Android do 4000-6000Kc 3.5",qwerty,foto+AF,GPS,vydrz,3.5jack

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod still_wolf 12. 4. 2012 13:31

Dobrý den,
vím, že se to tady už několikrát objevilo, bohužel dané informace byly poměrně obecné a nebo se tam nesrovnávaly popř. neuváděli více množství mobilu, resp všech co jsou na trhu.

Jsem obyčejný laik a momentálně vybírám dárek bráchovi. Zvažuji i koupi nového mobilu. Podmínkou je android, kvůli velkému množství aplikací. Jenomže to má jeden velký háček, jako obvykle. Cenu bych rád viděl kolem 4000Kč, v nejhorším případě 6000Kč. Velikost displaye tak 3,5", aby se dalo normálně psát na SW QWERTY klávesnici rukami, popřípadě HW QWERTY klávesnici. Ale hlavně bych potřeboval podobnou výdrž jako je u Nokie E5. Takže aby vydržela tak těch 5 dní při odeslání 10 SMS, volání tak 30 minut, 1h hudby a 30 minut na wifi za celou dobu. Při používání GPS aby minimálně vydržel tak ty 3h (neznám nic horšího, než když uprostřed navigace zabliká signalizace baterky a mobil zhasne). Výkon nijak extra nepotřebuje, mobil by používal především pro používaný aplikací (aplikace pro kancl, databáze, navigace, jízdní řády apod.). A u foťáku autofocus a minimálně 5Mpx a slušný foťák, přeci jen rozlišení nehovoří o kvalitě fotek. Foťák by pochopitelně nepoužíval jako náhradu za klasickej, ale spíše na momentky. Taky je docela nutné 3,5mm jack konektor. Koupi plánuji tak na začátek až prostředek června.

Osobně mě zaujaly Samsung Galaxy Ace, SAMSUNG Galaxy Xcover. A potom někdo doporučoval Motorolu obecně, tam ale nevím, jestli by nebyl problém s dodatečnou reklamací i po nahrání češtiny. Problém ale je, že všichni udávají tak ty 3 dny při běžném používání. Ale již nic blíže nespecifikují. Také bych se rád zeptal, jestli případně není možné dokoupit větší baterii. Jak jsem řekl, jsem laik a nevím jestli se baterie dělají podle nějakých standartů a nebo jestli je na každý mobil dělaná baterie extra.
Mockrát děkuji
Naposledy upravil Kniter dne 18. 4. 2012 18:29, celkově upraveno 1
Důvod: upraveny nazov temy
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod Naecken 12. 4. 2012 13:40

5 dní po Androidu? Dva dny už budou problém... Při koupi neoriginálního akumulátoru s větší kapacitou rovněž hrozí krátká životnost a rychlé snižování kapacity. Navíc se budeš muset spokojit s on-line navigací nebo budeš muset offline navigaci dokoupit.
Jolla is a movement.

Superfórum pro Symbian (v1.4.5) :arrow: :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?p=9455180#p9455180
Naecken
S40 Maniak

Odeslat příspěvekod Mr.Bombastic 12. 4. 2012 13:48

do júna ďaleko ....

všeobecne ja dané že pri Android telefonoch s vydržou rátať nemôžeš. už vôbec nie 5 dní pri takej záťaži.
tak isto spomenuté telefony su v pomere cena/výkon predražené ...

je Android nevyhnutnosťou?
Zatiaľ sa vedci domnievajú, že hlavnou príčinou smrti je život.

Apple iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue | Apple MacBook Air M1 Space Gray 16/256GB | Apple iPad Pro 12.9" M1 128GB Wi-Fi Silver
Mr.Bombastic
Junior

Odeslat příspěvekod still_wolf 12. 4. 2012 13:52

Symbian má momentálně v E5 a bohužel aplikací, které by potřeboval jsou dle jeho slov pro tento systém velice málo. Prý jsou aplikace, které by poměrně hodně využil pouze pro iPhone nebo android. Objevili se prý i nějaké na Windows Phone, ale známý co ho má si stěžuje na neskutečné díry a nedodělky.
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod wheatley 12. 4. 2012 19:08

Za něco přes pět tisíc se dá sehnat Sony Ericsson Xperia Neo V, za asi tak 4 a půl je ještě Xperia Mini Pro s HW klávesnicí (já už fakt vypadám jako PRko Sony Ericssonu :D ).
Peugeot 306 Break 1.4 55kW
wheatley
Junior

Odeslat příspěvekod still_wolf 12. 4. 2012 19:21

A jaká je odhadovaná výdrž při výše zmiňovaném zatížení?
Děkuji
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Bombastic 12. 4. 2012 19:49

asi taká že ho v noci pichneš na nabíjačku :-] ak chceš teda další deň fungovať tak isto

ale možno by vydržal aj 2
Zatiaľ sa vedci domnievajú, že hlavnou príčinou smrti je život.

Apple iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue | Apple MacBook Air M1 Space Gray 16/256GB | Apple iPad Pro 12.9" M1 128GB Wi-Fi Silver
Mr.Bombastic
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 12. 4. 2012 21:15

Píšeš - .Takže aby vydržela tak těch 5 dní při odeslání 10 SMS, volání tak 30 minut, 1h
hudby a 30 minut na wifi za celou dobu.

