Android do 4000-6000Kc 3.5",qwerty,foto+AF,GPS,vydrz,3.5jack

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod still_wolf 16. 4. 2012 13:23

Ano je, brácha dost cestuje a několikrát přespával na místech, kde nebyla elektřina. Osobně taky zvažuji nový mobil, protože teď mam Samsung Omnia Lite a ta mi vydrží 5-6 dní, proto nechápu proč je Android takový žrout. Bohužel co se týče funkčnosti na do SMS archívu se dostávám dobré 2 minuty, psaní neustále blbne apod. Dle výrobce to nepokrývá záruka a je v podstatě vše OK. Ale i já byl několikrát 14 dní bez elektřiny, ale to jsem řešil úpravou cestovných plánů a zastávkami po hospodách a restaurací, kde jsem si koupil něco osvěžujícího a na nabití. Jde mi ale o to, že z mého hlediska nevhodné si říct, teď jedu za známýma a budu tam přespávat, co si musím vzít, nabíječku. Jak tu už zaznělo, mobil si nekupuji, aby mě omezoval, ale aby mi umožnil určité věci. Osobně já bych do Androida šel abych mohl občas na net a měl při sobě offline řády. Což u Symbiana nejde, nebo ne tak dobře jako u Androida. Brácha má teď na Symbianu nějaké kancelářské programy, ale s tím, že na nich lze udělat jen část úkonů. Ohledně ntb, ano s ntb který má core i3 a výše tak asi moc očekávat nemohu. Ale už jsem měl půjčený netbook s Atomem a ten vydržel celej den v poho. Stejně jako od mobilu na něm nelze hrát, ale kancelářské úkony v poho. Ona je škoda, že není nějaký emulátor, který by umožnil spustit nějaké nenáročné Android aplikace na Symbianu.
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod TheRendy 16. 4. 2012 15:28

No tak holt musíš změnit své zvyky a brát si ke známým i nabíječku :) Pro mě to je malá daň za to, co mi nabízí. A až pojedu na vodu, tak si vezmu starou K750i a je to :) Anebo si holt přibalím nabíječku a budu nabíjet po hospodách.

Osobně mám teď mobil 14h v provozu s tím, že jsem s ním téměř nic nedělal, jen pár SMS a pár minut hudby do sluchátek. Baterie mi hlásí 89%, což by teda teoreticky mobil mohl vydržet v pohotovosti nějakých 140h = něco přes 5 dní, ale to zkoušet nebudu, páč na to já nejsem :)

Jinak ty kancelářký programy na mobily taky nejsou žádná sláva. Já teda mám jen Documents to Go a lze editovat, ale nenabízí zdaleka to samé co Officy. Navíc Officy nejsou dělané k tomu, aby se vytvářely na mobilech, takže např. Excel editace je pro mě k ničemu. Na druhou stranu jsem to ještě vyloženě do podrobna nezkoumal.
TheRendy
Junior

Odeslat příspěvekod marvy 16. 4. 2012 15:44

dobrá kancelář je taky picsel smart office ,tu používám já.. :D ;-)
marvy
Junior

Odeslat příspěvekod still_wolf 16. 4. 2012 16:02

Mno, ségra má Androida a na něm brácha odzkoušel nějaké ty prográmky a byl z nich nadšený. Problém ale je ten, že zvyky moc měnit nemohu, tedy pokud nepočítám změnu bydlení a oboru, v kterém se momentálně pohybuji. Samozřejmě, že je dost možné, že časem dostanu služební vůz, ale je taky dost možné že kvůli úsporám nám odvezou na místo montáže a nechají nás tam týden.

Bohužel co jsem se koukal, tak Windows Phone je na tom s výdrží stejně a navíc není vůbec vychytaný. Takže asi to bude takové... na nic všechno.
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod marvy 16. 4. 2012 17:08

strašně moc to řešíš :D ,prostě dneska jsou ty mobily větší žrouti, kup RAY a voz nabíječku a máš to ,nebo si v bazaru kup třicetjednadesítku :D
marvy
Junior

Odeslat příspěvekod Naecken 16. 4. 2012 17:22

A proč to, stačí koupit jakýkoliv současný nedotykový telefon.
Jolla is a movement.

Superfórum pro Symbian (v1.4.5) :arrow: :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?p=9455180#p9455180
Naecken
S40 Maniak

Odeslat příspěvekod Reku 16. 4. 2012 19:23

Kup náhradní baterii nebo externí baterii na nabití (cca 500 korun). A máš to.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod still_wolf 18. 4. 2012 11:13

Mohli by jste mi sem pls napsat mobil(y), s kterým(i) máte zkušenosti a uvést, výdrž a přibližnou zátěž, pro kterou udáváte danou výdrž?
Např.:
Samsung Omnia Lite (B7300):
Výdrž: 5-6 dní
Zátěž: 10-15x SMS, 30-35min volání, 0min Wifi, 0min Bluetooth, 0-5min GPS, 0min 3G a 2G.
Pozn.: Horší citlivost displaye, Windows Mobile je zasekaný a má řadu chyb
Nokia 3100:
.....
.....

