Spolehlivý android telefon do 6000 Kč

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Michal89 5. 8. 2013 19:50

Zdravím, hledám telefon s operačním systémem Android do 6000 Kč a za tuto cenu by to neměla být tzv. "šedivka". Budu vděčný za každou radu.

Na co bych kladl důraz:
- dostatečná interní paměť telefonu, aby se aplikace daly jednodušše přesouvat na paměťovou kartu a nebyl jí nedostatek
- aby se telefon nesekal a byl "spolehlivý" a v rámci možností "svižný"
- kvalitní Wifi, GPS a přijímač radia FM - chtěl bych telefon hodně používat pro prohlížení stránek, videí a stahování z internetu a také pro navigaci
- komunikace přes SMS, email a facebook
- solidní výdrž baterie

Na čem až zase tolik nezáleží:
- nemusí tam jít nejnovější náročné hry
- mobil by měl mít fotoaparát, ale pokud bude občas nějaká fotografie rozmazaná nebo zrnitá při neoptimálních podmínkách, to nevadí
- design

Jedna z hlavních věcí, co mě trápí (a nevím, jestli oprávněně) je, že nějaké modely telefonů neumožňují přesouvat jednodušše aplikace na externí paměťovou kartu, která ale většinou disponuje mnohem větší pamětí a proto je pro ukládání vhodnější. Dočetl jsem se, že například nové telefony Samsung právě ve výchozím stavu nedovolují přesouvat i uživatelem nainstalované aplikace, je to pravda? Je to u jiných značek lepší? Nechtěl bych do telefonu příliš zasahovat - četl jsem o možnostech Rootu nebo přesunutí Apps na SD kartu, ale raději bych, kdyby se to obešlo bez takových obstrukcí a telefon si s množstvím aplikací dokázal poradit sám.

Zatím mám vyhlídnuté:

LG Optimus L9
HTC Desire X
Sony Xperia L

Uvažuji mezi správnými modely, nebo jsem šáhl vedle?
Zkoušel jsem telefony porovnávat, v hodně ohledech jsou dosti podobné. Jaký by splňoval nejvíce požadavků, na které kladu důraz?
Michal89
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dr._lukas 5. 8. 2013 20:09

Desire X..ale android je android no..takze si budes muset zvyknout na obcasne zaskubnuti..podpora je tragicka..u toho htc koncis na 4.1 androidu..

Pokud ovsem nekde sezenes z ceske distribuce Samsung Galaxy S Advance,tak penize do kanalu taky nevyhodis :-)
Naposledy upravil Fíla dne 5. 8. 2013 20:14, celkově upraveno 1
Důvod: příspěvky sloučeny
dr._lukas
Junior

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 5. 8. 2013 20:14

Osobně bych už zainvestoval do modernější Sony Xperie L.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Junior

Odeslat příspěvekod Michal89 5. 8. 2013 22:13

Díky za příspěvky. Nevadí u Desire X o trochu menší operační paměť než u Xperie? Xperia L je novější, takže by měla být i trochu výkonnější? Nebo má Desire X nějakou zásadní vlastnost, co třeba Xperia L postrádá?

A jak je to právě u těchto modelů s kopírováním aplikací na paměťovou kartu? Lze to, nebo jsou nějaká omezení, kterých jsem se trochu obával v druhé části mého úvodního příspěvku?
Michal89
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kentus 6. 8. 2013 00:08

Samozřejmě jsou omezení, zdaleka ne všechny aplikace jdou přesunout na kartu a když jdou, tak se ještě u velké části stane, že se na kartu přesune stejně jen minimum jejich dat a zbytek zůstane v hlavní paměti.
kentus
Junior

Odeslat příspěvekod tothee 6. 8. 2013 04:10

V prvni rade bych zvazil, jestli by mel mut android, rozhodne bych se poohledl po nejakem WP :-)

Desire x jsem kupoval pritelkyni a sobe xperii(sice P, ale u sony je to prast jako uhod).. A kdyz opominu, ze xperia ma o dost lepsi display a hdmi vystup, desiru nesaha ani po kotniky:-) pomalejsi, horsi audio vystup, slabsi baterka, horsi fotky, za jakychkoliv podminek atd atd.. Takze za me jednoznacne htc.. Sony(ikdyz u me i android obecne) nikdy nechci ani videt.. Ale je to.muj dojem:-)
tothee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petyo 6. 8. 2013 07:32

Desire X je rozhodně dobrý telefon a je i za dobré peníze.
petyo
Junior

Odeslat příspěvekod s.s.rock 6. 8. 2013 07:36

kentus píše:Samozřejmě jsou omezení, zdaleka ne všechny aplikace jdou přesunout na kartu a když jdou, tak se ještě u velké části stane, že se na kartu přesune stejně jen minimum jejich dat a zbytek zůstane v hlavní paměti.

