Spolehlivý android telefon do 6000 Kč

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod s.s.rock 6. 8. 2013 11:30

freddy158158 píše:....a uz od verze 4.0 se aplikace automaticky nahravaji na kartu ;-)

Ano částečně to pravda je ale automaticky se app nahrávají na kartu jen když to app jako taková umožňuje a když v paměti zařízení dochází místo, jinak to furt leze do paměti zařízení (žádná volba kam se má app uložit při instalaci není) a musí se to přehazovat ručně, nebo když apka tohle neumí a paměti zarzeni je plná tak ti to vyhodí chybu a upozornění abys v paměti telefonu uvolnil nějaké místo.

-- 6. 8. 2013 11:50 --

Michal89 píše:kentus, s.s.rock:
Když tedy programy nejdou vždy přesunout kompletně na kartu, je lepší zvolit telefon s velkou vnitřní pamětí? A pokud tento problém může nastat obecně u nových verzí androidu (a je očekáváno, že se to aktualizací spraví) a není to tedy jen problém Samsungu, co takový Samsung galaxy s3 mini? Je v porovnání s Xperií L a HTC Desire X lepší nebo ne? Předtím jsem o něm neuvažoval. Jinak LG optimus 4x HD je už spíše nad moje finanční možnosti.

dr._lukas:
HTC již tedy nepůjde aktualizovat na novější verzi Androidu než 4.1, jako jiné modely? Nemusí to být velký handicap do budoucna?

ladin2:
Díky za představení i jiných možností než Android, ale jsem si jistý, že bych mobil s iOS nebo WP nechtěl.

A můj třetí navrhovaný telefon LG Optimus L9 je oproti dvěma spíše "outsider"?

Začnu od konce LG optimus L9 opravdu nevím, to nemohu soudit ale SGS3 mini bych si nikdy nekoupil, je to jen vata mezi SGS2 a SGS3. Daleko lepší je tedy ten SGS2 který koupis za daleko lepší penize a má stejné možná dokonce lespi parametry jak S3 mini. ;-) Na co si se ještě ptal je vnitřní paměť a samozřejmě je lepší pokud má co nejvíc vnitřní paměti ale zase by měl podporovat i paměť karty, jinak se paměť zaplňuje sakra rychle a dřív nebo později budeš řešit kompromisy co smazat nebo odinstalovat. Co se HTC týče ty na tom nejsou opravdu s podporou moc dobře dostávají vždy jen jednu velkou aktualizaci na novější verzi ale zase mají proti jinym zacam perfetne vyladěný systém a nadstavba sense je opravdu škvelí launcher který u ostatních výrobců opravdu nenajdes.
s.s.rock
Junior

Odeslat příspěvekod lubosek824 6. 8. 2013 12:56

Nadstavba Sense NENÍ jen launcher. Sense je prolezlé do celého systému, nikoliv jen jako launcher.
lubosek824
Junior

Odeslat příspěvekod Zdenecek5 6. 8. 2013 14:25

Michal89 píše:Díky za příspěvky. Nevadí u Desire X o trochu menší operační paměť než u Xperie? Xperia L je novější, takže by měla být i trochu výkonnější? Nebo má Desire X nějakou zásadní vlastnost, co třeba Xperia L postrádá?

Ta operační paměť při běžném používání až tolik nevadí, ale občas bývá ''problém'' (spíš omezení) při multitaskingu aplikací (přílíš brzo se ukončují a pak se načítají znovu.). A Desire X má tu zásadnou vlastnost že je to odzkoušená kvalita kde dostaneš to za co zaplatíš, u L se lze dočíst o mnoha problémech. Jinak podle parametrů by měla být výkonnější.

Michal89 píše:A jak je to právě u těchto modelů s kopírováním aplikací na paměťovou kartu? Lze to, nebo jsou nějaká omezení, kterých jsem se trochu obával v druhé části mého úvodního příspěvku?

U desire X lze normálně přesunovat aplikace na kartu, samozřejmě část zůstane v interní paměti, ale má jí dost velkou aby to nevadilo. Jak je to u L nevim.
U většiny samsungů to skutečně nejde a i dotatečné soubory (např. her) se stahují do interní paměti a nelze je přesunout bez rootu (teda lze ale pak je hra nenačte) a ty mají někdy až 3GB, takže i pokud má tel. 16GB tak je to rychle pryč.

s.s.rock píše:
kentus píše:. Dále to co píšeš není že samsngy to neumí je samozřejmě hloupost, on to neumí android verze 4.1.2 obecně, tak ze každý tefefon s touhle verzí androidu, ale vzhledem k tomu ze všechny novější samsungy dostanou aktualizace na verzi 4.3 bych se tohohle rozhodně nebál.

Napsal jsi hrozný nesmysl. On to přestal umět android 4.0, ale někteří výrobci to na svých telefonech stále umožňují, třeba u Desire X s tím není žádný problém ani na 4.1.2. A i samsung to po stížnostehc uživatelů na galaxy S4 umožnil. A jak s tím souvisí update na 4.3 absolutně nechápu.
Z3C
Zdenecek5
Junior

Odeslat příspěvekod Michal89 6. 8. 2013 14:55

Zdenecek5:
Díky za přínosnou odpověď. Jestli chápu dobře, tak u Desire X se už žádné velké aktualizace konat nebudou - přijdu o něco zásadního, pokud zůstanu na Androidu verse 4.1? Budou aplikace, které někdo vytvoří v budoucnu třeba v roce 2014 stále spustitelné i na tomto stroji ? Nebo je možnost, že nějaké novější aplikace (tím nemyslím nutně náročnější) spustit nepůjdou?
Michal89
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod freddy158158 6. 8. 2013 20:36

s.s.rock: nemas pravdu.u desire x jsem nezazil aby se app nahravaly do telefonu.za skoro rok je pamet s free mistem porad stejna ;-)
Nic nemeni fakt,ze jde kdykoli app presunout kam chces..HTC neni samsung kde musis čihat ktetej telefon to umi a kterej ne :-D
Apropo: Desire x umoznuje od verze 4.1 Usb host a vybirej co ti vyhovuje ted.za dva roky byt s nejnovejsi verzi OS budes pokukovat po nove krabicce ;-)
freddy158158
Junior

Odeslat příspěvekod AmenHottep 6. 8. 2013 21:34

Být tebou, tak si vezmu HTC ;-)
A rád bych sdělil něco s.s.rockovi ohledně LG optimus 4x HD. Četl jsem, že plánuješ jeho koupi být tebou tak to zvážím koupil jsem si ho před týdnem a výdrž baterie je naprosto tragická. Dám pár údajů z battery HD standby 125 hodin, ale teď pozor hry 3d výdrž pouhých 1H 30min. 2d hry mají asi o 40minut víc, ale i přesto koupě asi nelituji. Je to fajn telefon :-D
AmenHottep
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Loader 6. 8. 2013 21:57

No, s těma hrama je to všude stejný ;)
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Moderátor

Odeslat příspěvekod Michal89 6. 8. 2013 22:16

Díky, asi opravdu zvolím HTC, je sice trochu starší, ale lepší si kupovat "pracovitý" a osvědčený mobil než nový, který může mít více udělátek, ale může v nějaký situaci zradit. :-D

Díval jsem se na nabídky některých operátorů (Vodafone, T-Mobile) na cenu bez závazku (tj. bez tarifu) a vychází o několik málo stovek méně než v ostatních "neoperátorových" eshopech. Je lepší si ho zakoupit u operátora, nebo v eshopu?

