Nový iphone proti všem ;)

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tomigan 1. 6. 2014 12:34

Zdravím všechny zde na fóru.
Mám takový problém se kterým už si delší dobu kazím spánek , tak sem si řekl že si nechám poradit od lidí zde a ne jen od známých :) .
De mi o to že mi můj dobře sloužící Iphone 4 spadl na zem a výměna displeje stojí skoro 2 000kč a protože je to už starši kousek tak sem si řekl , že se hodí koupit si nový.
Našel sem kupce za 2k a ze svého bych dal do nového telefonu tak +- 6k takže hledám telefon kolem 8 000kč.
A teď to dilema :) .
Našel jsem Iphone 4S 32 GB nový, zatavený ve fólii se zárukou 24 měsíců za 7000kč.
Ale váhám jestli má smysl dávat 7000kč a polepšit si vlastně jen o jednu generaci Ip , navíc mi tam chybí ten Airdrop ( mám Ipad a sním bych ho i využil) .
Ale jak jsem psal byl jsem se 4kou spokojen , navíc mám vše zálohované takže bych to rychle do 4S vše nahrál na 5ku , kterou bych si přál stejně do 8k neseženu v nějakém slušném stavu.
Tak nějak sem se poohlížel do Lumii 925 nebo se mi hodně líbí ty Xperie a koukal sem že do 8k by se Zko sehnat dalo.To stejné s HTC One .
Jediný čemu se chci vyhnout je Samsung a jeho Ska.
Mám Ipad takže mi 3.5 palce stačí , ale 5" se nějak zvlášť taky nebráním a s androidem na nějakém dražším zařízení sem tu čest neměl s WP už vůbec , takže vím jen to co se povídá v recenzích a komentáři pod nimi :D .
A teď moje otázka.
Kdyby jste se vžili do mé přetěžké situace , jak by jste se rozhodli vy a proč.
Za pomoc předem děkuji a přeji hezký zbytek dne .
Tomigan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Anonymni 1. 6. 2014 12:43

Jestli mas ipad, tak prezijes i s 4S, navic ten je s iOS7 daleko vic odladen nez iP4.. Holt ale za nejaky ustupek, ale kdyz nemas na 5ku, tak ti nic jineho nezbyva, navic bych windows a ios nemichal, propojeni tech zarizeni by ti casem cybelo vic nez airdrop..
Anonymni

Odeslat příspěvekod JorgeJay 1. 6. 2014 13:02

4Sko jsem měl a (utopen) byl bez chyby...popřípadě za dobrou cenu je Blackberry Z10 s LTE.
Siemens C55 -> Nokia 7250i -> Nokia 6300 -> Samsung i900 Omnia -> iPhone 4S -> iPhone 5S -> OnePlus One -> iPhone 5S -> Sony Xperia Z3+ -> Samsung Galaxy S6 -> Sony Xperia XZ Premium -> Samsung Galaxy S8 -> Xiaomi Mi9
JorgeJay
Junior

Odeslat příspěvekod globalplayer 1. 6. 2014 13:33

nic v zlom, ale nazov vlakna novy iphone proti vsem...
novy je ked tak 5s...a proti vsetkym je proti vsetkym,nie proti vsetkym do 7000 kč

sam sice pouzivam androidy ale ked pouzivas ipad, planujes mat synchronizovany tablet a mobil,,tak najidealnejsie bude zasa kupit iphone.
pisem svoje nazory,to znamena ze su ine ako vase
globalplayer
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomigan 1. 6. 2014 18:28

Za zavádějící název tématu se omluvám , bylo to brané jako nový pro mě :) .
O BB jsem nepřemýšlel , mám pocit že tam bymi dost vadil nedostatek aplikací.
To stejné sem si myslel o WP , ale tam to microsoft prý rychle dotahuje , ale odrazovlo mě přesně ta (ne)propojitelnost WP a IOS a sem rád že mi to tu někdo potvrdil.
Ještě otázka možná trochu mimo.
Nikdy jsem ty ceny nesledoval , ale kdybych vydržel přes líto se starým telefon a po představení nového/nových Iphonů v září (předpokládám) , jak asi klesne cena Iphonu 5 ?
Troufne si někdo odhadnout jestli by cena spadla na 8k za nějaký kus ve slušném stavu ?
Tomigan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Anonymni 1. 6. 2014 19:54