Ono je to celé trošku jinak, programy se vždy musí přesouvat na kartu manulaně ve správci aplikací ale u přesunuteho programu vždy príjdeš o widgety které z karty nefungujou a zmizí i možnost toho widgetu z nabídky. Dále to co píšeš není že samsngy to neumí je samozřejmě hloupost, on to neumí android verze 4.1.2 obecně, tak ze každý tefefon s touhle verzí androidu, ale vzhledem k tomu ze všechny novější samsungy dostanou aktualizace na verzi 4.3 bych se tohohle rozhodně nebál. Jinak když presouvas aplikaci na kartu, tak vždy o nějaká data nabyde a kousek zůstane v zařízení, tz. že v paměti zařízení má app dejme tomu 19MB a po presunutí 22MB z čehož 19 jde na kartu a 3MB zůstanou v paměti zařízení. Takže tak. ;-)

-- 6. 8. 2013 07:40 --

Jó a co se týče telefonu rozhdne se vyser na WP, je to systém který se podobá malým botam, i když jsou hezky prostě tě budou pořád tlačit. Já osobně doporučuju LG optimus 4x HD, je to opravdu pecka telefón z dost dobrý peníze a v základu má android 4.0.4 tak že přesouvání aplikací bez problémů. ;-)
s.s.rock
Junior

Odeslat příspěvekod ladin2 6. 8. 2013 08:20

Podívej se na lumii820 nebo 720 nejenom na androidy i iPhone je taky dobra varianta ,která se neseka , nejlepší variantou by byla lumia 920 připadne na datové využití ještě i 900,snad mas vlastní rozum ,pokud neznáš WP8 tak si poradne prostuduj a nedej na zdejší nenávistné poznamky některých lidi , WP je rychly a hlavne stAbilni system. V moji lumii 900 mám teď aktuálne 181 aplikaci ,takže aplikace jsou
ladin2
Junior

Odeslat příspěvekod s.s.rock 6. 8. 2013 08:32

Občas mi příjde že Windows Phoňaci jsou nemocní lidé který v životě neměli v ruce pořádný android telefón protože věcná pohádka o sekajícím nebo zasekaným androidu už nejsou dobré ani jako hloupí vtip. ;-)
s.s.rock
Junior

Odeslat příspěvekod freddy158158 6. 8. 2013 08:37

Ladin2 ty jsi jak kolovratek..nwbo neumis cist,ze pise android?
A ty se neboj.za mne HTC s pameti a skubanim nema problemy a uz od verze 4.0 se aplikace automaticky nahravaji na kartu ;-)
freddy158158
Junior

Odeslat příspěvekod tothee 6. 8. 2013 08:47

Uprimne, zas tak lziva informace, ze by se ten system neni.. Xperia P( a ze si nwmyslim, ze je to uplne low end, s ofiko 4.1) mi prijde, ze se seka dost.. Natoz, ze stal pred pul rokem pomalu 10.. Prechod mezi aplikacemi trva tragicky dlouho.. Htc je na tom podstatne lepe, ale taky zadna vyhra v loterii.. Ale mensi zlo.. Ano v S4,3 atp lita svizne, ale to jsme v trochu jine cenove kategorii..
tothee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lubosek824 6. 8. 2013 09:26

DESIRE X - dostatečně svižný a nesekající se telefon - doporučuji

"ladin2" - že máš ty komentáře někde uložené a jen dáváš CTRL+V ? A nebo jsi opravdu uplně blbej, chce Android a ty mu cpeš WP
lubosek824
Junior

Odeslat příspěvekod s.s.rock 6. 8. 2013 11:19

Já osobně mám ještě starý HTC Desire S, už ho mám přes 2 roky a nemůžu si stěžovat. V mašině mám 300 app a her a i když ty nejnovější docela legujou tak se to dá hrát a systém samotný běží docela svižně. Ale chytám se už ho vyměnit za ten LG optimus 4x HD, je to pecka 4 jádro tak ze ti na něm půjde všechno super, za ty prachy moc lepších telefonu není. ;-) Desire S už mám 2 roky a už mi přestává stačit na ty hry ale jinak je to pořád pohodobej telefón jen už s trošku obstarožním HW. ;-)
s.s.rock
Junior

Odeslat příspěvekod Michal89 6. 8. 2013 11:20

kentus, s.s.rock:
Když tedy programy nejdou vždy přesunout kompletně na kartu, je lepší zvolit telefon s velkou vnitřní pamětí? A pokud tento problém může nastat obecně u nových verzí androidu (a je očekáváno, že se to aktualizací spraví) a není to tedy jen problém Samsungu, co takový Samsung galaxy s3 mini? Je v porovnání s Xperií L a HTC Desire X lepší nebo ne? Předtím jsem o něm neuvažoval. Jinak LG optimus 4x HD je už spíše nad moje finanční možnosti.

dr._lukas:
HTC již tedy nepůjde aktualizovat na novější verzi Androidu než 4.1, jako jiné modely? Nemusí to být velký handicap do budoucna?

ladin2:
Díky za představení i jiných možností než Android, ale jsem si jistý, že bych mobil s iOS nebo WP nechtěl.

A můj třetí navrhovaný telefon LG Optimus L9 je oproti dvěma spíše "outsider"?
Michal89
Kolemjdoucí

Další stránka