již od začátku prodeje Galaxy SIV zvažuji,že jí nahradím můj pomalu dosluhující Galaxy Nexus.
Ale stále jsem na pochybách.Mám totiž zálusk i na iPhone 5

Vím,těžko srovnávat,každý je jiný a něco jiného nabízí,jde mě spíš o vaše osobní postřehy,nejlépe lidí,co mají (nebo měli) oba.
Na SGS IV se mě líbí hlavně ten krásný 5" AMOLED displej,naopak odladění systému mě příjde celkem mizerné,prostě,oproti Nexusu to nejede 2x plynule.Rád bych na Galaxy také vyzkoušel všechny ty jejich senzory a smart funkce,to mě přijde zajímavé.Na druhou stranu,zpracování v plastu,s odnímatelným zadním krytem,mě nepřijde zrovna dobré.I v obchodě,kde byl celkem hluk,bylo slyšet,praskání a povrzávání zadního krytu.Popravdě,nemám s touto konstrukcí dobré zkušenosti.Galaxy Nexus začal po čase také povrzávat a to je pro mě u telefonu za 16000 zásadní.
Přechod z Androidu na iOS mě nijak neděsí,znám ten systém,mám iPad a na aplikacích od Googlu (kromě Youtube,Gmail a Maps,které jsou i pro iOS) nejsem nijak závislí,jediné,co by mohl být problém,je na podzim uvolnění iOS 7.Ten systém se mě opravdu nelíbí,a tudíž jsem na rozpacích i kolem toho iPhonu.Koupit si drahý telefon kterému Apple v říjnu po.... systém,toho bych se bál.
Díky za případné postřehy