Solidní tablet na cesty i na doma

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Prosper0 28. 2. 2014 16:55

Klasický dotaz - výběr tabletu

Jsem Android panic a nechám si poradit. nicméně alespoň mám poměrně dobrou představu co chci a udělal jsem si už nějaké domácí cvičení. Viz.níže

Jak a na co bych ho používal:
-internet
-čtení PDF a eknih
-multimédia (filmy a seriály + hudba)
-psaní poznámek a případně práce na jednoduchých dokumentech
-dále např.mapy, počasí, klasické používání dalších appek, občas hry, vyjímečně skype

První čtyři body jsou nutnost, ten poslední počítám, že je standard a nečekám nic zvláštního.

Dále KDE:
Doma na gauči, někdy v MHD ale zásadní bude funkčnost na cestování - tzn.wifi na hostelu a v kavárně, autobusy, letadla...

Způsob použití definuje parametry. Co by tedy měl mít za vybavení a splňovat:
-dlouhá výdrž baterie (!) - při cestování logicky nutnost. Min.určitě alespoň 8 hod.nepřetržitého používání, ideálně i více.
-slušný displej s dobrými pozorovacími úhly
-výkon odpovídající požadavkům (které nejsou náročné)
-nikoliv mizerná reprodukce zvuku (nečekám stereo surround, ale prostě ať to není potichu chrchlající šunt)
-žádné problémy s citlivostí wifi (což podle recenzí trápí některé levnější číny)
-kvalitní dílenské zpracování
-možnost postavit nativně nebo s dokoupitelným obalem či klávesnicí - nechci to při koukání na film držet 2 hodiny v ruce

-příjemný bonus: možnost propojit s LCD TV Philips osmičkové řady na přehrávání doma (takže microHDMI, MHL nemá)

Rád bych se vyhnul takovým věcem jako vrzání, pískání, různé zasekávání a zpomalování systému atd. Jsem laik, takže v tomhle si právě nechám poradit a klidně připlatím, abych si náhodou nekoupil něco rádoby levného výkonného a při tom zjistil takovéto problémy. To jsou aspekty, které člověk z popisků a recenzí po dvou hodinách používání nepozná.

Cena: 5-10 tis.kč v závislosti na parametrech
Velikost: Velký otazník! 8 až 10", ne víc, ne méně. 8 kvůli praktičnost, váze atd., 10" kvůli velikosti displeje. Rozhodnu se podle ostatních parametrů (viz níže komentář u Yogy).

Modely, které se mi líbí (spíš papírově, viděl jsem některé jen zběžně), popř.které splňují některé požadavky částečně a jaké k nim mám připomínky:

Lenovo Yoga Tablet
Designové skvělé a funkční zároveň, po hodně stránkách až překvapivě přesně vyhovuje mým požadavkům výše (baterka, repráky, prakticky opíratelnýú. Zachytil jsem nicméně kritiku na výkon a displej.

Teď dokonce Lenovo ohlásilo novou řadu (Yoga Tablet 10 HD+), v prodeji už od dubna, která i toto má napradit. Cena super, ale je to právě 10", což je možná na cestování nepraktické.

Samsung Galaxy Tab 3 8.0
Nevím, na papíře tak nějak všechno. Má i dobrou velikost a vypadá pěkně. Bylo by nicméně nutné dokoupit to příslušenství a slyšel jsem, že Samsung svoje zařízení zasírá a jsou pak pomalé (alespoň mobily, nevím jestli to platí i u tabletů).

LG G Pad
Většina věcí sedí, až na údajně velice slabou baterku a repráky vzadu, což jsou 2 zásadní nevýhody. Cena působí výborně.

Asus?
Asus je známí tím, že vyrábí solidní věci s dobrým poměrem cena výkon. Žádný přístroj mě vysloveně nechytl za srdce, ale parametry i ceny jsou skvělé. Konkrétně by připadal v úvahu zejména ASUS Memopad ME302.

Ipad Mini
Cena, krása jednoduchost. Na druhou stranu omezenost, oser s multimédii atd. Spíš okrajově do počtu.

Co vy na to?

Díky za každou radu a doporučení.
Prosper0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod domcek 28. 2. 2014 17:56

Šel bych do tý Lenovo Yogy, výkon bych jako překážku neviděl, není to Snapdragon 800, ale na Android dostačuje. Displej mi taková tragédie nepřijde, niméně fakt že IPad je prostě někde jinde je bohužel pravda.
Nokia 3310 - SE K750i - SE K550i - Nokia 5130 - HTC Touch Pro - Motorola Defy plus - Sony Xperia V - LG G2 32GB
domcek
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 28. 2. 2014 17:57

Velikost 10" bych pro vetsi hmotnost na cesty nebral. Bud Lenovo Yoga 8 n. Sam. Galaxy Note 8. LG G Pad je super,ale nevim,jaka je realna vydrz. Huawei bude mit v prodeji MediaPad X1 a MediaPad M1
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Prosper0 2. 3. 2014 12:53

Ok, díky.

Nějaké jiné tipy, kromě toho, co jsem zatím vybral já? To byly přístroje, které mě zatím zaujaly, nechám si poradit cokoliv jiného.

Pořád mě láká ta nová Yoga 10 HD+ a momentálně ještě hodně přemýšlím o Asus Memopad FHD 10 (ME302C).

Nicméně co se týče toho Lenova, pochytil jsem, že Snapdragon 400 společně s tím fullHD rozlišením není žádné terno, a že díky tomu může být to Lenovo opět dost pomalé. Co si o tom myslíte?
Prosper0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xtonda 2. 3. 2014 13:14

Nexus 10
xtonda
Junior