Smart, velký displej, cena -/+ 8k

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod tesender 24. 1. 2013 17:54

Ahojte,

rád bych si pořídil svůj první chytrý telefon. Rozpočet je nějakých 8 tis, OS si nechám poradit.
Rád bych kvůli netu velikost displeje přes 4". Jinak krom běžných činností plánuji využití na net, maily, sem tam nějaká hra, možnost prohlížet pdf, popř. office, hudba a navigace.

Co jsem tak pročítal různá vlákna, byl bych rád, aby telefon nějak upozorňoval na události notifikační diodou, co se týče netu tak nevím jak moc je omezující či výhodné podpora flashe, budu poslouchat int. rádia, popř. nějaký poslech zpráv v angličtině (CNN, BBC)

Výdrž v rozumných mezích, přes den bych se rád dostal, pokud budu mimo síť s tím, že omezím využití, popř. možnost druhé baterie.

Nevím, zda volit Sony, Samsung, HTC či Lumie.

Díky
tesender
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod myšpulín 24. 1. 2013 18:00

Za 8000 Kč je podle mě nyní dobrá volba Samsung Galaxy Nexus, alespoň mezi telefony s Androidem.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tesender 25. 1. 2013 08:12

Dík za tip,

chtěl jsem se ještě zeptat, jestli umí WP8 i Android přehrávat mp3 ze složek tak jak jsou tam umístěny za sebou. Po zkušenostech ze Symbianu, který si tvoří playlisty dle tagů je toto pro mě velmi nepohodlné a omezující.
tesender
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lumcak02 25. 1. 2013 08:40

Lumie za 8 tisíc nemaj WP 8, u WP 7.5 přehrávání skladeb ze složky ani nejde, musíš tam dostat písničky přes zune a nevytvoří se ti složky, ale alba, takže zune sežene metadata k písničce a přiřadí jí do alba ve kterém vyšla. Jediné jak to jde pořešit je, že si v zune vytvoříš playlisty podle své chuti.
U Androidu to jde, aby se ti přehrávala hudba po složkách, ale musíš si na to stáhnout danej přehrávač.
Nokia 5110> Nokia 3310> Motorola V50> Nokia 6510> SE T630i> Nokia 3510i> Moto V3 Razr> SE W800i> Nokia N95> Iphone 3g> iPhone 3Gs 16 GB JB RedSn0w> Nokia Lumia 800> Samsung Galaxy S III> Nokia Lumia 925
Lumcak02
Junior

Odeslat příspěvekod tesender 25. 1. 2013 08:58

Takže to vypadá na android zatím.
Ještě k navigaci. Jak je na tom navigace od Googlu ve srovnání s Nokia Autem? Je nějaký praktický rozdíl v implementaci Glonass a bez?

Jinak co říkáte na Samsung Galaxy SIII mini (i když má jen 4"),popř. zkusil bych nějakou slevu u operátora na Sony Xperia T.

Nic jiného mě momentálně nenapadá.

S těmi WP8 vím, že je cena o něco vyšší, ale třeba co jsem se díval na Lumii 820, tak ta se dá sehnat za 9500 což kdyby za to opravdu stála, nebráním se připlatit. Obávám se jen trochu budoucnosti Nokie jako takové a další podpoře.
tesender
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rudyno 25. 1. 2013 09:01

u androida to bude prehravat ako len budes chciet. ci uz formou playlistov pripadne dle zloziek. Ja tiez osobne pouzivam len dle zloziek a s powerapom sa mi vsade este nahrali alba co je prijemne ( dokonca k mojmu prekvapeniu aj z ceskych interpretov)
Rudyno
Junior

Odeslat příspěvekod kysky 25. 1. 2013 09:48

Rozhodně raději než SGS3mini ber Samsung Galaxy Nexus. Větší displej a lepší displej, velmi luxusní cena při končící výrobě a nejlepší podpora s aktualizacemi, kterou bys mohl najít.

SGS3mini je akorát marketingový tah s názvem a vzhledem.
kysky
Junior

Odeslat příspěvekod martinsip 25. 1. 2013 13:02

S velkým displejem na net 4,7" LG Optimus L9 u Vodafonu za 7.000,-
Peugeot 308SW 1,6HDi 2010, Fiat Marea Weekend 1,9JTD 2003
Honor magic5 Pro
martinsip
Pokročilý

Odeslat příspěvekod t.dudis 25. 1. 2013 13:34

Zanovni Samsung Galaxy S III se da sehnat za 9 500 a budes vystaranej. Na Aukru nebo bazos.cz kdyz si telefon osobne preberes.
t.dudis
Junior

Odeslat příspěvekod Deawo 25. 1. 2013 14:17

Po osobní zkušenosti doporučím Galaxy Nexus, nebo LGL9.

LG L9 je plastové, což mi vadí nejvíce na displeji. Na druhou stranu stojí méně a baterka vydrží déle.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
Deawo
Junior

Odeslat příspěvekod Spaidy96 25. 1. 2013 14:30

newman n2 nic lepsiho za ty prachy nesezenete.Ma stejne parametry jako sg3 a stoji cca 7400
Spaidy96
Junior

Odeslat příspěvekod kysky 25. 1. 2013 17:14

Daewo: avšak LG má tragickou podporu :pozor
Alcatel One Touch Easy DB => Sony Ericsson K300i => Apple iPhone 3G => Nokia C7-00 => HTC One V => Samsung Galaxy Nexus + Vehicle Dock Kit ANDROID OBROVSKÝ ZKLAMÁNÍ=> Apple iPhone 5S 32GB
Onboard cam - SJ4000
kysky
Junior

Odeslat příspěvekod tesender 25. 1. 2013 17:23

Díky za tipy, ale teď jsem si všimnul, že Galaxy nexus nemá zabudovaný FM tuner. Je to sice taková maličkost, ale...
Nicméně jelikož jsem v oblasti, kde není 3G, bude stačit GPRS na poslech rádia přes net? Kolik to tak může sebrat dat, dejme tomu 2 h. Nejedná se o každodenní činnost, ale jen pro představu.
tesender
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod t.dudis 25. 1. 2013 18:32

Spaidy96 píše:newman n2 nic lepsiho za ty prachy nesezenete.Ma stejne parametry jako sg3 a stoji cca 7400

Tak jestli si tím myslel LG Optimus L9, tak to fakt stejný parametry zdaleka jako Galaxy S III nemá.
Nexus 5
t.dudis
Junior

Odeslat příspěvekod sflorus 25. 1. 2013 18:56

Nemyslím tim L9 boha první dvě slova sou NEWMAN N2 !
If you don´t believe that you can do something than you can´t
sflorus
Junior

Další stránka