Klasický dotaz - výběr tabletu
Jsem Android panic a nechám si poradit. nicméně alespoň mám poměrně dobrou představu co chci a udělal jsem si už nějaké domácí cvičení. Viz.níže
Jak a na co bych ho používal:
-internet
-čtení PDF a eknih
-multimédia (filmy a seriály + hudba)
-psaní poznámek a případně práce na jednoduchých dokumentech
-dále např.mapy, počasí, klasické používání dalších appek, občas hry, vyjímečně skype
První čtyři body jsou nutnost, ten poslední počítám, že je standard a nečekám nic zvláštního.
Dále KDE:
Doma na gauči, někdy v MHD ale zásadní bude funkčnost na cestování - tzn.wifi na hostelu a v kavárně, autobusy, letadla...
Způsob použití definuje parametry. Co by tedy měl mít za vybavení a splňovat:
-dlouhá výdrž baterie (!) - při cestování logicky nutnost. Min.určitě alespoň 8 hod.nepřetržitého používání, ideálně i více.
-slušný displej s dobrými pozorovacími úhly
-výkon odpovídající požadavkům (které nejsou náročné)
-nikoliv mizerná reprodukce zvuku (nečekám stereo surround, ale prostě ať to není potichu chrchlající šunt)
-žádné problémy s citlivostí wifi (což podle recenzí trápí některé levnější číny)
-kvalitní dílenské zpracování
-možnost postavit nativně nebo s dokoupitelným obalem či klávesnicí - nechci to při koukání na film držet 2 hodiny v ruce
-příjemný bonus: možnost propojit s LCD TV Philips osmičkové řady na přehrávání doma (takže microHDMI, MHL nemá)
Rád bych se vyhnul takovým věcem jako vrzání, pískání, různé zasekávání a zpomalování systému atd. Jsem laik, takže v tomhle si právě nechám poradit a klidně připlatím, abych si náhodou nekoupil něco rádoby levného výkonného a při tom zjistil takovéto problémy. To jsou aspekty, které člověk z popisků a recenzí po dvou hodinách používání nepozná.
Cena: 5-10 tis.kč v závislosti na parametrech
Velikost: Velký otazník! 8 až 10", ne víc, ne méně. 8 kvůli praktičnost, váze atd., 10" kvůli velikosti displeje. Rozhodnu se podle ostatních parametrů (viz níže komentář u Yogy).
Modely, které se mi líbí (spíš papírově, viděl jsem některé jen zběžně), popř.které splňují některé požadavky částečně a jaké k nim mám připomínky:
Lenovo Yoga Tablet
Designové skvělé a funkční zároveň, po hodně stránkách až překvapivě přesně vyhovuje mým požadavkům výše (baterka, repráky, prakticky opíratelnýú. Zachytil jsem nicméně kritiku na výkon a displej.
Teď dokonce Lenovo ohlásilo novou řadu (Yoga Tablet 10 HD+), v prodeji už od dubna, která i toto má napradit. Cena super, ale je to právě 10", což je možná na cestování nepraktické.
Samsung Galaxy Tab 3 8.0
Nevím, na papíře tak nějak všechno. Má i dobrou velikost a vypadá pěkně. Bylo by nicméně nutné dokoupit to příslušenství a slyšel jsem, že Samsung svoje zařízení zasírá a jsou pak pomalé (alespoň mobily, nevím jestli to platí i u tabletů).
LG G Pad
Většina věcí sedí, až na údajně velice slabou baterku a repráky vzadu, což jsou 2 zásadní nevýhody. Cena působí výborně.
Asus?
Asus je známí tím, že vyrábí solidní věci s dobrým poměrem cena výkon. Žádný přístroj mě vysloveně nechytl za srdce, ale parametry i ceny jsou skvělé. Konkrétně by připadal v úvahu zejména ASUS Memopad ME302.
Ipad Mini
Cena, krása jednoduchost. Na druhou stranu omezenost, oser s multimédii atd. Spíš okrajově do počtu.
Co vy na to?
Díky za každou radu a doporučení.