Pls uvádějte i nulové hodnoty, aby bylo jasné co vše zahrnujete v potaz. Právě tyto informace mi u recenzí mobilů scházejí a ono zmínění, při menší zátěži to vydrží déle. To je jako by jste napsali dneska jsem chytil táááákhle velkou rybu.

Zatím jsem se ještě nerozhodl a asi ani jen tak nerozhodnu. Navíc jsem se teď dočetl, že HTC chystá Wildfire C s Android 4. Ohledně Androidech 4 jsem četl, že by opět měli snížit žravost, tak se uvidí. Ohledně dodatečných upgradů jsem skeptický, protože jsem viděl jak upgrade bratránkovi zrušil mobil (hovořím o oficiální upgrade). Navíc se vždy objeví řada zpráv, že to nefunguje jak by mělo apod. (úspora, řízení systému apod.)
Mockrát děkuji
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod marvy 18. 4. 2012 12:17

:shock: prosimtě z čeho chceš vycházet?,dit to má každej jiný. :D k čemu ti bude, když ti napíšu že má xperia mini vydrží 2 a pul dne ,mam tam custom ROM a kernel a jiný aplikace a hry než bude mít někdo druhej,taky používám mobil jinak, než franta od vedle :D :hm moc špekuluješ co by bylo kdyby, to se na mě nezlob :oops: .a jinak android se na SE(Sony) neseká ,mají to odladěný slušně. :tleskani ,to jak píšeš, že někomu offikl SW zrušil mobil,tak tomu moc nevěřím,to spíš bratránek něco pomrvil a schodil to na výrobce nebo to byl mobil od Jablotronu?.:D ICS už pro SE vydanej je. :love: Wildfire C bych si nekoupil, bude předraženej a svižnej taky moc nebude,uvidíš sám. :/
marvy
Junior

Odeslat příspěvekod still_wolf 18. 4. 2012 14:09

O tom bratránkovi jsem to blbě napsal, nezrušil ho ve smyslu že by úplně odešel, ale že je téměř nepoužitelný. Dělal jsem na tom a furt padá, zasekaný a baterka se vybije tak za 1/2 dne. Před upgrade jsem tím mobilem byl docela uchvácenej, protože vydržel tak ty 3-4 dny a byl hodně svižní. Jedná se už ale o starší kousek, není to teď aktuálně. Výrobce je tuším Samsung. Ono to možná dopadne tak, že se na tyhle mobily osobně vykašlu protože čím víc o tom přemýšlím, tím více mě odrazuje daná výdrž. Možná to opravdu dopadne tak, že i já půjdu do Symbianu.
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod radon 18. 4. 2012 15:34

do stanu si kup tohle:
http://www.trx-baterie.cz/trx-baterie/e ... e-anywhere
nebo jiný podobný, vyrábí se jich tuny.
Jinak nabíjej každou noc, v práci u PC, v autě na služebce ... prostě pořád. Lepší radu nečekej :-)
Logitech Duet, DAC1, K701, Vincent SP-996, Monitor Audio RS1, Wharfedale SW150
radon
Junior

Odeslat příspěvekod 80PE0TR 19. 4. 2012 07:16

Reklama smazána. Při opakování bude smazán účet. dejvidek
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
80PE0TR
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Reku 19. 4. 2012 08:12

Ace je hezký telefon. Ale řekl bych, že na to, co umí, je moc drahý vůči konkurenci.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ka-spel 19. 4. 2012 08:43

still_wolf píše:Ještě bych se rád zeptal, jak je to s nadstavbovými systémy výrobci? Našel jsem několik článků, kde "levnější" android naformátovaly a nainstalovaly android buď úplně čistý, nebo jen se základními programy, čímž prodloužili výdrž ze 2-3 dnů na týden i déle. Bohužel nikde se nezmiňovali jak jsou dané úkony nebezpečné apod. Vím, že před 1-2 roky bylo naformátování mobilu spíše pro otrlé, protože ne vždy mohlo dojít k bootování systému a celkový funkčnost byla často velice náladová, jelikož základní systém mobilů je většinou funkční spíše náhodně :-) Změnilo se něco nebo stále je to spíše experimentální řešení s rizikem zrušení záruky mobilu?
Děkuji

Na android si můžeš dat hafo softu co ti bude optimalizovat spotřebu, procesy, paměť. Největší zrout je stejně pořád přenos dat a podsvícení. Jako záložní zdroj do terénu doporučuji externí box na 4x nabíjecí tužky s usb.

Ideální by byl u dotykacu ještě jen malý displej pro volání, sms a základní fce.
Felicia 1,6 kombi LPG -> Octavia II 1,9 TDI kombi
Časy se mění : praskají řetězy místo řemenů a lehčí je nastartovat nafťák v mrazu než zahřátý po jízdě
ka-spel
Junior

Předchozí stránka