Vymena SGSII za iPhone 4

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mobilmaniak82 16. 2. 2012 20:31

Dělám mobily denně od roku 1998. Měl jsem v rukách "všechno". Vyzkoušel jsem všechny TOPmodely, co přišly s Androidem. iPhone 4 je můj 52. osobní mobil. Měl jsem všechny Apple telefony jako osobní, mezi nimi jsem si pouze skazil chuť s další MR*KOU, tehdy "vlajkovou lodí" Nokií N900. Koupil jsem ji za 15000 a zbavil jsem se jí (naštvaný) za 8000 :-/ ... Podílel jsem se na vaření ROMek pro WM na XDA, dělal jsem HTC ještě když to lidi neznali nebo tomu nadávali do Asiatů, jsem jeden ze dvou spoluzakladatelů SE-TUNINGU, byl jsem jeden z vyvolených moderátorů na iPhone cz fóru, dělal jsem vlastní FW na Samsungy, měl jsem vlastní světově proslulý web o úpravách a patchování SL45i, jako druhý v ČR flashoval bricked T720 a jako první měl nejnovější firmwary........ Prošel jsem všechny dostupné systémy a zásadně říkám - Apple je opět nejlepší. Jinak, tolik opěvovaný SGS2 jsem si koupil, abych si ověřil, že i na flagshipu je Android o ničem. Za tři dny šlo SGS2 pryč a novému majiteli se rozbilo hned první noc - prý chyba desky. Nakonec jsem horkotěžko protekčně pro něho vyřešil výměnu za nový kus.

Od Samsungu se mi líbí série Wave I, II, III a OS BADA. Až na to slabé portfolio aplikací a absenci Skype :-(
mobilmaniak82
Junior

Odeslat příspěvekod Malencontre 16. 2. 2012 20:36

Nekdo tu psal, ze tvrzene sklo je lepsi nez GG a ze na iP lepe klouze prst. Mám doma iP4. Rychle se zamazal, a prst klouzal jak na masle. Note jsem uz tak nezamazal, chvili mi to trvalo, a vysledek byl stejny. A ke sklu: kdyz jsem ho vylestil, nestacil jsem se divit. Z obou stran skrabance, ale iP je porad zamazany, takze to nepoznate. Po vylesteni; ktere zabere MNOHEM MNOHEM déle casu nez Note, ci ma stara C7, prst uz tak fajne neklouze. A k barvam....skoro to nepoznate. Az na "slide to unlock" kde je obrazovka pobledlejsi, jinak vam to nepride. K vykonu: iP4 bude zvladat hry jako nic, ALE kdyz jsem zkusil hrat GTA III na iP, tak tlacitka zabiraji dost mista. I pres tohle je to dobry telefon, ale to same je Note. Vsechny telefony maji sve chyby, vybirejte podle toho, jak telefon vyuzijete. zakladateli topicu : klidne prodej SGS II, a zkus iPhone. Ja bych teda pockal po ICS, jak phone bude slapat, ale jestli ti jde o cenu, prodej ho klidne hned.
Malencontre

Odeslat příspěvekod holubisko 16. 2. 2012 21:07

beat: Predne bych te poprosil, aby ses trochu uklidnil. ;) Nemyslim si, ze tvoje reakce jsou uplne adekvatni.
SGSII jsem si nekupoval predem s tim, ze ho po dvou mesicich prodam, proste jsem jen podlehl kecum vsech moznych lidi na internetu, kde psali, ze iPhone je na nic a SGSII je mnohem lepsi, jak uz jsem nekolikrat zminoval, SGSII mi ted jako nejaka velka bomba ted neprijde, to je ten hlavni duvod, proc ho chci prodat.
Dalsi veci, kterou by sis mel uvedomit je, ze vyssi vykon automaticky neznamena lepsi vyuzitelnost v praxi. iPhone 4 bezi naprosto bez problemu a plynule a rozjede hry, ktery na Android ani nejsou, ne ze by je nejaky telefony nezvladly, ale vyvojarum se to proste nevyplati optimalizovat je pro Androidy.
A muj osobni nazor ted je, ze Androidi telefony lakaji na vykonnej hardware, ale ve vysledku ani nenachazi poradnyho vyuziti a je to ciste marketingovej tah. Kdyby radsi optimalizovali Android, aby tak nezral ve vsech ohledech, udelali by lip, pochybuju, ze nejaky hry vubec vyuziji ty 2 jadra, natoz 4, Tegra 3 a dalsi co budou na MWC...

