Mám takový problém se kterým už si delší dobu kazím spánek , tak sem si řekl že si nechám poradit od lidí zde a ne jen od známých

De mi o to že mi můj dobře sloužící Iphone 4 spadl na zem a výměna displeje stojí skoro 2 000kč a protože je to už starši kousek tak sem si řekl , že se hodí koupit si nový.
Našel sem kupce za 2k a ze svého bych dal do nového telefonu tak +- 6k takže hledám telefon kolem 8 000kč.
A teď to dilema

Našel jsem Iphone 4S 32 GB nový, zatavený ve fólii se zárukou 24 měsíců za 7000kč.
Ale váhám jestli má smysl dávat 7000kč a polepšit si vlastně jen o jednu generaci Ip , navíc mi tam chybí ten Airdrop ( mám Ipad a sním bych ho i využil) .
Ale jak jsem psal byl jsem se 4kou spokojen , navíc mám vše zálohované takže bych to rychle do 4S vše nahrál na 5ku , kterou bych si přál stejně do 8k neseženu v nějakém slušném stavu.
Tak nějak sem se poohlížel do Lumii 925 nebo se mi hodně líbí ty Xperie a koukal sem že do 8k by se Zko sehnat dalo.To stejné s HTC One .
Jediný čemu se chci vyhnout je Samsung a jeho Ska.
Mám Ipad takže mi 3.5 palce stačí , ale 5" se nějak zvlášť taky nebráním a s androidem na nějakém dražším zařízení sem tu čest neměl s WP už vůbec , takže vím jen to co se povídá v recenzích a komentáři pod nimi

A teď moje otázka.
Kdyby jste se vžili do mé přetěžké situace , jak by jste se rozhodli vy a proč.
Za pomoc předem děkuji a přeji hezký zbytek dne .