Takový můj skromný náhled.....
Práce a služební cesty - na služební cestě bych asi osobně uvítal i kvalitní foťák - tam bude Lumia nejspíš lepší. Jinak oba mají velký displej a pracovat se na nich bude skvěle.
Stylus Samsungu má své kouzlo a ještě větší kouzlo má to, že se dají prakticky se stoprocentní úspěšností poznámky, maily atd v češtině diktovat (nutné připojení k internetu). To na Nokii nejde (třeba mě někdo přesvědčí o opaku).
Velká výdrž - pod tím si každý představí něco jiného, ale jedno docela konkrétní srovnání mám a sice Lumia 920 (kterou píšeš, že máš) vs Note 2. Při stejném zatížení od rána cca 6:30 L 920 v poledne potřebuje dobít a N 2 má v 16:30 cca 20-30%. Počítám, že N 3 na tom bude podobně, ale L 1520 má myslím výrazně větší baterku než L 920, tak by to mohlo být ok.
Internet - konektivita myslím u obou parádní a stejně tak schopnost chytit WiFi i BTS. Hardware je dost silný na plynulé zobrazení (k tomu ještě pár slov na závěr).
Navigace - u obou dostupné Here Drive + a např Mapfactor a komu by nestačil, tak Sygic teď prodává 2za1 a ještě se slevou. Není to zadara, ale vzhledem k ceně přístrojů těch pár stovek nehraje roli - ačkoli....obecně na WP se fakt platí za skoro každou blbost, která je na androidu zadarmo (báchorky o kvalitě programů WP prosím vynechat, mám a užívám obojí - mohu srovnávat prakticky).
Těch pár slov na závěr: Plynulost je silnou stránkou Nokie. Neplatí to o všech programech, ale minimálně to, co je systémové chodí doslova "jako po másle". Nevím jak u N 3, ale u Note 2 tomu tak není. Tipuju, že je to nějakým systémovým omezením rychlosti ve WP tak aby byla vždy dosažitelná, protože L 920 je (například při scrollování www stránky) a vlastně prakticky téměř u všeho výrazně pomalejší, než Note 2, ale dělá to s takovým "hladkým" chodem, což dělá skvělý dojem. Naproti tomu Note 2 je citelně rychlejší, ale jako by vše prováděl na maximální "dostupnou" rychlost a ta se průběžně mění a dojem není vždy stoprocentní.
Podle mého jsou oba přístroje hodně dobrý a volba záleží na preferencích, kde bych vyzdvihnul:
Note 3 - stylus, diktování textu v češtině, výdrž
Lumia 1520 - fotoaparát, hladký běh systému, diplej ovladatelný v rukavicích/nejen prstem
Ještě k bezdrátovýmu nabíjení - no je prostě velmi pohodlné telefon odložit na nějakou plošku, než do něj strkat konektor (já vím, žádná hrůza, ale prostě je to fakt prima). Rychlost - fatboy nabije L 920 asi za 3 hodiny.
Tak šťastnou ruku