Telefon od O2 - do 5000 Kč

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod vencass 10. 1. 2014 07:21

Zdravím, rozhodl jsem se využít nabídku O2 a Citibank - příspěvek 4000 Kč na telefon z jejich distribuce. Ale nemůžu se rozhodnout jaký. Telefon úplně nutně nepotřebuju, ale když je někdo ochotný dát mi ho zadarmo, tak toho chci využít.
Mám vyhlídnuté kandidáty:
Lumia 625 - ten se mi líbí výbavou, ale taky výdrží baterie. Jedinou nevýhodu vidím v jeho velikosti. Potřeboval bych spíše telefon do kapsy, abych ho mohl brát všude s sebou, nedovedu si představit, kam bych dával takové pádlo, když bych šel ven jen tak. Z toho důvodu bych raději bral Lumii 720. Na stránkách O2 jsou obě za stejnou cenu (kolem 6000). Ale na Lumii 625 lze využít garanci nejnižší ceny - na mall.cz se prodává za asi 4900, kdežto 720 se už skoro neprodává a žádný "referenční" obchod, na který by se dala uplatnit garance, jsem bohužel nenalezl. Takže by byla za 6000, což už je nad rámec.

Samsung Ativ S - přijde mi ještě o třídu výš než Lumia 625, ale má žalostnou výdrž baterie (alespoň to tvrdí na stránkách O2) a také je ještě větší než L 625.

Huawei Ascend W1 - z mého pohledu také není k zahození, jen má menší výdrž baterie a menší kapacitu pro data.

Vím, že všechny zde uvedené telefony mají WP, ale to vůbec není podmínkou. Doteď jsem měl Samsung Star, takže je mi v podstatě jedno, jaký OS to bude mít, nejsem zvyklý na žádný. Dále také nevím, jaká je podpora výrobců. Četl jsem nějaká fóra a vím, že se stále čeká na update WP na GR3 a podle O2 to záleží na výrobci. Zrovna tak také nevím, jaká je podpora aplikací. Telefon bych chtěl používat hlavně na volání a sms, občas internet a navigace. Hrát hry na něm rozhodně nebudu. Ideální by bylo, aby baterie vydržela alespoň dva dny. Pokud vám padne do oka nějaký, který jsem neuvedl, určitě se tomu nebráním. Jenom finanční strop bych chtěl 5000 (s využitím garance nejnižší ceny).
vencass
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 10. 1. 2014 08:17

Já v prosinci tohle dilema co od O2 v této akci koupit řešil také a šel jsem do Lumie 625. To ovšem Samsung Ativ nebyl takto zlevněn.
Delší výdrž mají také telefony Huawei, třeba Huawei 510 je také za slušnou cenu, byl by úplně bez doplatku. Na občasný přístup na internet či navigaci by také mohl dobře posloužit.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dr.spiritus 10. 1. 2014 11:00

vencass: S tou žalostnou výdrží u Ativu to neber až tak vážně. Není problém nabíjet po dvou dnech. Ale taky není problém nabíjet dvakrát denně, záleží, co s ním provádíš. Pokud se rozhoduješ mezi Lumií 625 a Ativem S, podle mě je Ativ lepší volba.
dr.spiritus
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 10. 1. 2014 11:26

Pokud něco s WP, tak raději od Nokie.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod lusiferr 10. 1. 2014 11:43

Doporučuji již zmíněný Huawei G 510. Plně splní co potřebuješ a přidá ti o mnoho radosti navíc. Mám s ním jen ty nejpozitivnější zkušenosti.

V základu je výborný a zadarmo ho můžeš zdarma upravit k obrazu svému dle potřeb doplněním aplikací, které ti budou vyhovovat vzhledem k stylu tvého života. Například zdarma auto navigaci offůine, mapy.cz, astro mapy, měření vzdáleností, zaznamenávání traxy, zaznamenání počtu kroků, pitný režim, správu financí a pod.

Huawei má pro své telefony i aplikaci pro PC v češtině, které umožňuje kompletní správu telefonu včetně kompletních záloh.

V základu je pro Android samozřejmě provázanost, záloha a správa telefonu přes google účet.
lusiferr
Junior

Odeslat příspěvekod lubosek824 10. 1. 2014 13:22

V základu je pro Windows Phone samozřejmě provázanost, záloha a správa telefonu přes Live Microsoft účet.

G510 nebrat - pokud si nechceš myslet, že všechny telefony s Androidem jsou špatné. Protože G510 je špatná. Lagy, hnus displej, hnus fotky .... leda tam nahrát Cyanogenmod,ale to přijdeš o záruku a zázrak to stejně nebude.
G510 celkem dobrý kup to byl před vánoci, když ho měl mall.cz za 3000,- Kč

Za ty prachy ber něco s Windows Phone, v tvém případě Lumii 625 - splňuje tvoje hlavní požadavky : "Telefon bych chtěl používat hlavně na volání a sms, občas internet a navigace. ".

