Mobil s QWERTY klávesnicí do 6000Kc? (na volani a sms)

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ereinion 11. 9. 2012 08:44

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti a jaký by jste mi poradili mobil s QWERTY klávesnicí. Cenově bych ho chtěl do 6000kč. Na mobilu v podstatě jenom volám a píšu sms, proto bych chtěl asi s normální qwerty klávesnicí a ne vysouvací. Prozatím mě zaujali tři mobili a to: Nokia Asha 303, Nokia E6 a Samsung Galaxy Chat, který má být teprve v prodeji. Nokia 303 má svůj systém, Nokia E6 symbian a Samsung bude mít Android. Já se zatím přikláním spíše k novému Androidu. Který z mobilů a systémů je podle vás nejlepší a nebo znáte prosím nějaký lepší? Děkuji za každý názor.
Naposledy upravil Kniter dne 12. 9. 2012 06:44, celkově upraveno 1
Důvod: Upraveny nazov temy
Ereinion
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vg38 11. 9. 2012 11:14

QWERTY klávesnici má každý smart s Androidem.
vg38
Junior

Odeslat příspěvekod Naecken 11. 9. 2012 11:27

Asha 303 nemá svůj systém, ale S40.

vg38: Hardwarovou QWERTZ klávesnici.
Naecken
S40 Maniak

Odeslat příspěvekod Ereinion 11. 9. 2012 11:36

Přesně tak, chtěl bych aby měl hardwarovou QWERTZ klávesnici :-) jj ma S40, to sem myslel, jen sem si v tu chvíli nemohl vzpomenout na název :-D
Ereinion
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Naecken 11. 9. 2012 12:41

Pokud vím, tak Samsung Galaxy Chat se nezačal ještě prodávat, tj. seriózní prodejci ho ještě nemají a většina obchodů se šedivkami také ne.
Jolla is a movement.

Superfórum pro Symbian (v1.4.5) :arrow: :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?p=9455180#p9455180
Naecken
S40 Maniak

Odeslat příspěvekod Ereinion 11. 9. 2012 12:58

To já vím že se ještě neprodává, samozřejmě bych si ho případně koupil až by se začal prodávat :-) mě jde o to který je lešpí software, mobil jako takový a jestli někdo nezná případně lepší...
Ereinion
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gogospk 11. 9. 2012 13:59

Také jsem o něm uvažoval , dostupnost je již za několik dnů. Ale při podrobnější "analýze" používání tohoto typu telefonu jsem od toho úmyslu prozatím couvl. Je tam jedna drobnost, která to celé degraduje. Telefon tohoto typu a tvaru s dotykovým mikro_displejem (2,4 až 3" u tohoto telefonu ) by měl mít samostatná tlačítka pro příjem a ukončení hovoru, prostě klasický červený a zelený telefonek. Protože příjem, ale hlavně ukončení hovoru, je pak celkem problém.
Našel jsem jediný telefon na našem trhu, co to splňuje. Je to mobilní telefon HUAWEI Boulder. Mrkni se na něj.
gogospk
Junior

Odeslat příspěvekod J. Raz 11. 9. 2012 14:53

Pokud tolik chcete qwerty klávesnici, proč neuvažujete o BlackBerry? Podívejte se na aktuální nabídku, ty telefony umí to samé, či spíš více, než ty, o kterých se tu bavíte, a klávesnici mají perfektní.
Jiná věc je, jestli opravdu potřebujete qwerty. Také jsem si to myslel, a používal BlackBerry, ale Android s klávesnicí Swifkey mě z toho už vyléčil.
J. Raz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gogospk 11. 9. 2012 14:58

J. Raz píše:Pokud tolik chcete qwerty klávesnici, proč neuvažujete o BlackBerry? Podívejte se na aktuální nabídku, ty telefony umí to samé, či spíš více, než ty, o kterých se tu bavíte, a klávesnici mají perfektní.
Jiná věc je, jestli opravdu potřebujete qwerty. Také jsem si to myslel, a používal BlackBerry, ale Android s klávesnicí Swifkey mě z toho už vyléčil.

Já nosím po kapsách dva telefony, Blackbery pro služební číslo, z kterého protelefonuji denně hodiny a na hrání, net a mail mám 4,3" android. Měl jsem to cca tři měsíce prohozené a velice rád jsem se vrátil k původní kombinaci. Na jakémkoliv dotykáči není telefonování a psaní sms ani zdaleka tak pohodlné a přesné , jako na qwerty klávesnici BlackBerry
gogospk
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 11. 9. 2012 17:00

gogospk píše: Protože příjem, ale hlavně ukončení hovoru, je pak celkem problém.

A kde ten problém vidíš? Dělá se to normálně přes displej.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod eLzyx 11. 9. 2012 17:39

co Motorola Pro+, sice je to u nás šedivka, ale nemusela by to být špatná volba.
eLzyx
Junior

Odeslat příspěvekod Ereinion 11. 9. 2012 21:46

Problém s přijímáním hovorů bych neviděl :-) to je asi dost o zvyku... Na telefonny blackberry sem se také díval a právě se vůbec nemůžu rozhodnout :-D chtěl bych nějakou klasiku značku, tzn. nokia, samsung, blackberry atd. huawei a motorola, to asi radsi ne. Takze ted uz vůbec nevím co vybrat :D jestli by byl lepší ten blackberry (třeba Curve 9320 nebo Curve 9360), Nokia E6 nebo Samsung Galaxy Chat...
Ereinion
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gogospk 11. 9. 2012 22:34

Ereinion píše:Problém s přijímáním hovorů bych neviděl :-) to je asi dost o zvyku... Na telefonny blackberry sem se také díval a právě se vůbec nemůžu rozhodnout :-D chtěl bych nějakou klasiku značku, tzn. nokia, samsung, blackberry atd. huawei a motorola, to asi radsi ne. Takze ted uz vůbec nevím co vybrat :D jestli by byl lepší ten blackberry (třeba Curve 9320 nebo Curve 9360), Nokia E6 nebo Samsung Galaxy Chat...

Problémem nebude přijetí hovoru na Galaxy Chat , problémem ale bude při jízdě v autě jednou rukou na malinkatém dotykovém displeji ten hovor vůbec ukončit. :-) Prostě klávesu s červeným telefonkem ničím nenahradíš. Já osobně, kdybych to dnes opakovaně řešil, šel bych do Blackberry 9320. Já sám používám Blackberry 8520, na telefonování, psaní SMS , kontrolu gmailu a synchronizaci kontaktů a kalendáře (také gmail ). Naprostá paráda. Však si to na některé prodejně O2 osahej, mají je tam za nejnižší cenu na trhu.
gogospk
Junior