Huawei Ascend P6 vs Xperia SP

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Sokratka 30. 8. 2013 22:51

Jak už název vlákna napovídá, rozhoduji se mezi těmito dvěma telefony. Kdyby bylo možno rád bych věděl, který se znich více hodí pro: písničky , hraní a možná i ty fotky. Předem Děkuji

Sony Xperia SP - http://www.alza.cz/sony-xperia-sp-c5303 ... 428100.htm

Huawei Ascend P6 - http://www.alza.cz/huawei-ascend-p6-white-d466488.htm
Sokratka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 31. 8. 2013 01:39

P6 se mi dost líbí, má taky o celý 1GB více RAM a taky je to čtyřjádro, ovšem 40nm technologie oproti 28nm.
Za mě P6. Značky se bát netřeba.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod copper 31. 8. 2013 08:06

Doporucuji procist nejake recenze, dvoujadro Xperie je vykonnejsi nez ctyrjadro na usmolenem chipsetu vlastni vyroby Huaweie.
Taktez audio vystup Huaweie je hodnocen jako zalostny, tedy pro poslech hudby mene vhodny.
Z porovnani foto vystupu ma lehce navrch Cinan, ale nic zasadniho.
Cili z tvych pozadavku bych to videl takto:
- pisnicky: Xperia SP
- hrani: Xperia SP
- fotky: P6

Zasadni nevyhodou Xperie je horsi TN displej a obcasne problemy s Wi-Fi jak popisuji uzivatele na foru, taktez by mi asi vadila uz vyssi hmotnost.
Huawei ma kvalitni IPS displej, postrada naopak NFC (coz je problem snad vsech cinskych telefonu jak jsem si vsiml) a LTE.

Jeste poznamka k tem 2 GB RAM: P6 bezi na opravdu znacne upravenem prostredi Androidu, cili bych se nedivil kdyby i spotreba pameti byla tomu odpovidajici.
~ Carpe diem ~
copper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sokratka 31. 8. 2013 10:01

Tak asi rozhodnuto. Sony Xperia SP
Sokratka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jinryd 31. 8. 2013 10:52

copper píše:Doporucuji procist nejake recenze, dvoujadro Xperie je vykonnejsi nez ctyrjadro na usmolenem chipsetu vlastni vyroby Huaweie.

četl jsem recenzi a ten usmolenej chipset si zas tak špatně nevede :-D
http://www.svetandroida.cz/huawei-ascend-p6-i-s-tenkym-dokazete-zazraky-recenze-201308
"Všichni mluví o tom jak piju, ale nikdo o tom jakou mám žízeň"
jinryd
Junior

Odeslat příspěvekod Sokratka 31. 8. 2013 11:09

Taky jsem na to koukal .. opravdu nemám ponětí který z těchto dvou mobilů mám koupit :) Při nejhorším se dá vrátit. Více lidí na heureka.cz se přiklání k Xperi SP má tam asi 300 hodnocení, oproti P6 ta má pouze 40.
Sokratka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod copper 31. 8. 2013 12:47

jinryd píše:četl jsem recenzi a ten usmolenej chipset si zas tak špatně nevede :-D
http://www.svetandroida.cz/huawei-ascend-p6-i-s-tenkym-dokazete-zazraky-recenze-201308

Jak si vede nebo nevede nezkoumam, tazatel tu srovnava dva pristroje a v porovnani s tim druhym je proste tento hardware horsi.

Kdyz uz sem nalinkujes nejakou recenzi, tak si ji precti alespon dukladneji:
přestože je to již nějaký ten čas, kdy se tento čip objevil v prvním přístroji, i námi testovaný model jím disponuje. Po zkušenostech s jinými přístroji Huawei nás tato zpráva příliš nepotěšila, neboť právě grafická část a procesor byly vždy slabinou. Podle všeho by měl Ascend P6 nést čip K3V2E, tedy vylepšenou verzi. Tento procesor je založen na čtyřech jádrech Cortex-A9, které již nepatří mezi špičku, a na to bohužel tento čip doplácí. I když je výkonu v drtivé většině případů dostatek, spotřeba je vysoká a zejména ve hrách jde baterie prudce dolů.

Testovali jsme také výkon ve hrách a měli jsme trochu obavy, že čip K3V2 nebude po zkušenostech s jinými modely stíhat. Bohužel se to potvrdilo a většina testovaných titulů nešlapala úplně na jedničku.
~ Carpe diem ~
copper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jinryd 31. 8. 2013 17:39

Jako majitel Ascendu P1, silně pošilhávám po P6. Ono to taky není jenom o tom, co je nejnovější, ale taky o stylu. A mohu tě ubezpečit, že i dnes každý pochvaluje design již přes rok starý P1. Nehledě na to, že Huawei má prostředí odladěné skvěle, a zatím jsem neměl problém, že by nestačil s dechem. Je tedy pravda, že z her mám instalovány akorát šachy a Sudoku. ^^
jinryd
Junior

Odeslat příspěvekod Loader 31. 8. 2013 17:52

Spíš chválí design Galaxy S II ;-)

Obrázek
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Moderátor

Odeslat příspěvekod Sokratka 31. 8. 2013 22:44

Vážně mi jde o Tu hudbu, vzhled má tedy určitě lepší P6 než Xperia SP a z těch her .. no určitě ne novinky ale spíš něco jako Rushovací hry ... jako je Temple atd.. nechci to na žádné auta nebo FPS
Sokratka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jinryd 1. 9. 2013 08:13

Hudbu v mobilu? Co tím myslíš? Chceš k mobilu připojit hifi sluchátka a poslouchat v křesle třeba Janotu, nebo na cestě do práce poslouchat, v přiložených peckách, konzumní produkci?
jinryd
Junior

Odeslat příspěvekod Sokratka 1. 9. 2013 11:00

Jenom aby ten reproduktor nechrčel, když to bude hrát naplno
Sokratka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Louis.scorn 1. 9. 2013 12:51

Já se na P6 těším. asi si jí něják věnuju k Vánocům. ale fakt rozhoduje jen ten styl. kdybych si vybíral fakt rozumě, a nekoukal jak ten telefon vypadá, tak jdu do sony. Každpádně, oba ti podle mě udělaj velkou radost. nejlíp si je podržet třeba v mobilpohotovosti naživo.
možná že se opakuju,možná že se opakuju,možná že se opakuju
Louis.scorn
Junior

Odeslat příspěvekod jinryd 1. 9. 2013 17:21

Sokratka píše:Jenom aby ten reproduktor nechrčel, když to bude hrát naplno

No pokud to chceš mít jako stolní rádio, tak jedině HTC One.
jinryd
Junior

Odeslat příspěvekod Sokratka 1. 9. 2013 17:32

.. jenom aby to nechrčelo což si nejsem u P6 jistý
Sokratka
Kolemjdoucí

Další stránka