Sony Xperia Z vs Nokia Lumia 925

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Který by byl lepší volbou?
Sony Xperia Z 3 %  14%  [ 3 ]
Nokia Lumia 925 18 %  85%  [ 18 ]
Celkem hlasů : 21

Odeslat příspěvekod mimonaut 26. 11. 2013 13:55

Android (sgs2) jsem měl v mezičase mezi WP7 a WP8 asi měsíc (před rokem), ale nepřesvědčil mne. Bylo to na mne příliš nespolehlivé a občas otravné pomalé. Před WP7 jsem měl HD2 s windows mobile. Z aplikací mi nechybí vůbec nic, jsem spokojený, otázkou je, co používáš ty, na co jsi zvyklý :-)
mimonaut

Odeslat příspěvekod Lumcak02 26. 11. 2013 14:04

záleží jaký appky používáš. Co já jsem používal na iOS i Androidu, tak tam jsou skoro všechny. S hrama už je to trošku složitější, jsou tam ty klasiky jako Angry birds, cut the rope, fifa, plants vs zombies, fruit ninja, temple run... Cena aplikací mi přijde nepřiměřeně vyšší než na iOS a androidu, ale dá se nakupovat ve slevě nebo čas od času prostě dají hru zdarma. Není těžké si najít na netu nějakej web věnující se slevám, pokud nechceš platit za appky.
Problém je zatím, že WP 8 nemá notifikační centrum na které seš asi z Androidu zvyklej, nemůžeš si měnit klávesnici a nemá prohlížeč struktury složek.
Zase je na Lumie mnoho aplikací, které vylepšují funkci foťáku, ty jsou většinou jednoduché, intuitivní a hlavně funkční.
Podle požadavků, které si uvedl na začátku, bych byl určitě pro L925, opravdu svižné prostředí i po několika měsících používání, fotky jsou opravdu skvělý a lepší čitelnost na přímém Slunci jsem fakt ještě neviděl.
Nokia 5110> Nokia 3310> Motorola V50> Nokia 6510> SE T630i> Nokia 3510i> Moto V3 Razr> SE W800i> Nokia N95> Iphone 3g> iPhone 3Gs 16 GB JB RedSn0w> Nokia Lumia 800> Samsung Galaxy S III> Nokia Lumia 925
Lumcak02
Junior

Odeslat příspěvekod napster2012 26. 11. 2013 17:14

Teď mám Nexus S, ale už je vidět, že není moc výkonný (pomalé prohlížení webu, padání aplikací, restarty telefonu). A když se mi třeba sekne při navigaci, tak to není moc příjemné. A když jsem četl chválu na WP, tak mě zaujal, ale bál jsem se nedostatku aplikací, ale to už prý neplatí. Jinak zde jsou moje nejpoužívanější app:
Total commander (správce souborů), OfficeSuite Pro (kancelářský balík), Chrome prohlížeč (na tom se mi hodně líbí synchronizace záložek s desktopovou verzí, to mají dobře udělané, ale pro WP bohužel Google Chrome není), FDB.cz (tv program + program kin), čt sport + ivysílání, dropbox, banka (era). Potom už to jsou app bez kterých bych se i obešel nebo to je app, kde je i webová verze. Snad jsem na žádnou app nezapomněl
Naposledy upravil napster2012 dne 26. 11. 2013 20:06, celkově upraveno 1
Pokud se chcete učit programovat, tvořit grafiku, apod., vřele doporučuji kurzy od http://www.learn2code.sk?a_box=ynvubfb5
napster2012
Junior

Odeslat příspěvekod rk747 26. 11. 2013 18:06

Lumcak02 píše: lepší čitelnost na přímém Slunci jsem fakt ještě neviděl.

Podívej se na displej SONY Z Ultra s Triluminos displejem. Na slunci také podává skvělé výkony, ...
SONY CMDX-1000/SONY CMD Z-5/N7650/N7610/N70/N73/N95/iPhone 3G 16 GB/Samsung I8910HD/iPhone 3GS 32 GB Black/iPhone4/SONY Xperia S/SONY Xperia T/SONY Xperia Z/SONY Xperia Z Ultra
rk747
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lumcak02 26. 11. 2013 18:29

Jestli budu mít možnost jí dostat do ruky, tak to určitě zkusím. Pokud bude dobrá, jako je L925, tak budu nadšenej :)
Nokia 5110> Nokia 3310> Motorola V50> Nokia 6510> SE T630i> Nokia 3510i> Moto V3 Razr> SE W800i> Nokia N95> Iphone 3g> iPhone 3Gs 16 GB JB RedSn0w> Nokia Lumia 800> Samsung Galaxy S III> Nokia Lumia 925
Lumcak02
Junior

Odeslat příspěvekod napster2012 27. 11. 2013 23:34

Tak bohužel od té Lumie upouštím. Sice dělá skvělé fotky, ale dnes jsem byl v jednom elektru, kde jsem si mohl vyzkoušet WP systém (jiná Lumie) a na živo mi ten systém vůbec neseděl. Takže musím znovu projít nabídku Vodafone a zaměřit se na Android. Kdyby jste měli nějaký tip, tak budu rád
Pokud se chcete učit programovat, tvořit grafiku, apod., vřele doporučuji kurzy od http://www.learn2code.sk?a_box=ynvubfb5
napster2012
Junior

Odeslat příspěvekod napster2012 29. 11. 2013 22:23

Tak jsem prošel nabídku Vodafonu a vybral pár telefonů, které mě nějak zaujaly a vezmu to vylučovací metodou. Pořád platí, že chci, aby měl solidní foťák. Zde je seznam a můžete mi prosím napsat názory na ně?
LG Optimus L9 II
Huawei Ascend P6
Samsung Galaxy SIII
Samsung Galaxy S4 mini
Sony Xperia Z
napster2012
Junior

Odeslat příspěvekod napster2012 2. 12. 2013 23:09

Děkuji za rady. Bohužel jsem musel upustit od telefonů nad 4,5''', protože na mě byly moc velké. Takže jsem dnes koupil Sony Xperia L a zatím jsem maximálně spokojený. Je to velmi sympatické a svižné zařízení :)
napster2012
Junior

Předchozí stránka