mobilmaniak82: Diky za velice kvalitni a rozumnej nazor, takovyhle nazory cloveku rozhodne pomuzou v rozhodovani. ;)

Malencontre: Sklo je muj subjektivni dojem, kdyz jsem zkousel iP4/iP4S u operatora, tak mi prislo, ze se mi po nem jezdi prstem jednoznacne nejlip ze vsech dotykovych telefonu, ktery jsem zkousel. GG je v tomhle ohledu taky dobry, ale precejen muj dojem je, ze u iPhonu mi klouze prst jeste lip.
Barvy se mi u SAMOLED+ rozhodne zamlouvaji, ale kontrast jsem mel stazenej na rozumnou hodnotu, aby to zase tak nekricelo. Na druhou stranu iPhone ma perfektni rozliseni a IPS displej je taky skvelej, takze spis bych se bal te uhlopricky, ale myslim, ze po case si zase zvyknu.
Vykon u iP4 je ke hrani vic nez dostacujici, prijde mi, ze to jen na Androidu nejsou schopni vyrobci odladit poradne system a vyvojari zase hry pro nektery telefony.
ICS testuju Alpha verzi CM9 a beha dobre, ale jak uz jsem rikal, novejsi verze mi absenci vic kvalitnich aplikaci a her nenahradi (i kdyz je stale ICS mnohem dal nez GB).

Jeste jednou dekuji vsem za nazory, rozhodne mi pomohly pri rozhodovani a s nejvetsi pravdepodobnosti SGSII prodam dal, jak jsem planoval, a poridim si iPhone 4. ;) Verim, ze ten uz naplni moje ocekavani. :)
holubisko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mobilmaniak82 16. 2. 2012 21:22

Ještě jedna věc - iPhone 4 je podle mě lepší volba než iPhone 4S (náročné hry přes HDMI na velké obrazovce nehraju). iPhone 4S má ještě stále problémy s baterií, problémy s hovory (x lidí s 4S neslyší protistranu), problémy s registracemi a odpojením SIM (připomíná to GEVEY unlock). 4S jsem si koupil, samozřejmě updatoval na 5.0.1 (a na druhou 5.0.1) a nakonec jsem ho poslal dál a vrátil jsem se ke 4ce s JB a MAXimální spokojenost. Opravuji desítky a desítky iPhonů. 4S je navenek stejný, ale uvnitř opravdu hodně rozdílně řešený. Viditelné znaky - u 4S je vibrátor úplně jinde a je kulatý (lepší), dále čidla (proximity) jsou řešena jinak (lépe?), baterie u 4S je objemově menší než u 4ky a.... spousta konstrukčních vložek, malých mezikusů a různě zamotaně vedených klikyháků flexkablíků ve mně vzbuzuje dojem, že 4S byl opravdu ušit hodně horkou jehlou, aby to do té konstrukce z iPhonu 4 nějak naskládali :-O
Naposledy upravil mobilmaniak82 dne 16. 2. 2012 21:26, celkově upraveno 1
mobilmaniak82
Junior

Odeslat příspěvekod karlik12 16. 2. 2012 21:22

Pro mě by bylo nejlepší koupit iP4s a ipad nebo tablet, ale tolik investovat nechci, a proto uvažuji nad Note. Ale jak se tady píše, iPhone je perfektní telefon, jen by jsem potřeboval větší display. I případné čtení novin musí být lepší na Note, jen nevím jak ho budu všude brát sebou.
karlik12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BreC 16. 2. 2012 21:58

Třeba v létě Apple představí pětku s větším displejem. Stačí jen počkat. Já osobně bych uvítal 3,7", ale to už jsme mimo téma.
Lidi jsou jak ryby, někdy plavou proti proudu.
BreC
Junior

Odeslat příspěvekod beat 17. 2. 2012 17:36

BreC píše:iPhone je rychlejší ;) a internet se na něm prohlíží i na menším displeji stejně dobře jako na SGS2 ( když opominu podporu flashe ) né-li líp :)
Není rychlejší. Spouštění aplikací a internet je na SGS2 rychlejší. SGS2 má rychlejší internet i než iPad2.
Pohodlnost je subjektivní, ale díky většímu displeji je internet na SGS2 komfortnější.