Porovnej porovnatelne, teda ted to mas ob generaci, nejnovejsi je 5S, a ty vybiras 4S, tak pri iP6 bude pravdepodobne cena u 5ky plus minus jako je ted cena 4S..
Anonymni

Odeslat příspěvekod asd111 1. 6. 2014 20:02

Ja mam iPad a mobil Lumii 920 a celkem ok. Zas to neni takova nuda jako mit jen jeden system na dvou zarizeni :-) WP 8 jsou jiz ok,ale pokud jsi zvykli na iOS tak bych sel znovu do tohoto systemu. O Androidu bych uvazoval jen u drazsich zarizenich. Android vsak neni tak blbuvzdorny jak WP ci iOS a clovek tam musi vic premyslet co dela nebo co stahuje.
asd111
Junior

Odeslat příspěvekod Lumcak02 1. 6. 2014 21:28

U Applu je to každý rok stejné, vyjde nový iPhone (nyní tedy iPhone 6) a u iPhone 5S spadne cena o zhruba 2-3 tisíce a iPhone 5 by měl tedy vystřídat nynější 8 GB variantu iphonu 4s. Takže by měl bejt iPhone 5 s 8 GB pamětí za 9 990,-..
Rozhodně bych ale nečekal například nějakou skokovou slevu u operátorů.
Já bych tedy upřímně do iPhonu 4S za 7 tisíc nešel, za 3 měsíce to bude uplně ten "nejnižší" model, který bude mít podporu rok, možná dva (to se dozvíme snad v průběhu tohoto týdne na WWDC). Každopádně bych zkusil počkat, většinou se po představení nového iPhonu plní aukro lidmi, kteří prodávají svůj stávající iPhone a chtějí upgradovat na nový. Většinou prodávají dva roky starý, takže iPhone 5 by mohl jít sehnat.
Pokud jde o propojení tak doporučuji zůstat u stejného systému. Už jenom z důvodu nákupu aplikací a provázanosti služeb.
Nokia 5110> Nokia 3310> Motorola V50> Nokia 6510> SE T630i> Nokia 3510i> Moto V3 Razr> SE W800i> Nokia N95> Iphone 3g> iPhone 3Gs 16 GB JB RedSn0w> Nokia Lumia 800> Samsung Galaxy S III> Nokia Lumia 925
Lumcak02
Junior

Odeslat příspěvekod opasino 1. 6. 2014 21:41

Ja bych ti podle tvych prispevku doporucil ten iP4s, popr. BB Z10, ktere je za vynikajici cenu a ma i LTE. A jelikoz podporuje app z Androidu, tak se nedostatku app obavat nemusis.
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod freddy158158 1. 6. 2014 21:49

ja tedy na jablko nejsem kdyz porad dokola je stejnej ale Lumcak02 ma pravdu.počkal bych ted na predstaveni noveho a koupil pětku od lidi kteri ji prodvaji.čtyřka je i na jablko stara s nedlouhou podporou ;-)
freddy158158
Junior

Odeslat příspěvekod ramses33 1. 6. 2014 22:01

Tomigan 1. 6. 2014

A jaký používáš telefon nyní? Jak jsi s ním spokojený? O:-)
ramses33
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Tomigan 2. 6. 2014 16:36

Teď tzv. přežívám na starém tlačítkovém telefonu , je to SE a abych řekl pravdu označení si už nepamatuju , mám to opravdu jen na hovory a sms a nerad bych ho používal nějakou delši dobu :).
Už sem asi rozhodnut pro iphone měl sem 3G a 4 tak jsem už zvyklej akorád teď bojuju stím jestli počkat na 5ku za 8 000 nebo koupit 4S nebo si ještě připlatit a koupit 5ku ale do toho se mi moc nechce .
Díky všem za rady.
Tomigan
Kolemjdoucí