Multimediální android do 9000(4",kvalit.konstukce,vel.pamat)

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Koubie777 17. 9. 2012 18:58

Zdravím Vás, moje stará Nokia 5320 XM pomalu dosluhuje a já se tak poohlížím po novém telefonu.

Mé hlavní požadavky jsou

:arrow: Velký displej, tzn. minimálně 4 palce
:arrow: Za danou cenu možná co nejvyšší výkon (chci abych co nejdéle rozchodil náročné aplikace, neměním telefon každý rok)
:arrow: Kvalitní konstrukce -> nejlépe kov, žádné nekvalitní plasťáky
:arrow: S baterkou si iluze nedělám, očekávám, že jeden den to při větší zátěži vydrží bez problému, už jsem zvyklý přes noc nabíjet
:arrow: Možnost rozšíření paměti paměťovými kartami (anebo vysoká vestavěná paměť - tzn. minimálně 32GB, mám rád všechno po kupě)
:arrow: Operační systém Android

Z těchto požadavků mi nejlépe vychází Samsung Galaxy S2 a Motorola Razr.

Tyto dva telefony mi připadají téměř identické.
Pro Galaxy S2 hovoří větší prověřenost uživateli, hezčí design a v neposlední řadě také česká lokalizace, naopak mě odrazuje vyšší cena (cca o 1000,-).

Naopak na Motorole Razr je větší displej s vyšším rozlišením, vyšší výdrž, nižší cena a také do budoucna doufejme vyšší softwarová podpora (Motorolu vlastní Google) ale velmi mne odrazuje právě absence české lokalizce.

Z telefonů, které se ještě nedostaly do prodeje, se mi zamlouvá Huawei Ascend D1, Sony Xperia V a Motorola Razr M. Velmi ale bude záležet na ceně, za kterou budou tyto telefony prodávané.

Pokud Vás napadá ještě nějaký telefon, který by mě mohl zaujmout, tak sem s ním, Vaše tipy uvítám. :-)
Naposledy upravil Kniter dne 17. 9. 2012 20:19, celkově upraveno 1
Důvod: upraveny nazov temy
Koubie777
Junior

Odeslat příspěvekod roy1 18. 9. 2012 01:17

Absence lokalizace do čj nemusí být až takový problém, použití apk more locale umožní používat vše s výjimkou menu telefonu v čj, klávesnice se dohraje s čj z marketu.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Koubie777 19. 9. 2012 15:46

O tom už jsem taky četl, ale je to prostě zbytečná práce navíc, stejně to není všechno 100% přeložené.
Koubie777
Junior

Odeslat příspěvekod roy1 19. 9. 2012 18:11

Když jsou ti dvě minuty příliš velká zátěž, tak o Motorole vůbec neuvažuj.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Koubie777 19. 9. 2012 18:58

Nejde mi o ty 2 minuty ale o to, že ta lokalizace rozhodně nebude 100% jako od výrobce. ;-) Pokud máš návrhy na nějaké další telefony v této cenové relaci, sem s nimi. :-)
Koubie777
Junior

Odeslat příspěvekod J. Raz 19. 9. 2012 19:58

A o Samsung i9250 Galaxy Nexus jsi neuvažoval?
J. Raz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 19. 9. 2012 20:09

Nemá karty a nemá požadovaných 32GB.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod roy1 20. 9. 2012 00:16

A v čem vidíš problém s lokalizací? More locale dá vše (např. mapy, g-mail ap.) do češtiny, jen menu pro nastavování founu zůstane bez češtiny a s tím se žít dá.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Koubie777 22. 9. 2012 19:49

Tak objednána Motorola Razr XT910 za 8399,- .. Děkuji za Vaše rady. :-)
Koubie777
Junior