Sony Xperia SP / Lg l9 II

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod placa1234 5. 3. 2014 21:54

Však to nebylo na tebe...Jinak jsem taky pro LG L9 II, měl jsem možnost si ho vyzkoušet a je vážně dobrý a v bílé i hezky vypadá, SP je lepší mírně ve výkonu a má Identifikační diodu, ale to je zřejmě vše. Vzhledem k ceně bych tedy určitě bral LG
placa1234
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod suckerr 5. 3. 2014 22:18

Našel sem podle recenzí dobrej obchod kde je Xperia SP za 5900. Kladně hodnocený reklamace a komunikace se zákazníkem plus záruka od heuréky, že obchod je kvalitní. :-) Notifikační led beru taky jako velkou výhodu. Jinak LG se mi líbí víc černé :-) Omlouvám se, myslel sem že je to na mě.
suckerr
Junior

Odeslat příspěvekod esqie 5. 3. 2014 22:29

Podle mě je to srovnávání dost podobných telefonů, takže těch výhod a nevýhod moc nebude. Za mě je třeba velké plus u LG infraport, který poměrně často využívám. A jak už tady bylo častokrát zmíněno, je s tím docela sranda třeba v hospodě :). LG má taky o něco lepší baterii. Každopádně největší výhodou LG je určitě displej. Hoď si korunou :)
esqie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dazo 5. 3. 2014 22:30

Vyhody lg? Displej, je lahsi, ma dotykove tlacitka-nie v displeji, je krajsi, kapanek lepsie foti, daju sa presuvat apky na kartu a zasa displej, ten je proste pre mna brutal rozdiel :-)
dazo
Junior

Odeslat příspěvekod placa1234 5. 3. 2014 22:33

Tak za takovouhle cenu už by se dalo o SP uvažovat, rozhodně se taky jedná o povedený telefon v poměru cena/výkon (nevím, jestli nějaký telefon do 6000 má stejnou nebo lepší grafiku jak Adreno 320). Displej taky nevypadá špatně, pokud se neporovnává s lepšími. Fotoaparát by na momentky mohl postačit. Možná bych se bál trochu RAM, protože na mé Xperii S 1 gb už zoufale nestačí, ale LG je na tom papírově stejně. Prostě záleží na prioritách, ale oba telefony se myslím určitě vyplatí.
placa1234
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod D.Francis 5. 3. 2014 22:52

Suckerr: dobrej obchod,o tom pochybuji,a za tu cenu budes mit sedivku jen kvuli diode?? Pak musis doufat,ze koupis bezproblemovy kus... Procti tema-spolehlive internet. obchody
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod suckerr 5. 3. 2014 23:16

cetl sem spoustu recenzi na spoustu obchodu na heurece a tenle mi vysel dobre no. myslim ze to bude ok a hardwerove ten telefon vydrzi dyl mezi lepsima a nespadne mezi zastaraly veci, co se daj pouzit jen na volani :) takle sem o tom premyslel do ted no
suckerr
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 6. 3. 2014 02:06

Suckerr: Ty vubec asi nerozumis tomu,co znamena poridit si sedivku-zaruku a kazdou opravu resi pouze prodejce a na nem zalezi,za jak dlouho to prijde z prip. opravy... Prodejce sedivek bud zbastli opravu sam anebo to posle nekam do zahranici... Pravda,maji na opravu zakone lhuty,ale s tou se da manipulovat. Jestli tahle vsechna rizika ti stoji za to,tak vem SP. Kdyby to byl smart o tridu lepsi nez LG,ale neni...Ja bych SP nevzal kvuli displeji,soft. tlac. na displeji,kvuli vyssi hmotnosti-a ten rozdil je fakt znat,to mi ver
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod metyn 6. 3. 2014 06:35

ty sukere, podle tvojích reakcí na přízpjefky sis už vybral sony a enom tady furt po lidech chceš aby ťa nepřímo podpořili protože takovů zabedněnosť co tady furt předváďáš sem už dlůho neviděl, 100 lidí ti doporučí lg a ty sa zas optáš a co to sony? néni lepší? tož už teho prudění nech, zeber sa a pakuj do krámu si ich odzkůšat a nech to tu zamknůt, Meta
metyn
Junior

