Nahrada HTC Desire Z

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Dvorik 6. 3. 2014 10:56

Dobry den, prosim o radu, zda na trhu je nahrada za HTC Desire Z?
Primarnim pozadavkem je vysuvna qwerty klavesnice.
Nic podobneho jsem nenasel :(
Dekuji za pomoc.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod D.Francis 6. 3. 2014 11:01

Xperia pro
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Dvorik 6. 3. 2014 11:13

Myslel jsem nejaky novejsi model s novejsim Androidem i HW :)
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod D.Francis 6. 3. 2014 11:22

Bohuzel neexistuje. Jako jedinou nahradu bych videl BlackBerry Q5 s o neco mensim displejem 3,1" a HW qwertz klaves. Vyhodou OS Bb 10.2 je,ze na nej jdou portovat app z Androidu.
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod CosiOdvedle 6. 3. 2014 14:21

Existuje
Samsung Galaxy S Relay 4G T699
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... 9-4914.php

Mám ho a nemohu si ho vynachválit. Sice je určen jen pro USA T-Mobile, ale sítě podporuje všechny standartní 2G i 3G
Je to už něco málo přes rok starý kousek, tak "jen" Qualcomm MSM8960 Snapdragon Dual-core 1.5 GHz Krait ...ale výkon má pro mé činnosti dostatečný: Emaily, sms, IM+, Office a nějaké ty Plants vs Zombies 2 taky zvládá s přehledem, stejně tak emulátory NES,SNESU, Segy.
V popisu píšou mini-sim, má ale standartní velký konektor, já si hned běžel vyříznout simku k operátorovi a bylo to úplně zbytečné :)

Na http://www.ebay.com jich najdeš plno, doporučuju ty s původním sim-lockem, jsou totiž levnejší a jejich odblokování je otázka 2 minut, nemusíš ani nic flešovat, nahrávat, jen se vyvolá jedním kódem servisní menu a tam se zruší ten zámek.
ROOT je taky snadný a pak můžeš odinstalovat nebo jen zakázat všechen ten T-Mobile nesmyslnej software...dá se to ale používat i s tim, zas tak moc to neotravuje.

Standartně se prodávaly s Androidem 4.0, nabídne ti to ale hned 4.1 ...a na XDA jsou už i 4.4

Klávesnici má opravdu skvělou, 5-ti řadá, čili samostatně numerický blok je fakt výhoda...když ho někomu pujčím do ruky ani nepozná, že se jedná o vysouvací klávesnici, má opravdu pevnou konstrukci, ani po 1/2 roku co ho mám, žádný rozvrzání, lícuje perfektně.

Koupil jsem ho z nějakýho obchodu na Ebay, kde bylo uvedeno že v ceně je i CLO a DPH určené pro ČR ...a opravdu, přišlo mi to s razítkem Ruzyně celní úřad - UHRAZENO.
Telefon stál 3700,-kč + 1200 clo, dph a poštovné.
Takže za 4900,-kč úplně novej telefonek s nejlepší qwertz klávesnicí...no asi už jediný :D

Klidně se ptej na cokoliv, rád poradím.
Naposledy upravil CosiOdvedle dne 6. 3. 2014 14:28, celkově upraveno 2
CosiOdvedle
Junior

Odeslat příspěvekod malda 6. 3. 2014 14:22

jo, tak tohle řeším už přes rok, jediná možnost je asi dovézt něco stylu Samsung S Relay nebo LG Optimus F3Q.

Co se týče toho BB - jaké jsou s portací aplikací zkušenosti? Telefon s klávesnicí pod displejem a s Androidem by byl ještě lepší, než vysouvák...
malda
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 6. 3. 2014 14:28

D.Francis píše:Bohuzel neexistuje. Jako jedinou nahradu bych videl BlackBerry Q5 s o neco mensim displejem 3,1" a HW qwertz klaves. Vyhodou OS Bb 10.2 je,ze na nej jdou portovat app z Androidu.

Androidím aplikacím ovšem často dělá problém ten čtvercový displej co Q5 má.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod D.Francis 6. 3. 2014 14:36

Portace aplikaci z Androidu funguje -viz tema: BB Q5 app z Androidu.
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Dvorik 6. 3. 2014 18:20

Ten Galaxy vypada dobre, dekuji za tip :)
Dvorik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Firestone 2. 10. 2014 14:50

Hmmm... zrovna mě napadá stejná otázka. Je vůbec něco dnes k dispozici co by běželo na nějakém novějším HW a mělo to Android?
HTC Desire Z (Vdf) | Nokia 6230i (Vdf) | Huawei E160 (O2) | ASUS Eee 1000H | rockstable Intel Core 2 Duo@3150 MHz | Ultimate Ears SuperFi 5 Pro@iAUDIO i7
Firestone
Junior

Odeslat příspěvekod CosiOdvedle 2. 10. 2014 16:22

Ne, ten Galaxy S Relay 4G je to nejvíc s vysouvací HW klávesnicí co funguje v našich evropských sítí.
On to není špatnej kousek, už ho mám 1 rok, s rootem a správnou ROMkou z XDA developers to šlape jak hodinky i s českou diakritikou na číslech té HW klávesnice.
Tu klávesnici kromě pracovních emailů používám když mam čas jako ovladač emulátorů...třeba Nintendo nebo Sega hry, fakt supr retro :)
CosiOdvedle
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 2. 10. 2014 16:25

S Androidem není :-| Jedinou možností je BB Q5 a 10,a nové BlackBerry Passport nebo Classic
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Firestone 2. 10. 2014 16:34

Nj, není úplně HW nejhorší, to by mohlo zvládat i novější Android, když to tomu člověk vnutí přes nějakou custom ROMku. To jsem si myslel, že to bude horší, když se dívám do specifik. Mě ještě napadlo dát na ten Desire Z nějaký Android 4.x, ale se obávám, že ten HW by se s tím dost pral, resp. s aplikačkama, co by byly stavěné pro novější Android...
Akorát kde takové postarší shánět? :)
HTC Desire Z (Vdf) | Nokia 6230i (Vdf) | Huawei E160 (O2) | ASUS Eee 1000H | rockstable Intel Core 2 Duo@3150 MHz | Ultimate Ears SuperFi 5 Pro@iAUDIO i7
Firestone
Junior