A trochu k tématu peněz: Nevěř tomu že je ten telefon jak píšeš "zdarma", protože se jedná o kreditní kartu nikoliv debetní , tak z tebe dostanou víc peněz než by sis vůbec přál .... Od O2 a Citibank to je pěkně vykutálená nabídka :!:
lubosek824
Junior

Odeslat příspěvekod hangrybirds 10. 1. 2014 16:04

Naprostý souhlas s lubosek824. G510 je bez cyanogenmodu (alespoň pro mě) nepoužitelný. Měl jsem ho asi měsíc po dobu reklamace svého telefonu a má ho i pár kamarádů. Všem do posledního jsem musel dávat cyanogenmod, aby byl ten telefon použitelný. To raději ber tu Nokii.
hangrybirds
Junior

Odeslat příspěvekod lubosek824 10. 1. 2014 16:37

Příspěvek Ti napíšu i z 7 let starého Kaiser II co se mi válí ještě v šuplíku....

Ale raději se vrátíme k tématu:
Měl jsem G510 4 dny doma, byla kolegy a dával jsem mu tam výše zmínění Cyanogenmod 10.1 (tuším že stále není stable verze, jen nightly buildy) , protože s origo firmwarem byl naprosto nepoužitelný + to jejich prostředí alá iPhone je něco hrozného. Nakonec jsem tam nahrál ROMku "G510-100 (B197) V1.2 FINAL" a s tou to je celkem použitelné.

A u Nokie máš jako bonus super navigaci, zcela zdarma .... další Tvůj požadavek. U Androidu navigace zdarma není, tedy nějaké jsou zdarma, ale k navigaci od Nokie mají strááášně daleko.
Naposledy upravil lubosek824 dne 10. 1. 2014 16:47, celkově upraveno 1
lubosek824
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 10. 1. 2014 18:49

Flame sem smazal. Další v podobném duchu bude pro účastníky znamenat nastavení schvalování a nebo ban. Neumíte-li se chovat, nepište sem, nikdo na to není zvědavý.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Boďa 10. 1. 2014 19:38

Pro vencass:
Hm zdarma od Citibank - příspěvek 4000 Kč na telefon z jejich distribuce.,Toto je vzdy dobře zvážit.Nic neni zdarma,je třeba uvážit,kolik stoji vedeni karty,kolik,výběru musi byt,atd..
Možná je to pro někoho zajimavá nabídka,ALE pak nastanou otázky proč v malem pismu je smluvnich podminkach asi neco schovaneho.
Doporučil bych si prvně řádně přečíst podmínky a pozeptat kolegu jaky na to mají názor.
Osobně jsem chtěl v roce 2010 taky city kartu a budu mit slevu na paušál už nevim kolik od o2,a ve finále jsem se dozvedel-z net fora od lidi,že vedeni karty stoji 50kč měsične,je potreba utratit nejakou častku z karty,a pak ve finale info o karte,že se jedna o debetni kartě-což jsem si řekl že ne.Ono neni vše ružove jak vypada.Jen slušně upozornuji,ovšem doba je již jina 3 roky utekly tak snad se změnily podmínky k lepšímu,i firmy...
Raději bych snad ja osobně šel si koupit novy telefon z činy.Za tu cenu budeš mit si myslim hodně dobrý.Já jsem minuly tyden sam tomu kuzlu osobně propadl.Nechapu,že jsem na to sam tupec nepřišel dřive.Takovy telefon inew v3 - nechápu.Výbava luxusní cena perfektni,u nas tak za 10 000kč by naši zlodeji prodavali.
Doporučoval bych hodit oko na telefony mimo eu.A je jedno jaka značka,je tam zaruka 1 rok,tot muj nazor.
Boďa
Junior

Odeslat příspěvekod lubosek824 10. 1. 2014 19:42

Jak říkám ....
lubosek824 píše:A trochu k tématu peněz: Nevěř tomu že je ten telefon jak píšeš "zdarma", protože se jedná o kreditní kartu nikoliv debetní , tak z tebe dostanou víc peněz než by sis vůbec přál .... Od O2 a Citibank to je pěkně vykutálená nabídka :!:
lubosek824
Junior

Odeslat příspěvekod hongmi 10. 1. 2014 19:47

Ale to je blbost, jakmile bude mit mobil v ruce, tak tu kreditku zrusi, zbytecne tu strasis.
hongmi
Junior

Odeslat příspěvekod Boďa 10. 1. 2014 19:51

HM,jen říkám svůj názor,Nestrašim.Jen doporučuji si vše přečist a řikam svuj nazor.Tot vše.
Boďa
Junior

Odeslat příspěvekod hongmi 10. 1. 2014 19:58

Ja to znam zase z praxe, take jsem do te akce sel, telefon uz mam doma a kreditku O2 Citi prevedenu telefonicky na Citi Clasic, ktera je bez mesicniho poplatku. Nezaplatil jsem ani korunu a telefon mam diky te sleve uplne zdarma. Vzal jsem ZTE Blade V.
hongmi
Junior

Odeslat příspěvekod Boďa 10. 1. 2014 20:09

Ok,znaš to z osobni zkušenosti-praxe -práce,ja jen dával info co jsem věděl já.To ti neberu.Co neznam a nic o tom nevim,tak neříkám,jen jsem řekl co já vím.Podmínky asi změnily k lepšímu.Tak to je jen dobře no ne? O:-)
Boďa
Junior

Další stránka