Samsung Galaxy Note 3 vs. Nokia Lumia 1520

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod venca777st 17. 12. 2013 20:34

Dobrý den, k Vánocům bych si chtěl nadělit nějaký tabletofon :) a tak se rozhoduji mezi Note 3 a Lumii 1520. Telefon budu používat hlavně v práci a na služebních cestách, takže psaní emailů, zapisování informací, velká výdrž, internet, navigace. V podstatě nebudu potřebovat hry a ani hudba není důležitá, nezáleží na ceně a velikosti - hmotnosti.
PS. Nehádejte se pls o tom, jestli je lepší WP, nebo Android. Teď mám Lumii 920 a měl jsem i Android a oba systémy mi vyhovují.
Naposledy upravil venca777st dne 17. 12. 2013 21:06, celkově upraveno 1
venca777st
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SenatorCZE 17. 12. 2013 20:59

Pokud není pro tebe důležitý výkon, tak vem Lumii 1520, systém je velice plynulý, a hlavně máte celosvětovou navigaci s doživotní aktualizací zdarma.
SenatorCZE
Junior

Odeslat příspěvekod lusiferr 17. 12. 2013 21:08

S navigací zadarmo a její upgradem bych neoperoval. Tu má android také--

venca777st
Hoď si korunou a něco si kup. Vždyť máš dle zadání už vše pořešené O:-)
lusiferr
Junior

Odeslat příspěvekod venca777st 17. 12. 2013 21:36

A co je lepší na výdrž (nemyslim oficiální statistiky,ale jestli někdo má zkušenosti s Note a výdrží)? Má bezdrátový nabíjení praktický využití, nebo je to jen marketingová záležitost?
A docela mě zarazilo, že Lumia 1520 nemá stylus, je to zásadní věc?

ps. U Lumie 920 sem bezdrát nepoužíval, výdrž stačila, tak nevim.
venca777st
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cz_hook 17. 12. 2013 22:44

vzal bych Lumii, mnohem lepší podpora od výrobce, offline navigace zdarma, pevnější konstrukce, lepší výdrž baterie, lepší fotoaparát, věrnější IPS displej (ale to je moje preference, někdo rád přesaturováno)
cz_hook
Junior

Odeslat příspěvekod marek7878 17. 12. 2013 23:17

pro praci jedine android. windows phone je stale zavisly na verejnem a nezabezpecenem skydrive...
marek7878
Junior

Odeslat příspěvekod opasino 17. 12. 2013 23:18

Venco, vem Note, pro praci je bezva a ten stylus je super.
Cz hoook: Note bude mit podporu taky, o fotoaparatu nepadlo v pozadavcich ani slovo, lepsi vydrz baterie, nevim podle jake zkusenosti soudis, note ji ma vynikajici, navigace zdarma na android jsou taky a dobre, konstrukci hodnotit nebudu, nevim jaka u nokie je, nejake dalsi "padne" argumenty?
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cz_hook 17. 12. 2013 23:23

když vezmu v potaz, že Note 2 má pořád Android 4.2 a venku už je 4.4, tak to je smutné (ano ano 4.3 klepe na dveře, ale jen testovací předfinální verze) ... Note 3 na tom bude stejně až vyjde nový Android, prostě bude o jednu dvě generace zpět

to jsou fakt, někdo je s tím ok, někdo ne

edit: tak on Note 3 nemá aktuálni verzi Androidu už nyní, prý v lednu bude, takže únor březen to jistí :-)

Každej máme svůj pohled na věc, není třeba se strefovat do jiných, stačí vyjádřit svůj názor a nechat toho, kdo dotaz položil se rozhodnout ...
cz_hook
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 17. 12. 2013 23:30

Zatímco Lumie mají podporu jistou, třeba Lumia 800, 900 atd.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod opasino 17. 12. 2013 23:39

To nema cenu, vypada to, ze se nam tu objevil dalsi "zaslepenec," ale snad se mylim.
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod lusiferr 18. 12. 2013 00:18

Je nesmysl operovat tím, jakou verzi androidu přístroj v současnosti má a jakou v čase bude mít.
Verze androidu přístroj v ničem neomezuje....takže tlachy.O:-)

Spíš bych tipl, že Win jak to v Redmodu umí, vytáhne spoustu peněz uživatelům dalším upgradem os...a pod. :oops:
Jsou to stejní darebáci jako Ios :lol:
lusiferr
Junior

