Ahoj,
aktuálně mám HTC ONE S, potřeboval bych ho nahradit za mobil s podporou Vodafone LTE (900 MHz).
Požadavky: Android, pokud možno co nejméně upravený nějakou nadstavbou výrobce. Solidní foťák, baterka, která chvíli vydrží (aktuálně ONE S musím nabíjet někdy i 2x denně), displej max kolem 5" (už to mi přijde jako zbytečně velké pádlo), RAM nejlépe 2GB (aktuálně mám 1GB a při přepínání aplikací vidím, že je to málo), netrvám vysloveně na Full HD rozlišení..
Měl jsem dlouho v hledáčku Nexus 5. Splňoval by snad všechno, jen se trochu hůř drží v ruce (ostré rohy), možná je to o zvyku. A pak mám největší strach z baterky. Proto jsem ho zamítnul, ale teď se k němu zase postupně vracím.
Z těch ostatních přichází v úvahu asi jenom LG G2. Tam bych asi i překousl 5,2" displej, ale hodně mi vadí nadstavba od LG. Nelíbí se mi, systém je hodně upravený. Baterka je ale super a v ruce se drží líp než Nexus. Bojím se ale i podpory a aktualizace na Android L. Nechci zůstat na starém systému jako se mi to kdysi stalo s Androidem 2.3.
Nechci ho ani rootovat, přijít o záruku a každý týden zkoušet novou ROMku a zjišťovat, co nefunguje. Mobil mám jako pracovní nástroj a ne hračku.
Líbí se mi HTC One M8, ale je to těžká cihla s mizerným foťákem a Mini je zase předražený a HW žádná sláva. HTC jsem měl 3 telefony v řadě, vždy spokojenost, ale nějak nemám, co si vybrat - nějaký Desire 6.. apod mi přijde jako vyhozené peníze, kromě LTE a o trochu lepšího procesoru a novějšího Sense bych si moc nepolepšil.
Koukal jsem i na Huawei Ascend P7. Ten telefon by se mi líbil po HW stránce, opět mám ale problém s upraveným systémem.
Takže ať vybírám, jak vybírám, stále se vracím v N5 a LG G2. N5 je můj favorit, ale mám opravdu velký strach z baterky (nechci s sebou tahat powerbank apod).
Je tu někdo, kdo měl možnost porovnat oba telefony delší dobu a nebo nějaký majitel N5, aby mi poradil s baterkou? Na mobilu téměř nehraju hry (když už tak nějaké jednoduché logické), spíš maily, internet, jízdní řády, telefon, sms, občas geocaching, focení momentek, když se mi nechce tahat zrcadlovku apod.
Nebo pokud mi dokážete poradit jiný Android telefon, aby splňoval mé požadavky, ale mám pocit, že jsem prošel snad všechny katalogy apod.
Díky předem!