Neo V vydrží cca tři dny v kuse při požadovaném zatížení.
I ty cca tři hodiny v kuse gps...
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod still_wolf 12. 4. 2012 22:21

A v jaké kvalitě je momentálně Sony Ericsson? Co jsem měl rozebrané 3 klasické mobily, tak v dané cenové kategorii měli konstrukci velmi nekvalitní a nebylo problém jej při neohleduplném používání vážněji poškodit. Jak je na tom momentálně? Myslím teď srovnání HW s konkurencí, nikoliv s klasickými mobily :-)
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 12. 4. 2012 22:28

Je na tom podobně, jako konkurence. V sekci Neo by jsi se dočetl, že vydrží i nějaký ten pád....
Konstrukce v některých místech vrže. Jinak OK.

-- 12. 4. 2012 23:29 --

Pokud chceš odolný, tak SE xperia active pod 5500 korun (viz heureka.cz) nebo Motorola defy + u Vodafone za 4977 korun.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod still_wolf 14. 4. 2012 12:39

Ještě bych se rád zeptal, jak je to s nadstavbovými systémy výrobci? Našel jsem několik článků, kde "levnější" android naformátovaly a nainstalovaly android buď úplně čistý, nebo jen se základními programy, čímž prodloužili výdrž ze 2-3 dnů na týden i déle. Bohužel nikde se nezmiňovali jak jsou dané úkony nebezpečné apod. Vím, že před 1-2 roky bylo naformátování mobilu spíše pro otrlé, protože ne vždy mohlo dojít k bootování systému a celkový funkčnost byla často velice náladová, jelikož základní systém mobilů je většinou funkční spíše náhodně :-) Změnilo se něco nebo stále je to spíše experimentální řešení s rizikem zrušení záruky mobilu?
Děkuji
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod kolda55 15. 4. 2012 21:05

Já jsem se právě Neo V zbavil, díky krátké výdrži.A to se o tomto mobilu společně s modelem Ray pslao, že má oproti jiným android mobilům celkem dlouhou životnost na 1 nabití..Stačí jedná blbá aplikace (u mě to byl program na nahrávání hovorů - který ještě nefungoval, jak měl) a výdrž byla necelé dva dny a to jsem na mobil skoro nršáhl ! Takže jsem stále u své E52, která mi vydrží i při neustálem používání 7-10 dní. Je to smmutné..Pořád zvyšují výkon mobilů, přidávají X jader,ale na výdrž vůbec nemyslí.:Sice je super, že na mobilu můžu dělat to samé jak na PC, ale přece jenom je to přístroj i na volání. A pokud se mám omezovat ve využití mobilu, jen kvůli toho, abych vůbec vydržel do večera a mohl si v krajní nouzi zavolat třeba záchranku, tak mi je takto nadupaný mobil nanic..Vidím bledě v tomto směru i budoucnost. A jelikož nokia kašle na lidi, co by chtěli nějakého nástupce za jinak skvělou E52, tak to vidím, že bude třeba tento model nakoupit do zásoby..
kolda55
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 15. 4. 2012 21:16

Tak Neo V vydrží, co jsem napsal výše - při daných podmínkách. Tolik za mě. Neo není ve výdrži horší, než ostatní telefony dané kategorie.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod marvy 16. 4. 2012 11:15

kolda55 píše:Já jsem se právě Neo V zbavil, díky krátké výdrži.A to se o tomto mobilu společně s modelem Ray pslao, že má oproti jiným android mobilům celkem dlouhou životnost na 1 nabití..Stačí jedná blbá aplikace (u mě to byl program na nahrávání hovorů - který ještě nefungoval, jak měl) a výdrž byla necelé dva dny a to jsem na mobil skoro nršáhl ! Takže jsem stále u své E52, která mi vydrží i při neustálem používání 7-10 dní. Je to smmutné..Pořád zvyšují výkon mobilů, přidávají X jader,ale na výdrž vůbec nemyslí.:Sice je super, že na mobilu můžu dělat to samé jak na PC, ale přece jenom je to přístroj i na volání. A pokud se mám omezovat ve využití mobilu, jen kvůli toho, abych vůbec vydržel do večera a mohl si v krajní nouzi zavolat třeba záchranku, tak mi je takto nadupaný mobil nanic..Vidím bledě v tomto směru i budoucnost. A jelikož nokia kašle na lidi, co by chtěli nějakého nástupce za jinak skvělou E52, tak to vidím, že bude třeba tento model nakoupit do zásoby..

No máš trochu radikální názor na výdrž.ber v úvahu,že se bavíš o Android telefonu,nečekej u nich velkou výdrž. Neo V je dle mě dobrej kousek ;-) ..mam Xperku mini a vydrží až 3 dny a kousek..musim ale říct, že jsem nahrál jinou ROM a Kernel.S většim používánim 2 dny v pohodě. :tleskani :-) :twisted: ,ale s tím jsem počítal, když jsem si droida kupoval. Za další,nemůžeš v reálu čekat tabulkové hodnoty udávaný výrobcem.
marvy
Junior

Odeslat příspěvekod TheRendy 16. 4. 2012 12:41

Mám SE Live w/ Walkman a při udávaném využití to vydrží zhruba ty 3 dny.

Já bych poupravil, že nejen Android je tak žravý, ale téměř všechny OS s dotykovým panelem mají tentýž problém. Prostě je to tak, smartphone už není moc mobil v tomto směru a nepatří do přírody. Stejně jako notebook si pod stan nebereš, tak podobné je to se smartphony. 5 dní ti snad nevydrží žádnej Android ani v pohotovostním režimu. Možná tak nějakej Note nebo Atrix s tou obří baterií.

Spíš bych si kladl otázku, opravdu je tak důležité, aby to vydrželo 5 dní? To je opravdu takový problém jej každej druhej (možná třetí) den píchnout do nabíječky?

Nicméně v této cenové hladině doporučuji se podívat na Xperie (Mini pro, Live w/W, Neo V, Ray atd.).
TheRendy
Junior

Další stránka