morki píše:seznam co sem si kdy stahl a koupil zpetne to je v marketu kde? Kdyz uz sem ten program smazal nikde !!!
"Moje Aplikace" v Marketu. Jak říkám, když něco nevíš, nepiš o tom.

holubisko píše:podlehl kecum vsech moznych lidi na internetu, kde psali, ze iPhone je na nic a SGSII je mnohem lepsi
Tak podlehneš druhým kecům. Skvělá logika.

holubisko: Klouzání prstu po skle.. To je stejné jako "placebo". Když si to budeš nalhávat, opravdu to tak uvidíš.
beat
Junior

Odeslat příspěvekod morki 17. 2. 2012 17:58

Pokud si foun das do tovarniho nastaveni a ikdyz se prihlasis na google ucet na market tak to tam mas prazdny !! Teda nevim jak ted 7 mesicu sem android videl max u nekoho.
morki
Junior

Odeslat příspěvekod Mrazakkuba 17. 2. 2012 18:28

teda chlapci vy tu jedete :D taky se tu podělím o svůj velice subjektivní názor(ostatně jako váš) :)

za prvé bych rád řekl něco o Notu... je to super telefon a pokud bych ho nosil v nějaké tašce, tak bych si ho i nechal, ale faktem je, že přes den je to sice v pohodě, ale když jdu někam večer(nemyslím, že záleží na období, ale činnostech), tak je to celkem naprd mít v kapse...taky to úplně tablet nenahradí, přecházel jsem na něj z iPad 2 + SGSII, myslel jsem že to zkombinuju, ale nepovedlo se

dále bych vás rád rozsoudil... beat má částečně pravdu SGSII je opravdu rychlejší než iPhone 4 co se týká otvírání aplikací a prohlížení internetu, určitě neni rychlejší než iPad 2(iPhone 4S) to je totiž nastejno(bereme to tak, že na SGSII vypneme flash samozřejmě)
jenže co se týká prostředí, tak je iPhone určitě na oko rychlejší(a zde bereme stock rom v SGSII, ne alternativní jako třeba Miui), ale rád bych vám pánové řekl, že co se týká rychlosti prohlížení internetu a rychlosti v prostředí(je to jen na oko), tak zde vede WP7

co se týká toho "ježdění po displayi" prstem, tak si zkuste jezdit po Lumii 800 a uvidíte, kde to jezdí nejlíp, ještě to dobře jezdilo na LG Optimus 2X...

líbí se mi jak každý hájí to svoje :D asi bych měl napsat, že Lumia je nejlepší a nic na ní nemá a WP7 je bezkonkurenční :D ale nenapíšu to, co je nejlepší je subjektivní a každý to má jinak...

co se týká původního tématu, tak si zkus iPhone 4 a nedáš ho dlouho pryč, je to návykovka, která omrzí běžné uživatele po dlouhé době, je to tak postavený koncept, aby bavil... mě přestal bavit iPhone asi po 8 měsících ( a to já se považuji za Hardcore uživatele a měním telefony velmi často)
a ted nechci nikoho urazit, protože sám mám iPhone od verze 4 velmi rád, ale když se to tak řekne, tak jednodušší lidi iPhone asi nikdy neomrzí(tím nechci říct, že by někdo byl hloupý, to vůbec)
Apple iPhone 6
Mrazakkuba
Junior

Odeslat příspěvekod sharkee 17. 2. 2012 20:56

@morki: to, ze neumite pouzivat android.market je vas problem. Po prihlasenim pod svym gmailovym uctem vidim historii vsech kdy zakoupenych, nebo instalovanych applikaci pres AM a mohu si je znovu kdykoliv a kdekoliv naisntalovat.
sharkee
Junior

Odeslat příspěvekod Zafata 18. 2. 2012 07:02

Proto prave Morki ma ten iPhone. Jak pise Mrazakkuba je pro ty jednodussi ( rozumej nemyslim tim hloupejsi) lidi. :-P
Zafata
Junior

