Zdravím, rozhodl jsem se využít nabídku O2 a Citibank - příspěvek 4000 Kč na telefon z jejich distribuce. Ale nemůžu se rozhodnout jaký. Telefon úplně nutně nepotřebuju, ale když je někdo ochotný dát mi ho zadarmo, tak toho chci využít.
Mám vyhlídnuté kandidáty:
Lumia 625 - ten se mi líbí výbavou, ale taky výdrží baterie. Jedinou nevýhodu vidím v jeho velikosti. Potřeboval bych spíše telefon do kapsy, abych ho mohl brát všude s sebou, nedovedu si představit, kam bych dával takové pádlo, když bych šel ven jen tak. Z toho důvodu bych raději bral Lumii 720. Na stránkách O2 jsou obě za stejnou cenu (kolem 6000). Ale na Lumii 625 lze využít garanci nejnižší ceny - na mall.cz se prodává za asi 4900, kdežto 720 se už skoro neprodává a žádný "referenční" obchod, na který by se dala uplatnit garance, jsem bohužel nenalezl. Takže by byla za 6000, což už je nad rámec.
Samsung Ativ S - přijde mi ještě o třídu výš než Lumia 625, ale má žalostnou výdrž baterie (alespoň to tvrdí na stránkách O2) a také je ještě větší než L 625.
Huawei Ascend W1 - z mého pohledu také není k zahození, jen má menší výdrž baterie a menší kapacitu pro data.
Vím, že všechny zde uvedené telefony mají WP, ale to vůbec není podmínkou. Doteď jsem měl Samsung Star, takže je mi v podstatě jedno, jaký OS to bude mít, nejsem zvyklý na žádný. Dále také nevím, jaká je podpora výrobců. Četl jsem nějaká fóra a vím, že se stále čeká na update WP na GR3 a podle O2 to záleží na výrobci. Zrovna tak také nevím, jaká je podpora aplikací. Telefon bych chtěl používat hlavně na volání a sms, občas internet a navigace. Hrát hry na něm rozhodně nebudu. Ideální by bylo, aby baterie vydržela alespoň dva dny. Pokud vám padne do oka nějaký, který jsem neuvedl, určitě se tomu nebráním. Jenom finanční strop bych chtěl 5000 (s využitím garance nejnižší ceny).