Zdravím, hledám telefon s operačním systémem Android do 6000 Kč a za tuto cenu by to neměla být tzv. "šedivka". Budu vděčný za každou radu.
Na co bych kladl důraz:
- dostatečná interní paměť telefonu, aby se aplikace daly jednodušše přesouvat na paměťovou kartu a nebyl jí nedostatek
- aby se telefon nesekal a byl "spolehlivý" a v rámci možností "svižný"
- kvalitní Wifi, GPS a přijímač radia FM - chtěl bych telefon hodně používat pro prohlížení stránek, videí a stahování z internetu a také pro navigaci
- komunikace přes SMS, email a facebook
- solidní výdrž baterie
Na čem až zase tolik nezáleží:
- nemusí tam jít nejnovější náročné hry
- mobil by měl mít fotoaparát, ale pokud bude občas nějaká fotografie rozmazaná nebo zrnitá při neoptimálních podmínkách, to nevadí
- design
Jedna z hlavních věcí, co mě trápí (a nevím, jestli oprávněně) je, že nějaké modely telefonů neumožňují přesouvat jednodušše aplikace na externí paměťovou kartu, která ale většinou disponuje mnohem větší pamětí a proto je pro ukládání vhodnější. Dočetl jsem se, že například nové telefony Samsung právě ve výchozím stavu nedovolují přesouvat i uživatelem nainstalované aplikace, je to pravda? Je to u jiných značek lepší? Nechtěl bych do telefonu příliš zasahovat - četl jsem o možnostech Rootu nebo přesunutí Apps na SD kartu, ale raději bych, kdyby se to obešlo bez takových obstrukcí a telefon si s množstvím aplikací dokázal poradit sám.
Zatím mám vyhlídnuté:
LG Optimus L9
HTC Desire X
Sony Xperia L
Uvažuji mezi správnými modely, nebo jsem šáhl vedle?
Zkoušel jsem telefony porovnávat, v hodně ohledech jsou dosti podobné. Jaký by splňoval nejvíce požadavků, na které kladu důraz?