Odeslat příspěvekod eduard.gregor 18. 12. 2013 01:26

Takový můj skromný náhled.....
Práce a služební cesty - na služební cestě bych asi osobně uvítal i kvalitní foťák - tam bude Lumia nejspíš lepší. Jinak oba mají velký displej a pracovat se na nich bude skvěle.
Stylus Samsungu má své kouzlo a ještě větší kouzlo má to, že se dají prakticky se stoprocentní úspěšností poznámky, maily atd v češtině diktovat (nutné připojení k internetu). To na Nokii nejde (třeba mě někdo přesvědčí o opaku).
Velká výdrž - pod tím si každý představí něco jiného, ale jedno docela konkrétní srovnání mám a sice Lumia 920 (kterou píšeš, že máš) vs Note 2. Při stejném zatížení od rána cca 6:30 L 920 v poledne potřebuje dobít a N 2 má v 16:30 cca 20-30%. Počítám, že N 3 na tom bude podobně, ale L 1520 má myslím výrazně větší baterku než L 920, tak by to mohlo být ok.
Internet - konektivita myslím u obou parádní a stejně tak schopnost chytit WiFi i BTS. Hardware je dost silný na plynulé zobrazení (k tomu ještě pár slov na závěr).
Navigace - u obou dostupné Here Drive + a např Mapfactor a komu by nestačil, tak Sygic teď prodává 2za1 a ještě se slevou. Není to zadara, ale vzhledem k ceně přístrojů těch pár stovek nehraje roli - ačkoli....obecně na WP se fakt platí za skoro každou blbost, která je na androidu zadarmo (báchorky o kvalitě programů WP prosím vynechat, mám a užívám obojí - mohu srovnávat prakticky).
Těch pár slov na závěr: Plynulost je silnou stránkou Nokie. Neplatí to o všech programech, ale minimálně to, co je systémové chodí doslova "jako po másle". Nevím jak u N 3, ale u Note 2 tomu tak není. Tipuju, že je to nějakým systémovým omezením rychlosti ve WP tak aby byla vždy dosažitelná, protože L 920 je (například při scrollování www stránky) a vlastně prakticky téměř u všeho výrazně pomalejší, než Note 2, ale dělá to s takovým "hladkým" chodem, což dělá skvělý dojem. Naproti tomu Note 2 je citelně rychlejší, ale jako by vše prováděl na maximální "dostupnou" rychlost a ta se průběžně mění a dojem není vždy stoprocentní.
Podle mého jsou oba přístroje hodně dobrý a volba záleží na preferencích, kde bych vyzdvihnul:
Note 3 - stylus, diktování textu v češtině, výdrž
Lumia 1520 - fotoaparát, hladký běh systému, diplej ovladatelný v rukavicích/nejen prstem
Ještě k bezdrátovýmu nabíjení - no je prostě velmi pohodlné telefon odložit na nějakou plošku, než do něj strkat konektor (já vím, žádná hrůza, ale prostě je to fakt prima). Rychlost - fatboy nabije L 920 asi za 3 hodiny.
Tak šťastnou ruku :-)
eduard.gregor
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkaone 18. 12. 2013 09:00

Doporučuji si pročíst recenze jak na Note III, tak na 1520ku a pak si vybrat. Vyhneš se pak nekvalifikovaným blábolům o nezabezpečenosti Skydrive, či zcela mimózní a offtopic srovnání výdrže Note III s 920kou. Jinak volba je to jistě těžká.
První česká recenze je na m0bilizujeme.cz ze 14.12.
Jirkaone
Junior

Odeslat příspěvekod mberdych 18. 12. 2013 09:31

Mel jsem obe. Respektive, 2 tydny Note 3, je skvely, ale pro me proste Android neni a Samsung Touch Wizz uz vubec ne. Pero je fajn, ale nepouzil jsem ho (krome hrani ani jednou), ted mam tyden 1520 a jsem z ni nadseny. Bude to individualni, chces si hrat vezmi si Androida, chces zarizeni pouzivat spolehlive tak jak je, vezmi Lumii.

Lumia lepe foti a rekl bych ze ma lehce lepsi vydrz na baterii. Bezdratove nabijeni je moc fajn. Ale tohle vsechno je nepodstatne. Podstatne je, jaky system ti bude sedet vice.
mberdych
Junior

Odeslat příspěvekod J. Raz 18. 12. 2013 10:09

Pokud to chceš jako kancelář na cestách, tak zvaž, zda budeš používat BT externí klávesnici či BT myš - obojí na Note 3 jede, ale na Nokii nefunguje, neboť v rámci operačního systému dosud není podpora BT HID. Já Note 3 používám jako "náhradu" notebooku na cesty, a proto je pro mne tato vlastnost zásadní, pro tebe být nemusí.
Abych Note 3 jen nechválil, má dost závažných problémů: 1) občasné cyklické restarty, 2) debilní aplikace Samsungu S-vyhledávač, kdy když uložíš na kartu více (stovky) souborů doc či pdf, tak je tato app schopna je indexovat i 3 dny, kdy vybíjí baterku tak za 7 hod., 3) občasné záseky TouchWiz, 4) poslední aktualizace Samsungu zneschopnila aplikace spojené se stylusem - pády při ukládání poznámek.
Můj názor je, že Note 3 má širší použití jako kancelářská pomůcka, avšak jeho provoz je spojen s občasnými problémy, Lumie by měla být funkčně omezenější, avšak snad bezproblémová.
J. Raz
Kolemjdoucí

Další stránka