iPhone 5 vs. Galaxy SIV

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod flshman 21. 7. 2013 09:37

Zdarec,
již od začátku prodeje Galaxy SIV zvažuji,že jí nahradím můj pomalu dosluhující Galaxy Nexus.
Ale stále jsem na pochybách.Mám totiž zálusk i na iPhone 5 :-|
Vím,těžko srovnávat,každý je jiný a něco jiného nabízí,jde mě spíš o vaše osobní postřehy,nejlépe lidí,co mají (nebo měli) oba.
Na SGS IV se mě líbí hlavně ten krásný 5" AMOLED displej,naopak odladění systému mě příjde celkem mizerné,prostě,oproti Nexusu to nejede 2x plynule.Rád bych na Galaxy také vyzkoušel všechny ty jejich senzory a smart funkce,to mě přijde zajímavé.Na druhou stranu,zpracování v plastu,s odnímatelným zadním krytem,mě nepřijde zrovna dobré.I v obchodě,kde byl celkem hluk,bylo slyšet,praskání a povrzávání zadního krytu.Popravdě,nemám s touto konstrukcí dobré zkušenosti.Galaxy Nexus začal po čase také povrzávat a to je pro mě u telefonu za 16000 zásadní.
Přechod z Androidu na iOS mě nijak neděsí,znám ten systém,mám iPad a na aplikacích od Googlu (kromě Youtube,Gmail a Maps,které jsou i pro iOS) nejsem nijak závislí,jediné,co by mohl být problém,je na podzim uvolnění iOS 7.Ten systém se mě opravdu nelíbí,a tudíž jsem na rozpacích i kolem toho iPhonu.Koupit si drahý telefon kterému Apple v říjnu po.... systém,toho bych se bál.
Díky za případné postřehy :-))
Cowon J3 + BRAINWAVZ Alpha Pro
Fiio E17 Alpen + Shure SRH440
Apple iPad Air + Cowon SP2
flshman
Junior

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 21. 7. 2013 09:42

HTC One v Google edici je myslím akorát = hliník + čistý, svižný Android

Možná bude problém ho ale sehnat ;)
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Junior

Odeslat příspěvekod Karl Kopfrkingl 21. 7. 2013 09:59

mám oba... Řeknu to ve zkratce: základní rozdíl je v tom, že SGS4 je potřeba alespoň jednou za týden restartovat...iP5 ne.
Jinak tyhle dva telefony nelze moc srovnávat...iP5 je dosluhující vlajková loď a SGS4 je novinka...takže vypočítávat fakt, že SGS4 má lepší to nebo ono, je minimálně nefér.
iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green
...pojď stoupat jak dým... 8-)
Karl Kopfrkingl
Pokročilý

Odeslat příspěvekod flshman 21. 7. 2013 10:03

A jak je na tom ta SGS IV zpracováním? Vrže? Šel bys do ní znova? A ten systém s TouchWiz,je to použitelné nebo tě to otravuje? Díky
Cowon J3 + BRAINWAVZ Alpha Pro
Fiio E17 Alpen + Shure SRH440
Apple iPad Air + Cowon SP2
flshman
Junior

Odeslat příspěvekod Karl Kopfrkingl 21. 7. 2013 10:48

Zpracování je ok, pokud opomenem onen plastový zadní kryt, který není hodný vlajkové lodi. Ale nevrže. Jelikož jsem měl SGS1-3, tak na nějakou tu formu TW jsem zvyklý a nedělá mi problém. Asi je kvůli tomu tlf méně svižný, resp. tu a tam si zalaguje, ale není to nikterak markantní - s novým SW výrazně lepší než s tím původním.
Jestli bych do toho šel znova je těžká otázka: má to hezký displej, výborný foťák, informační dioda, ovládání pomocí gest a mnoho dalších "fíčur", o kterých si iP5 může nechat jenom zdát. Je to otázka priorit - jak jsem už psal: informační diodu bych ještě rozdýchal, že na iP není. Ale nechápu, proč nemůže být kalendář na pohotovostní obrazovce :-(
iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green
...pojď stoupat jak dým... 8-)
Karl Kopfrkingl
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kentus 21. 7. 2013 12:58

Počkal bych do září na novější iPhone. Řeknu to prostě: Googlí ekosystém se tomu od Applu nemůže rovnat. iPhone 5 je oproti SGSIV telefon minimálně o třídu výše, jak zpracováním, tak odladěností systému.
kentus
Junior

