl zpět iPhone, SGS2 prodal a koupil iP4S. Nevím proč, ale iPhone mi příjde vyzpělejší, materiál je kvalitnější, menu přehlednější, samsung mi přišel lacinější a barvy takové nereálné. Každému sedí něco jiného a mě se více líbí iPhone, být tebou tak počkám na nový iPhone. Pokuď, ale nechceš telefon co rok měnit kup iP4 a uvidíš.
Lucas_7
Junior

Odeslat příspěvekod holubisko 15. 2. 2012 17:37

Lucas_7: Diky za nazor. ;) Jak rikam, telefon sam o sobe je papirove dobrej (az na ten zvuk a baterku, ale to je do velke miry o systemu), jde mi hlavne o ten system, aplikace a hry.
Problem je v tom, ze ted mam jeste nejakou sanci ho prodat za tu cenu, za kterou jsem ho koupil a koupit si pouzitej iP4 nebo ho s nekym vymenit, ale jakmile vyjde SGSIII, tak SII hodne klesne s cenou a mam smulu. :)
holubisko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lucas_7 15. 2. 2012 18:01

Tak aplikace a hry seženeš i na Samsung a musí se hrál lepé než na iPhonu. Ten větší display je parádní až na ty barvy, které se mi líbí více na iPhonu. Jinak další výhoda iPhonu je, že moc neztrácí na ceně. Samsung šel s cenou hodně dolů.
Lucas_7
Junior

Odeslat příspěvekod fire.man 15. 2. 2012 18:17

Nevim, co přesně chce autor vlákna slyšet, protože už je rozhodnutý si koupit IP4.

APLIKACE & Hry - převážně vše co je na iPhonu je i na Android, takže akorát vytlučeš klín klínem.

Výdrž? - Kup iP 4S a budeš mít výdrž ještě víc tragickou. U každého telefonu ať jednojádro, dvoujádro nebo desetijádro ti bude žrát uplně stejně, pokud na něm budeš hrát hry a při klasickém používání jako telefon a celý den na datech plus občas net se dostaneš u obou telefonu na stejnou výdrž 2-3 dny(osobně vyzkoušeno s kamarádem co má iP4). Nelze srovnávat jádra telefonu, když u SGSII se stejně používá jen jedno.

Optimalizace? - sorry, ale problém sekání systému není v Androidu, ale v uživateli. Když bude uživatel de*ent, tak si za**re telefon jakýkoliv. Když se nebudeš v androidu hrabat a stahovat každou kravinu, tak telefon rychlost neztratí.

Zpracování? Subjektivní dojem. Radši budu mít v kapse plastovou krabičku s nějakou velikostí, než skleněnou krabičku s velikostí hračky a váhou staré Nokie 5110 u které bych se bál rozbití všeho ze skla.

Omlouvám se za agresivnější reakci, ale tohle mě absolutně rozčiluje. Topic založený už s tim, že je člověk rozhodnutý je uplná zbytečnost.
fire.man
Junior

Odeslat příspěvekod holubisko 15. 2. 2012 18:31

Lucas_7: Ze jde Samsung s cenou dolu jsem zapomnel zminit, to byl taky jeden z duvodu.

fire.man: Uplne rozhodnutej jeste nejsem, chci slyset nazory a zkusenosti dalsich lidi pred tim, nez se rozhodnu definitivne. Diky i tak za nazor.
holubisko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lucas_7 15. 2. 2012 18:52

A chceš telefon na delší dobu, nebo jak výjde něco nového tak zase prodáš iP4 a koupíš něco jiného?
Lucas_7
Junior

Odeslat příspěvekod holubisko 15. 2. 2012 19:12

No, SGSII a Android me trochu zklamal, tak to chci strelit, dokud to pujde za nejakou slusnou cenu.
Od iPhonu a iOS ocekavam vic, kdyz to vsichni tak vychvaluji, takze predpokladam, ze s tim bych vydrzel dyl. ;)
holubisko
Kolemjdoucí

Další stránka