Může tam operátor dodat nějaké své nepotřebné aplikace (které třeba nepůjdou odstranit)? Také jsem slyšel, že telefony zakoupené u operátora nedostanou nové aktualizace hned, ale po nějakém jejich "validování" je to pravda nebo blábol?
Michal89
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Loader 6. 8. 2013 22:26

Ano, aktualizace se pozdrží (někdy naopak), někdy je na telefonu logo (T-Mobile), uvítací obrazovka při zapnutí a nějaké aplikace (T-Mobile má snad jen jednu - jde odinstalovat, co si pamatuju :) )

Mrkni na heureku, kolik tam stojí.
Jestli chceš, hoď sem odkaz i na to levnější od operátora.
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Moderátor

Odeslat příspěvekod dr._lukas 6. 8. 2013 22:54

Tazatel se ptal jestli je velky handicap,ze Desire X konci na 4.1.. No za me urcite ano pokud bych v dnesni dobe kupoval mobil a vynakladal za nej 6 tisic,kdyz uz je o 2 verze android novejsi..Ale osobne na me moc nedavej,ja jsem diky neaktualizacim,lagum apod.na android zlehka zanevrel a dalsi muj telefon snad ponese iOS ;-) .. Teda pokud Apple zavede v dalsi verzi vetsi display.min 4,3 palce a NFC
dr._lukas
Junior

Odeslat příspěvekod ladin2 6. 8. 2013 23:37

freddy158158 píše:Ladin2 ty jsi jak kolovratek..nwbo neumis cist,ze pise android?
A ty se neboj.za mne HTC s pameti a skubanim nema problemy a uz od verze 4.0 se aplikace automaticky nahravaji na kartu ;-)

vy tady lžete že wp nemá aplikace mám jich 181 kusu a bez her , mám i androida i iphone 5 , mimo lumii900 ,android jasně nejhorší, a mám pravidelně v ruce i samsunga galaxy3 a synovec ho bude měnit za s4 tak si ty řeči nech od cesty, na levných mobilech stojí android za pendrek a mimochodem ani s3 ani s4 bych nechtěl ,prostě se mi nelíbí a levou zadní bych je mohl mít ,ale prostě nechci po zkušenostech co jsem měl ,neustále restartování na takovou kvalitu se mužu vybodnout,ani jeden android se kvalitou nemuže rovnat iphonu 5 a lumii 900 či 920 připadně 1020
ladin2
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 7. 8. 2013 00:00

To je ale nesmyslné srovnání .... I když chápu, že SUBJEKTIVNÍ zkušenost taková být může.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod lubosek824 7. 8. 2013 07:34

"ladin2" - opět jsi použil jen CTRL+C a CTRL+V ?
ladine, tebe je tady na foru škoda, takový mobilní expert ....

A zpátky k tématu:
To že Desire X končí na 4.1 bych vůbec neviděl jako problém, protože funguje naprosto perfektně a plynule. A pokud by jsi chtěl později nejnovější systém, tak tu máme Cyanogenmod ....
Je zbytečné bláznit kvůli aktualizacím pokud něco funguje.
lubosek824
Junior

Odeslat příspěvekod Michal89 7. 8. 2013 10:17

Loader píše:Jestli chceš, hoď sem odkaz i na to levnější od operátora.

Díval jsem se na heureku, jsou tam na prvních nejlevnějších místech hlavně obchody s popiskem "Nemusí pocházet z ofic. české distribuce" to jsou možná ty "šedivky", které bych nechtěl. Jinak našel jsem

T-Mobile 4799 Kč https://eshop.t-mobile.cz/detail/11438227/
Vodafone 5277 Kč http://www.vodafone.cz/eshop/telefony/htc/htc-desire-x/

A potom ještě spoustu dalších eshopů, ale pokud bych už kupoval v eshopu, tak bych asi nebral nejlevnější nabídku, ale spíš aby to byl nějaký obchod s centrálou v Plzni nebo v Praze kdyby nastaly s mobilem komplikace, aby se dal rychle vyměnit. Četl jsem část vlákna o spolehlivých internetových obchodech, ale moc obchodů se s těmi ve výpisu Heureky nekrylo (vím, že to nemusí znamenat, že nejsou solidní).

Trochu mě zarazila diskuze k mobilu na uvedených stránkách k T-Mobile, snad se k těm aktualizacím (pokud nějaké budou) nebudou stavět tak vágně. Pokud si koupím mobil u T-Mobile, bude mi tam fungovat i sim karta Vodafonu?
Michal89
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petyo 7. 8. 2013 11:03

Bude fungovat. Myslím, že 4799,-Kč je dobrá cena.
petyo
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka