Nový telefon za +/- 9 000Kč

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod martinsip 30. 5. 2014 13:33

wolumak píše:osobně mi stačí smart s 16Gb. Mám tam hafo mp3, seriály a peckové hry
Tak asi neznáš smysl slova hafo.

Mám v PC 180 GB hudby v mp3, takže pro mě je paměťová karta 32 GB i jen na hudbu málo a musím opravdu pečlivě vybírat, co si do mobilu dám.
Peugeot 308SW 1,6HDi 2010, Fiat Marea Weekend 1,9JTD 2003
Honor magic5 Pro
martinsip
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wolumak 30. 5. 2014 13:41

lol a určitě ji každý den zvládněš poslechnout všechnu.... ftw.... zbytečnost cpát do mobilu takový množství kravin.... smysl slova hafo se dá definovat různě... ty nepoužíváš mobil jako mobil ale jako prostředek na ukázku hudby že ? ... :D
Xiaomi Mi3 16GB Silver
wolumak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod opasino 30. 5. 2014 14:04

to wolumak: Nezlob se na mě, ale píšeš kraviny, opravdu. 16 Gb je opravdu málo, stačí tam mít trochu hudby, 100 až 150 fotek ve vyšší kvalitě, v jaké dnes tel. běžně fotí, navigaci s mapovými podklady a 3_4 filmy dejme tomu o běžné velikosti 1.3 Gb a jseš kde??? V háji, protože ti 16 Gb nestačí. A jestli mi chceš tvrdit, že takových (podle tebe) "kravin" v telefonu nikdo nepotřebuje, tak proč jsi si pak kupoval SMARTPHONE ???
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod wolumak 30. 5. 2014 14:15

počkej a proč bych si měl do "telefonu" dávat filmy ? Bože existují tablety, notebooky, netbooky .... proč si tam cpát 30gb hudby když to stejně nikdy neposlechnu ? Ok fotky chápu ale mobil taky není na profesionální focení a neveřím tomu že člověk za jeden večer nafotí 200+ fotek. Pochopím momentky ale když jdu třeba na svatbu vezmu si foťák, a tu navigaci ti přiznám ikdyž ji sám nepoužívám (mám ji zabudovanou v autě) takže nevím kolik ty mapy maji Mb/Gb. Proč sem si koupil spartphone ? Možná proto abych si tam dal plno vychytávek (aplikací, widgetů) co usnadňují život ? Já nevím jak jsou na tom ostatní ale určitě na telefonu nekoukám na filmy nebo nedejbože neposloucham tam 180Gb hudby. Pochopím příležitostné hraní (gta, virtual box, fifa14 a jiné hry co mají nad 1Gb, ale po dohrání si to tam přeci nebudu syslit ne?) No asi každý máme mobil na něco jineho ale v dnešní době (v době elektroniky) kdy má doma každý PC > notebook > tablet nechápu proč se SMARTPHONU dělat uložiště...
Xiaomi Mi3 16GB Silver
wolumak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod D.Francis 30. 5. 2014 15:54

wolumak: naprostý souhlas,přesně takhle to osobně s tím využitím smartphonu a paměti vidím i já...
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod myšpulín 30. 5. 2014 15:55

Zbytečná debata. Někomu stačí 2GB a jinému je málo 32 GB v mobilu. Každý má jiné priority.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jremy 30. 5. 2014 16:07

Nechápu,proč se hádat. Těch 16 GB bohužel není v naprosté většině případů reálná hodnota,v reálu je to tak 10-12GB volného místa. Takže mám v SGS4 na kartě cca 5GB fotek a videí mých dětí,což je ve slušném rozlíšení hned a jelikož aby sygic fungoval,tak musí být nově v telefonu,to mám 4,6 GB,no a kde bych byl bez sd karty? Jasně,umazat země a pokaždé nahrát jen zemi,kterou potřebuji,ale takové kompromisy u vlajkové lodi,nebo drahého telefonu dělat nemíním.Takže bud s podporou karty,nebo 32GB verze,16 gb je málo.
jremy
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 30. 5. 2014 16:23

Přesně, každý má,co se týká paměti ,jiný požadavek...
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod opasino 30. 5. 2014 16:26

Tak já se nehádám, jen jsem napsal svůj názor, od toho tu toto fórum je. Názorem jsem chtěl pouze poukázat na to, že názor wolumaka je dosti jednosměrně vyhraněný, což je vidět i z dalšího příspěvku. Ono třeba proč bych se nemohl na smartphonu dívat na filmy, když mám 5.5" úhlopříčku??? Navíc když budu někde služebně a budu muset na něco nebo někoho čekat, tak si pustím film a nemusím s sebou tahat ještě svůj 7" tablet, který do kapsy jako tel. nedám. To jen pro příklad.
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod wolumak 30. 5. 2014 16:35

já se také nehádám, a opasino a jiní mají pravdu, každý to vidíme jinak. Já sem sem napsal pouze to jak telefon používám já, to že já mám na hudbu a filmy jiné elektronické vymoženosti neznamená že to má každy. Mě jen nahněvalo to když se tu někdo zeptá na názor a každy mu ho vyvrac´jen kvuli LTE nebo microSD. Proto sem napsal to co jsem napsal (třeba je na tom tentýz člověk jako já). Mír v duši chlapci budeme se hašteřit u jiného příspěvku :D
Xiaomi Mi3 16GB Silver
wolumak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mischelinka.OK 31. 5. 2014 10:12

Ahoj kluci (možná i holky :-)) )

já jsem původně sháněla telefon do 5 tisíc, protože jsem si myslela, že nebudu náročná, ale když jsem viděla LG G2 byla to láska na první pohled. Ale nemohu se smířit s tím, že nemá karty :roll:

Pak jsem uviděla LG L90, který má sice horší displej i foťák (dvě, pro mě, zásadní věci), ale zase cena je o hodně přijatelnější...

Shrnu to, po telefonu chci jen krásný displej, slušný foťák, navigaci, Android a podporu karet. Je v cenové kategorii cca 6000 něco lepšího?

K tomu Androidu bych ještě dodala, že mě do něj tlačí manžel, protože podle něj pro Androida je daleko více aplikací a má ho v telefonu a máme ho také v tabletu.

Teď mám 5800 a funguje už jen volání a SMS, protože už má 5 let babička moje ;-) Ale dostala jsem mapy celého světa zdarma, jak je tomu u LG L90?

Celý víkend budu offline, ale v pondělí si ráda přečtu vaše postřehy ;-)
Alcatel wap -> Nokia 3310 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230 -> Nokia 5800 -> Samsung galaxy S III NEO -> LG G6
Mischelinka.OK
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 31. 5. 2014 10:18

A LG G2 s 32 GB pamětí by ti fakt nestačila?
Jinak ještě koukni na L9 II, oproti L90 má HD displej. Je to hodně oblíbený telefon.
Jinak za sebe bych ještě doporučil LG F6 hlavně kvůli LTE síti. Prodává ho pouze Vodafone. Displej nemá sice HD ale na 4,5" je dostatečně jemný. A to home tlačítko s notifikační diodou je prostě super, škoda že ji L90 už nemá. A taky L řada i F6 nemá automatickou regulaci displeje.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod xmen201 31. 5. 2014 11:16

Ja doporucuji Huawei G6 super telefon s LTE...
xmen201
Junior

Odeslat příspěvekod Nery 31. 5. 2014 13:15

Jo, ale G6 s LTE zatím u nás v prodeji není. Snad v průběhu června.
Nery
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod beat 31. 5. 2014 14:14

wolumak: Ty nepotřebuješ mít v telefonu 180GB hudby? Což je v hrubém výpočtu kolem 30.000 písniček, neboli asi dva a půl měsíce nepřetržité hudby? :mrgreen: Neboj, nejsi jediný.
Taky nechápu tu honbu za pamětí. Měl jsem Xperii V - 8GB, nedal jsem do ní pameťovku a měl jsem tam ještě asi 3GB volno. A proč jsem si tedy vybral smartphone, když se nedívám na telefonu na filmy? Pro mě slovo "smartphone" není synonymum pro multimediální přehrávač...
Naposledy upravil beat dne 1. 6. 2014 12:11, celkově upraveno 2
Nic není dokonalé.
beat
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka