LG Optimus 4X HD nebo Huawei Honor 2

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod AleshM 2. 5. 2013 10:42

Dobrý den,

prošel jsem už zdejší diskuze i oranžový ráeček a instrukce. Toto srovnání už na fóru je, ale bylo záhy začeno pro nedodržení parametrů dotazu. Proto ho začínám znova, ale může se pokračovat i ve starém, pokud to jde, at neni duplicita. Zamčená diskuze zde: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=2&t=1191022

Vybírám pro přítelkyni z těchto dvou telefonů: Huawei Honor 2 a LG Optimus 4X HD. Nakonec jsme ještě vyřadili Nexus 4, protože se nelíbil, (další pro a proti Nexusu 4 nechme prosím stranou), LG L9 kvůli malé paměti (4 GB, dostupné 2,3 GB) a Xperii S z obavy o výdrž (2jádro a baterie jen 1750 mAh).

Oba se jí líbí, ale LG víc. Parametry známe, porovnání v katalogu a porovnání cen jsem přečetl i několik recenzí, i uživatelských. Přesto bych ocenil zkušenosti majitelů s ohledem na následující požadavky:

- dobrá výdrž - 2 dny při slabším používání, ale rozhodně 1 den s přehledem od rána do večera, bez toho, že budeme nabíjet 2krát denně.
- obstojný foťák. Na focení máme foťák, ale když nebude po ruce, chceme, aby z mobilu vylezly obstojné fotky, aspoň s určitou měrou detajlů, světelností a hlavně aby nebyly neostré. Na megapixelech nezáleží.
- telefon by se neměl sekat, nemělo by se příliš čekat na dokončení operací, atd. Vybíráme 4jádro. Chápu, že nejde o počet jader, ale odladění systému. Náročné hry hrát nebudeme, takže 4jádro možná ani nepotřebujeme, ale po zkušenosti s Wildfire S už chceme jiný komfort používání. Ano vím, že Wildfire S je v jiné cenové i výkonnostní třídě.
- chtěli bychom odolné sklo displeje. U LG se někde tvrdí, že odolné neni a snadno se poškrábe. Nechceme pouzdro, ani fólii.
- nechceme a nebudeme rootovat a nahrávat alternativní ROMky
- chceme ukládat i aplikace na SD kartu bez nutnosti rootu
- chceme možnost upgradu systému na 4.1 a nejbližší další verze po 4.0 ICS.
- hodila by se dioda na oznamování událostí.

- Prosím NEpište mi odpovědi typu: jestli chceš ušetřit kup si Honor protože je levnejší. Rád dám o 2 tisíce víc za LG, pokud bude lepší než Honor.
- NEnabízejte mi jinou volbu, než tady zmíněnou, dostali bychom se úplně jinam. Vybíráme z LG 4X HD a Honoru 2. Děkuji.

U obou mobilů byl foťák nezřídka kritizován. 1 uživatel chválil foťák u Honoru 2. Ten má BSI. Fotit za špatného světla příliš nebudeme, ale BSI by mohlo být příjemné. Nevím, nakolik moc pomůže a nakolik je to jen marketingové lákadlo. To samé HDR u LG. Přesto, že ho LG má, tvrdí se o něm, že fotky jsou spíš jen zesvětlené, než že by šlo o skutečné HDR.

Výdrž je asi bolestí všech smartfonů obzvlášť těch výkonných. Baterie přes 2000 mAh, ale žravý procesor a veký displej. Nebo 2jádro, 3,5 palce display a baterie 1500 mAh je asi nastejno.

Dál mě nic nenapadá. Podle potřeby případně upřesním nebo doplním.

Děkuji.
AleshM
Junior

Odeslat příspěvekod Loader 2. 5. 2013 10:45

Za mě 4X HD.
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Moderátor

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 2. 5. 2013 10:56

Co jsem četl na Android Forum, tak Jelly Bean pro 4X HD zatím nic moc :(
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Junior

Odeslat příspěvekod koblih.jr 2. 5. 2013 11:09

Přítelkyni jsem pořídil za relativně sympatický peníz LG Optimus 4X HD.

A dojmy? Huh, ten displej je neuvěřitelný. IPS HD displej nemá chybu. Stejně tak 16GB + miroSD je argumentem, proč 4X.

Sám bych si bilý telefon nekoupil, moc se mi nelíbí, ale v černé bych neměl problém po něm sáhnout i já. Slečna má právě bílou barvu.

Když se nebudeme bavit o HW, tak ze SW se mi líbí od LG kreslení po displeji, tzv. Quick Memo. Udělám screenshot a pošlu ho jakoukoliv cestou - MMS, mail, Twitter, FB messenger nebo třeba NFC.

Hudba taky uspokojující, jen je nutné použít vlastní oblíbená sluchátka!
Tady nic není. Výš koukej. :-)
koblih.jr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 2. 5. 2013 11:10

Ze začátku jsem si taky myslel, že nic moc. Sekal se atd.
Teď v naprostém pořádku, s telefonem jsem nic nedělal.

Volil bych LG.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod opasino 2. 5. 2013 20:50

Za mě taky LG.
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod wladas13 3. 5. 2013 18:33

Predpokladam ze nikto z vas ten Huawei v ruke nemal, ze?
To su potom velmi neobjektivne rady.
Tiez premyslam ze ten Huawei zoberiem.
Panasonic TX-P50G30E; Popcorn Hour A-200
NAS/server: Celeron G530, ASUS P8H67-M LE, Corsair DDR3 1x2048MB, WD 1,5TB (WD15EARS), WD 2TB (WD20EARS), WD 3TB (WD30EZRX)
Be Quiet! L7-300W, CoolerMaster Elite 342
wladas13
Junior

Odeslat příspěvekod AleshM 4. 5. 2013 18:29

Nakonec jsem vzal přítelkyni LG. Klasicky byla zaražená, že jsem ji koupil tak drahý telefon, ale jinak je z něj ndašená a žasne nad rychlostí a odezvou. Nedivím se. Před tím měla HTC Wildfire S.

Já každopádně dál zkoumám Huawei Honor 2 a asi si ho koupím pro sebe. Kdo ho máte, napište mi prosím o nějakých výrazných negativech Honoru 2. Když vidím, že má nějakou lehkou nádstavbu a po startu mu z giga RAM stejně zbyde jen 200 - 300 mega, tak nevím, jestli nepřidat 2 tisíce a nekoupit z Německa LG Nexus 4.

Díky všem.
AleshM
Junior

Odeslat příspěvekod JiSim 4. 5. 2013 19:04

Já bych doporučil ten Honor 2. Jak bys u německého telefonu řešil záruku a servis?
JiSim
Junior

Odeslat příspěvekod Fero_Siska 4. 5. 2013 19:28

Nevýhody - Softvérovo nič moc - Ako 4.0 tak aj 4.1 Emui - Ale padá len zriedkakedy (4.0), takže stabilita je dobrá, rovnako aj rýchlosť je na 4.0 celkom dobrá.
- Vŕzgajúci zadný kryt
- Náročnejšie 3D hry takmer nehrateľné ( Väčšinou sa nevykresľujú textúry a sú znateľne pomalšie ako u iných štvorjadrových čipsetov)- Vivante GC4000 nie je vývojármi podporovaná, keďže mobilov s ňou je veľmi málo, no výrobcovia už pracujú na update ovládača (niekedy v polke mája, no len pre beta 4.1 verziu)
- Problémy s inštaláciou SD dát aplikácií na SD Kartu - Niektoré väčšie hry, ako napr. Vice city sa mi nechceli dať na kartu ( Nie je to zanedbateľné, keďže z vnútornej pamäte máte dostupných asi 5GB)
- Pomerne málo dostupnej RAM pamäte, problémy pri bežnej práci to však nerobí.
- Designovo nie je príliš lákavý (Subjektívny názor)
- ROMiek pomerne málo, zatiaľ existujú len upravené verzie originálneho softvéru, celkovo podpora komunity nižšia ako u zabehnutých značiek.
Fero_Siska
Junior

