Mobil do 10 000Kč (nahrada za samsung galaxy S)

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod macabe 29. 9. 2012 08:56

Ahoj
Mám dosluhující telefon samsung galaxy S. Chtěl bych si za něho pořídit náhradu. Nejradši kdyby už to nebyl android nemám s ním dobré zkušenosti pořád zamrzá padá, je líný apod...
Bohužel se v nabídce vůbec neorientuji nevím jaké telefony jsou teď dobré. Jak jsou na tom telefony s WM, kdy má vyjít WM? Moje požadavky na mobil jsou aby to umělo to co můj stávající.
díky za rady.
ps: Neni nutné jít s cenou až na hranu. Čím levnější tím lepší.
Naposledy upravil Kniter dne 30. 9. 2012 18:48, celkově upraveno 1
Důvod: upraveny nazov temy
když můžu pomůžu ale většinou nemůžu :)
lenovo T61 WSXGA+ 3GB ram, nvidia NVS 140M, 120 GB 9-cell baterie + dock + externí monitor Dell UltraSharp 2408WFP+ TV tuner AVerTV Hybrid Ultra USB :) WIN 7 home premium
Nokia E51
Nokia N900
samsung galaxy S
macabe
Junior

Odeslat příspěvekod Zdenecek5 29. 9. 2012 10:32

Zamrzání se už u novějších android modelů z trochu lepším HW nevyskytuje. U ICS jsem se tím ještě nesetkal. Ale to je na tobě.
A tvoje požadavky aby to umělo co tvůj stávající trochu rozveď, tolik možností jako na droidu jinde mít určitě nebudeš.
Co se týká WM (windows mobile) tak ten je dávno mrtvý, ale asi máš na mysli WP (windows phone), co se týká WP7 tak ten bude mít asi omezenou podporu, jelikož zařízení s ním nedostanou update na 8. CO se týká WP8 tak ten se ještě neprodává a zatím se neví jaké to přesně bude. Ale špatně nevypadá.
Z3C
Zdenecek5
Junior

Odeslat příspěvekod macabe 29. 9. 2012 10:45

Od telefonu toho moc nepožaduji. Psaní sms, volání upomínky, sychronizace s kalendářem, webový prohlížeč, prostě klasika nic co by dnešní běžný tel neuměl. a kdy má vyjít nějaké rozumný tel s WP?
Na droidu se mi nelibí ta jeho rozstříštěnost a trochu chaos a hlavně používam outlook s kalendářem tak je jednodušší být na win platformě.
lenovo T61 WSXGA+ 3GB ram, nvidia NVS 140M, 120 GB 9-cell baterie + dock + externí monitor Dell UltraSharp 2408WFP+ TV tuner AVerTV Hybrid Ultra USB :) WIN 7 home premium
Nokia E51
Nokia N900
samsung galaxy S
macabe
Junior

Odeslat příspěvekod martinsip 29. 9. 2012 10:48

macabe píše:Ahoj
Nejradši kdyby už to nebyl android nemám s ním dobré zkušenosti pořád zamrzá padá, je líný apod...

Mně nikdy žádný Android nezamrznul. A to jsem měl i tykové pomaláče jako HTC Wildfire S.

Pořiď si GalaxySII
Peugeot 308SW 1,6HDi 2010, Fiat Marea Weekend 1,9JTD 2003
Honor magic5 Pro
martinsip
Pokročilý

Odeslat příspěvekod macabe 29. 9. 2012 10:51

ale jak říkám používám převážně ms outlook a nechci používat nějaké další "polofunkční aplikace" pro synchronizaci kalendářů... kdy má něco vyjít s WP?
ps: navíc SII se mi moc nelíbí
Nokia E51
Nokia N900
samsung galaxy S
macabe
Junior

Odeslat příspěvekod roy1 29. 9. 2012 10:54

Podívej se do katalogu, nabídka WP je poměrně bohatá.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod macabe 29. 9. 2012 11:01

jak psali vyse tak WP 7 pry nebude podporováno, jak to vypada s WP 8?
Nokia E51
Nokia N900
samsung galaxy S
macabe
Junior

Odeslat příspěvekod martinsip 29. 9. 2012 11:01

Počkat na W8?
Peugeot 308SW 1,6HDi 2010, Fiat Marea Weekend 1,9JTD 2003
Honor magic5 Pro
martinsip
Pokročilý

Odeslat příspěvekod macabe 29. 9. 2012 11:04

nevím kdy ma neco vyjit kdyby to bylo behem mesice tak pockam pokud dele tak ne... a klidne bych šel i do WP7 pokud je to dobry system
Nokia E51
Nokia N900
samsung galaxy S
macabe
Junior

Odeslat příspěvekod .soul 29. 9. 2012 11:12

WP7 neumí například mass storage.
V Americe by se měli začít první telefony s WP8 prodávat od 2. listopadu, jestli jet o datum i pro Evropu nebo ne, se neví.
.soul
Junior

Odeslat příspěvekod macabe 29. 9. 2012 11:18

mass storage: to znamená že si do mobilu nenahraji muziku nebo filmy kam budu chtit? a jak se tam da nahrat třeba ta muzika. Pokud to nebude nějaké krkolomné tak mi to ani nevadí? ještě nějaké zásadní vada?
a jake jsou stavajici lumie 800 a 900? moc se mi nelibi nizsi rozliseni narozdil od adroid mobilů. asi chvili počkám a uvidím jak to bude s novími lumiemi nebo je nejaký dobrý tel s androidem? ale SG S urco ne, ten se mi fakt nelibi
Nokia E51
Nokia N900
samsung galaxy S
macabe
Junior

Odeslat příspěvekod Zdenecek5 29. 9. 2012 11:36

Tak hudba tam samozřejmě dát jde, ale potřebuješ na to program ZUNE, není to prý nic hrozného ale přeci jen mass storage je asi o něco lepší. Druhá možnost je přes online úložiště (dropbox atd.). Ale údajně WP8 bude umět mass storage (ale asi s nějakým omezením)
WP8 by první mohli být do měsíce, ale lumie asi až později, a L820 a L920 asi nebudou levné, kdyžtak koukni na htc 8S, to yb mělo být pod 10t
Současné telefony s WP7 samozřejmě fungují a ještě nějakou chvíli podporovány budou, ale není to v mých očích ideální řešení.
Tak z androidu koukni třeba na htc sensation nebo sony Xperia P, opravdu nebudou zamrzat a ani se sekat při běžných úkonech, to ti opravdu zaručím
Z3C
Zdenecek5
Junior

Odeslat příspěvekod macabe 29. 9. 2012 11:40

nejsem hračička takže jde mi skutečně o základní fuknce pak jsem jeste zapomnel dodat že důležite jsou pro me mapy a aspon rozumná výdrž
decela se mi líbí lumia 800, vypada pekně a snad budu mít i dobre mapy když je to nokia a jemnost displaye by měla taky lepsi narozdil od 900
jsem na vaskach vypada docela dobre http://www.cesky-mobil.cz/nokia-lumia-8 ... -6060.html
ale jak rikam moc se v tom ted nepohybuji tak nemam zdani jake jsou dalsi rozumne alternativy
Nokia E51
Nokia N900
samsung galaxy S
macabe
Junior

Odeslat příspěvekod mato00 29. 9. 2012 12:30

Android sa bude vzdy trochu sekat, nebude taky ako wp alebo ios, takze nepiste dristy... Lumia 800 je celkom fajn nesklame ta...
mato00
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod macabe 29. 9. 2012 16:52

jak to myslíš proc by se měl vždy sekat?
Nokia E51
Nokia N900
samsung galaxy S
macabe
Junior