Odeslat příspěvekod ladin2 21. 7. 2013 13:15

Ip5 je kvalitni mobil ktery je vypracovan do detailu,ale ma taky svoje mouchy,stve me na nem ,ze preferuje wifi pred mobilnimi daty ,to je jeho hlavni slabina ,nelze na nem sledovat jakykoliv sport v primem prenosu,mimo wifi ,to u lumie 900 vubec nehrozi ta schroustne jak mob. data tak wifi
ladin2
Junior

Odeslat příspěvekod kentus 21. 7. 2013 13:34

"preferuje wifi pred mobilnimi daty ,to je jeho hlavni slabina" V republice, kde jsou mobilní data drahá jako prase? Aspiruješ na vtip desetiletí nebo co? :D
kentus
Junior

Odeslat příspěvekod meme1255 21. 7. 2013 14:09

ladin2 píše:Ip5 je kvalitni mobil ktery je vypracovan do detailu,ale ma taky svoje mouchy,stve me na nem ,ze preferuje wifi pred mobilnimi daty ... „kecy"

Já teda nevím, ale ona ta WiFi je
1) Obvykle rychlejší
2) Bez datového limitu
3) Přímý přenos třeba ČT24 v aplikaci se mi spustí normálně, sic v nižší kvalitě (logické, šetří se daty)
4) WiFi spotřebovává o trochu méně energie než přenos dat přes 3G
meme1255
Junior

Odeslat příspěvekod kadliwt 21. 7. 2013 15:46

kentus píše:"preferuje wifi pred mobilnimi daty ,to je jeho hlavni slabina" V republice, kde jsou mobilní data drahá jako prase? Aspiruješ na vtip desetiletí nebo co? :D

Tohle platilo tak rok zpatky, neska uz sou data za rozumny ceny, tak proc je nevyuzivat. A neprijde mi ze by iPhone nejak omezoval pouziti na datovy sity, uz i facetime funguje pres 3G...

flshman: Jeslti mas iPad, tak bych nad Samsungem vubec nepremejslel. Apple ma dokonale promyslenej ekosystem, takze idkyz iPhone 5 nemusi bejt lepsi nez SGS4, tak to propojeni mezi Apple vecma to bezproblemu vyvazi.

k iOS 7: Taky sem si rikal ze sou to hnusny omalovanky, ale pri beznym pouzivani to takovej rozdil neni, s normalnim wallpaperem to neni takova zmena. Rozhodne byhc se toho nebal... A ikdyby se ti fakt iOS 7 nelibilo, tak na nej prechazet nemusis ;-)
D-O-P-P-E-L-K-U-P-P-L-U-N-G-S-G-E-T-R-I-E-B-E
kadliwt
Junior

Odeslat příspěvekod kentus 21. 7. 2013 15:54

No jestli se ti zdá giga dat za 350 Kč ok...
kentus
Junior

Odeslat příspěvekod ladin2 21. 7. 2013 16:08

Melo by snad byt na me co budu uzivat ,jestli data nebo wifi ne aby to za me rozhodoval mobil-apple??????, nevim co se s tim da delat aby me to neomezovalo pac iPhone mam na data a lumii 900 na praci
ladin2
Junior

Odeslat příspěvekod Loader 21. 7. 2013 16:08

Jestli si kupuje TOP telefony na trhu, tak s tím určitě počítá.
To je jako drahé auto a servis.
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Moderátor

Odeslat příspěvekod kadliwt 21. 7. 2013 16:54

kentus: Dneska mas neomezeny tarify za 700 s 1 a vice GB dat, to neni tak hrozny, v porovnani s tim co bylo predtim...

ladin2: A kdy za tebe rozhoduje ? Vetsina wifi only omezeni uz v iOS neni (snad jen 50 mb limit u aplikaci v app storu), tedka sem zkousel CT4 a bezi to bez problemu na data, stejne jako youtube, itunes radio a plno dalsich aplikaci. Jeslti ti nejaka aplikace nepovoly video po mobilni siti, tak je to omezeni aplikace, samotnej telefon to umoznuje.
D-O-P-P-E-L-K-U-P-P-L-U-N-G-S-G-E-T-R-I-E-B-E
kadliwt
Junior

Odeslat příspěvekod portapro 21. 7. 2013 18:41

flshman: Jestli se bojíš plastů na S4, nebál bych S4 Active, který je z hliníku.A displej i když není Amoled, tak je taky fajn viz http://www.youtube.com/watch?v=tHNg6x4Ba1c

A nebo se zkus podívat na Nexus 4, v současné době za málo peněz hodně muziky, navíc je to nexus, na který seš zvyklý. I když já osobně bych asi nepřeži ty virtuální tlačítka, to je opravdu humus.
portapro
Junior

Další stránka