Odeslat příspěvekod wladas13 4. 5. 2013 20:16

@Fero_Siska
GPU je velmi sluzny len je zatial problem pri niektorych hrach s optimalizovanostou.
Nieje to mainstreamova GPU
Panasonic TX-P50G30E; Popcorn Hour A-200
NAS/server: Celeron G530, ASUS P8H67-M LE, Corsair DDR3 1x2048MB, WD 1,5TB (WD15EARS), WD 2TB (WD20EARS), WD 3TB (WD30EZRX)
Be Quiet! L7-300W, CoolerMaster Elite 342
wladas13
Junior

Odeslat příspěvekod Fero_Siska 4. 5. 2013 20:23

wladas13 píše:@Fero_Siska
GPU je velmi sluzny len je zatial problem pri niektorych hrach s optimalizovanostou.
Nieje to mainstreamova GPU
Práve naopak, aj výkon je nízky, práve to by mal zlepšiť ten update.
Fero_Siska
Junior

Odeslat příspěvekod AleshM 4. 5. 2013 20:33

okud jde o záruku u Nexusu z Německa, asi bych to risknul, snad se to nerozbije a kdyby ppřece, reklamoval bych stejnou cestou, jako nákup, přes známého, který tam bydlí.

telefon moc nevyužívám na hraní her, leda těch nenáročných občas, takže neoptimalizovaá grafika by mi tolik nevadila. Hlavně, aby se nezasekával systém, nečekal jsem na dokončení operací, neskákalo mi psaní...

Třeba u SE byl problém, že se napsalo několik znaků, dlouho nic a potm klávesnice doskákala těch 5 zanků a ty se objevily na displeji. Předešlých 5 sekund jsem spekuloval nad tím, jestli se telfon zaseknul a budu to muset psát znova nebo budu muset restartovat.

Pro mě pro u Nexusu
velká paměť
čistý aktualizovaný systém
elegantní, výkonné zařízení
nevadí mi absence paměťových karet

mám strach z výdrže a křehkosti, i když telefon mi naposledy spadl tak před 6ti lety.

Design Honoru a plasty mi vzhledem k ceně nevadí
podle recenze je celkem svižný a plyulý, nevím, jak to vypadá, když se nahraje víc aplikací
hry nehraju, neoptimalizovaná grafika nevadí
bojím se paměti
aplikace údajně nejdou dát na paměťovou kartu. To u Nexusu a obecně JB taky nejde, ale Nexus má větší paměť, do které jde všechno
doufám v obstojný foťák. Chápu, že běžným foťákům se nevyrovná, ale doufám v ostré, prokreslené fotky s minimem šumu, aspoň za obrého světla.
AleshM
Junior

Odeslat příspěvekod Fero_Siska 4. 5. 2013 20:53

Fotoaparát- veľmi dobrý, niektorí ľudia sa ho odvážia zaradiť dokonca medzi top fotomobily.
Zvuk do slúchadiel i zo stereoreproduktorov je taktiež veľmi dobrý. Výdrž závisí od použitia telefónu, no na 2 dni sa dá dostať.
Fero_Siska
Junior

Odeslat příspěvekod Tony Stark 4. 5. 2013 21:24

AleshM píše:. Když vidím, že má nějakou lehkou nádstavbu a po startu mu z giga RAM stejně zbyde jen 200 - 300 mega, tak nevím, jestli nepřidat 2 tisíce a nekoupit z Německa LG Nexus 4.

U nexu budes mit volne cca 1500 MB RAM.
Tony Stark
Junior

Další stránka