Odeslat příspěvekod xmenx201 6. 3. 2014 08:54

Rozhodne si kup sedivku to je to nejlepsi co muzes pro sebe udelat :lol: , ta chybejici dioda na LG by ti urcite STRASNE CHYBELA.............. :lol: :roll: :-! Mne by treba chybela funkce Knock......
xmenx201
Junior

Odeslat příspěvekod suckerr 6. 3. 2014 18:00

Ja se ptam na vyhody proto, ze jedine co vyzdvihujete je displej na slunci, a osobne nemam nejakou zvlastni potrebu si pri slunicku venku hrat na mobilu. Funkce knock? Nevim prijde mi spis neprakticka nez prakticka. Kdyz budu kuli necemu potrebovat dvakrat kliknout tak se mi zamkne mobil. Ano, sedivka je nevyhoda. Infraport je treba podle me vyhoda. Cetl sem u xperie o funkci pripojeni ovladace od PS3 ale to pry jde vyresit aplikaci. Nema s tim nekdo zkusenost? Chtel bych to vyzkouset. Ale podle vasich nazoru, i kdyby ste neprihlizeli k tomu, ze xperie je sedivka, mam koupil LG? A v ruce sem je mel uz oba.
suckerr
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 6. 3. 2014 18:21

Ano,i kdyby nebyla Xperia SP sedivka,jsem pro LG l9 II
Naposledy upravil D.Francis dne 6. 3. 2014 22:30, celkově upraveno 1
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod TeaGreen5 6. 3. 2014 18:31

Tak určite.. LG je lepší? Hmm fajn no.. tak začneme..

Xperia má: novší android, viac ppi, viac funkcí fotoaparátu, vyšší takt procesoru, lepší grafický čip, lepšiu batériu, hdmi podporu vďaka micro usb, celkovo prítomnejší aj taký jednoduchší systém ktorý sa viac podobá k stock androidu, čo znamená že je aj viac odladený a optimalizovaný pre výkon, a behanie v prostredí bude fakt dávať za pocit, ako keby si tam lietal.

Tu fakt nehrá natom akú má ten telefón technológiu displeja, podľa toho, čo jasne užívateľ píše ak mu nevadí viditelnosť na slnku, tu není vôbec o čom debatovať, na TFT displeji nemôže nič skritizovať je to displej ako displej a vôbec nepodáva zlé pozorovacie uhly alebo farby.

Tak mu tu neradte furt to LG, ked má jasné sklony k SONY, a SONY ho dokáže viac prekvapiť, už len vďaka vyššie spomenutým výhodám.
Sony Xperia Z3 / 6.12.2014

Bývalky..
Galaxy N3 / 20.3.2014 - 15.7.2014
Sony Xperia Z1 / 12.2.2014 - 20.4.2014
Sony Ericcson K550i / 2007 - 2014
Samsung C300 / 2006 - 2007
Nokia 3220 / 2004 - 2006
Siemens A55 / 2003 - 2004
Siemens C35 / 2001 - 2003
TeaGreen5
Junior

Odeslat příspěvekod Neo-Mike 6. 3. 2014 18:44

Proboha pořád tady kritizujete váhu SP. A zjišťoval někdo proč je těžší? Určitě ne. Je to hlavně z důvodu hliníkového rámu kolem telefonu. Takže má SP má i lepší konstrukci než LG. Navíc LG už z principu bych nevzal. To co dříve předvádělo stačilo.

SP: Ovladač z PS3 jde bez problému připojit a hrát s ním např. GTA SA. Navíc má novější android 4.3 LG má tuším 4.1 (pokud nedošlo ke změně). Výdrž je parádní. Podpora HDMI výstupu, připojení flashky (tohle LG chybí). Lepší GPU, gyroskop, senzor okolního světla - to jsou vše funkce co LG postrádá. Za mě rozhodně XSP, jakožto její majitel si nemám na co stěžovat :-D .
Samsung Galaxy Ace GT-S5830
(S5830XWKPO 2.3.3 + GlsmtRom v2.1 - odstraněny nepotřebné aplikace )

Nejřív hledat zde: http://www.ingbrzy.eu/
Neo-Mike
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod esqie 6. 3. 2014 18:51

Každej si tady bude samozřejmě obhajovat to svoje...
esqie
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka