Dobrý den,
vím, že se to tady už několikrát objevilo, bohužel dané informace byly poměrně obecné a nebo se tam nesrovnávaly popř. neuváděli více množství mobilu, resp všech co jsou na trhu.
Jsem obyčejný laik a momentálně vybírám dárek bráchovi. Zvažuji i koupi nového mobilu. Podmínkou je android, kvůli velkému množství aplikací. Jenomže to má jeden velký háček, jako obvykle. Cenu bych rád viděl kolem 4000Kč, v nejhorším případě 6000Kč. Velikost displaye tak 3,5", aby se dalo normálně psát na SW QWERTY klávesnici rukami, popřípadě HW QWERTY klávesnici. Ale hlavně bych potřeboval podobnou výdrž jako je u Nokie E5. Takže aby vydržela tak těch 5 dní při odeslání 10 SMS, volání tak 30 minut, 1h hudby a 30 minut na wifi za celou dobu. Při používání GPS aby minimálně vydržel tak ty 3h (neznám nic horšího, než když uprostřed navigace zabliká signalizace baterky a mobil zhasne). Výkon nijak extra nepotřebuje, mobil by používal především pro používaný aplikací (aplikace pro kancl, databáze, navigace, jízdní řády apod.). A u foťáku autofocus a minimálně 5Mpx a slušný foťák, přeci jen rozlišení nehovoří o kvalitě fotek. Foťák by pochopitelně nepoužíval jako náhradu za klasickej, ale spíše na momentky. Taky je docela nutné 3,5mm jack konektor. Koupi plánuji tak na začátek až prostředek června.
Osobně mě zaujaly Samsung Galaxy Ace, SAMSUNG Galaxy Xcover. A potom někdo doporučoval Motorolu obecně, tam ale nevím, jestli by nebyl problém s dodatečnou reklamací i po nahrání češtiny. Problém ale je, že všichni udávají tak ty 3 dny při běžném používání. Ale již nic blíže nespecifikují. Také bych se rád zeptal, jestli případně není možné dokoupit větší baterii. Jak jsem řekl, jsem laik a nevím jestli se baterie dělají podle nějakých standartů a nebo jestli je na každý mobil dělaná baterie extra.
Mockrát děkuji