Odeslat příspěvekod Mrazakkuba 18. 2. 2012 12:46

No pro lidi, kteří si s tim telefonem chtějí vyhrát a nevadí jim sem tam nějaký crash, jednodušší lidi myslím ty lidi, kteří ten telefon vybalí a začnout to používat, což umožňuje iOS a WP7(asi by byl spíše lepší výraz pohodlnější lidi, ale je to v podstatě to samé), ale takový android když vybalíte z krabice, tak je u většiny modelů nepoužitelný ať už kvůli věcem jako Sense,Touchwiz nebo u LG jsou celé jejich romky naprd...zkrátka jde o to, že s androidech si to chce vyhrát, než se začne pořádně používat....

ale jak říkám rozhodně nechci nikoho urážet, sám mám WP7.5 :)

EDIT: ale nechápu jak někdo, kdo se pozdává celkem rozumný může napsat "dementní sprasený android" , vždyt to je ignorantství, to bys mohl napsat i o Windowsech ať už 7 nebo Vista, dokonce i XP ... stejně jak android je to z výroby dobrý systém a vzhledem k tomu, že jsou to otevřené systémy, tak fungují podle toho jak se k nim chováš...
Apple iPhone 6
Mrazakkuba
Junior

Odeslat příspěvekod CrackonoS 18. 2. 2012 13:13

mrazak/zafata: Jen bych vas opravil. Je to telefon, ktery je jednoduchy ve zpusobu, jakym ho po zakoupeni zacnete vyuzivat. Kdyz uz jednou konstatujete, ze je pro jednodussi lidi, bez ohledu, jak to zaonacite (ze nenarazite na inteligenci), urazite je. V tom sve ignoranstvi vy nevidite, ze? :-)

Prijde mi, ze to vsichni tady na foru s tim Androidem prehaneji, jak pisete, ze Android vybalite a musite si hrat. Tohle je komunita, ktera ma telefony rada a je to, da se rici, konicek nas vsech. Ale jaksi pozapominate na zbytek, coz je opravdu drtiva vetsina uzivatelu, kteri si ty telefony kupuji, bez ohledu na OS a je jim uplne jedno, co tam maji. I kdyby Android, nikdo z nich s nim neudela vubec nic, natoz prehravat ROMku. Jen pouzivaji, stejne jako iOS, WP, Symbian atd..
iPhone 4 + AKG Q460 Black
iPad Mini 3G/64GB Slate Black
CrackonoS
Junior

Odeslat příspěvekod xcookx 18. 2. 2012 13:30

Je to tak vse se da pouzivat normalne pokud nevis jake moznosti danny system nabizi.Pritelkyni jsem koupil SE mini pro a normalne jej pouzivala, az jsem ji ukazal jak na market a co tam najde tak zacala taky instalovat aplikace a vyuzivat telefon vice nez bez OS co mela predtim.
Jde opravdu o to pokud clovek chce tak zacne premyslet a vymyslet jestli jde ono nebo tamto a zkousi a na kazdem OS mu to sedne jinak a podle toho pak posuzuje. :-)
E51 neni,N79 neni,SE W200i,zaloha 6210,Samsung s5230,HTC Desire,iPhone 4s
xcookx
Junior

Odeslat příspěvekod Mrazakkuba 18. 2. 2012 13:36

CrackonoS:Upravil jsem svůj výraz na "pohodlnější" když si všimneš :) ale opravdu nikoho neurážím, protože to bych musel urážet i sám sebe :) iPhone 4 jsem měl 2x a v součtu to bylo 11 měsíců, což je u mě obrovský úspěch(samozřejmě jsem měl JB, ale to je jedno) a WP neni o nic složitější, takže....

ale možná máš pravdu, já jsem možná degradovaný okolím... na střední jsem chodil na průmyslovku a am když už si někdo koupil telefon, tak si s ním hrál, flashoval ho atd. a stejně to bylo tu chvilku co jsem byl na vysoké a nyní jsem na jazykovce a mentalita v této oblasti je tam úplně jiná, ale už takový jsem a myslím si, že když už si někdo kupuje mobil nad 10 000, tak by si měl promyslet na co a jakým způsobem ho bude využívat a ne tu pak nadávat...

xcookx: celkem souhlasím, měl jsem to s bývalo přítelkyní podobné, ale tady zase je problém, že když už vědi jak používat market, instalovat, tak už neznají zase to kolem, jakože špatná aplikace může způsobit opravdu špatný chod telefonu, že musí koukat co té aplikaci dovolí používat atd. atd. a v tom vidim obrovskou výhodu uzavřených OS
Apple iPhone 6
Mrazakkuba
Junior

Předchozí stránka