Nexus 5, LG G2,...?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod cubic.cz 27. 7. 2014 15:39

Ahoj,
aktuálně mám HTC ONE S, potřeboval bych ho nahradit za mobil s podporou Vodafone LTE (900 MHz).

Požadavky: Android, pokud možno co nejméně upravený nějakou nadstavbou výrobce. Solidní foťák, baterka, která chvíli vydrží (aktuálně ONE S musím nabíjet někdy i 2x denně), displej max kolem 5" (už to mi přijde jako zbytečně velké pádlo), RAM nejlépe 2GB (aktuálně mám 1GB a při přepínání aplikací vidím, že je to málo), netrvám vysloveně na Full HD rozlišení..

Měl jsem dlouho v hledáčku Nexus 5. Splňoval by snad všechno, jen se trochu hůř drží v ruce (ostré rohy), možná je to o zvyku. A pak mám největší strach z baterky. Proto jsem ho zamítnul, ale teď se k němu zase postupně vracím.

Z těch ostatních přichází v úvahu asi jenom LG G2. Tam bych asi i překousl 5,2" displej, ale hodně mi vadí nadstavba od LG. Nelíbí se mi, systém je hodně upravený. Baterka je ale super a v ruce se drží líp než Nexus. Bojím se ale i podpory a aktualizace na Android L. Nechci zůstat na starém systému jako se mi to kdysi stalo s Androidem 2.3.
Nechci ho ani rootovat, přijít o záruku a každý týden zkoušet novou ROMku a zjišťovat, co nefunguje. Mobil mám jako pracovní nástroj a ne hračku.

Líbí se mi HTC One M8, ale je to těžká cihla s mizerným foťákem a Mini je zase předražený a HW žádná sláva. HTC jsem měl 3 telefony v řadě, vždy spokojenost, ale nějak nemám, co si vybrat - nějaký Desire 6.. apod mi přijde jako vyhozené peníze, kromě LTE a o trochu lepšího procesoru a novějšího Sense bych si moc nepolepšil.

Koukal jsem i na Huawei Ascend P7. Ten telefon by se mi líbil po HW stránce, opět mám ale problém s upraveným systémem.

Takže ať vybírám, jak vybírám, stále se vracím v N5 a LG G2. N5 je můj favorit, ale mám opravdu velký strach z baterky (nechci s sebou tahat powerbank apod).

Je tu někdo, kdo měl možnost porovnat oba telefony delší dobu a nebo nějaký majitel N5, aby mi poradil s baterkou? Na mobilu téměř nehraju hry (když už tak nějaké jednoduché logické), spíš maily, internet, jízdní řády, telefon, sms, občas geocaching, focení momentek, když se mi nechce tahat zrcadlovku apod.
Nebo pokud mi dokážete poradit jiný Android telefon, aby splňoval mé požadavky, ale mám pocit, že jsem prošel snad všechny katalogy apod.

Díky předem!
cubic.cz
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 27. 7. 2014 16:06

Nexus5 má skutečně znatelně nižší výdrž baterie než LG G2 a horší ergonomii... Nadstavby LG bych se nebál,je perfektně odladěná,aktualizace též přijdou... Ještě se podívej na THL 5000
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod cubic.cz 27. 7. 2014 16:13

Zapomněl jsem dodat, že bych se radši vyhnul nějaké Číně, co nemá ani oficiální dovoz, radši bych ověřenou značku, co tu má servis a třeba i zapůjčení náhradního telefonu po dobu reklamace.

U té G2 se mi ta grafika fakt nelíbí, to je věc osobního názoru. Čistý systém by byl mnohem lepší. Každopádně díky za názor.
cubic.cz
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 27. 7. 2014 16:28

THL jsem uvedl jen kvůli obrovské baterii... Jinak mi též vadí chybějící oficiální zastoupení a servis Čínských smartphonů... A u toho LG G2 nadstavbu od LG nemusíš vůbec používat,nainstaluješ si nějaký jednoduchý Launcher :)
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod erikhellfish 27. 7. 2014 19:23

nerozmýšlej a ber nexus 5 po púl roce co ho mám je stále stejně rychlý,vynikající stroj
erikhellfish
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 27. 7. 2014 19:32

Vzal bych radši G2, kvůli výdrži, nádstavba je povedená, ale můžeš ji nahradit.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dvva 27. 7. 2014 19:38

Mozna moto x ale jelikoz to bude asi slozitejsi s reklamaci a servisem tak nvm. Jinak neco jak rikate s cistym nebo mene upravenym androidem toho uz moc nebude.
dvva
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod IvanGS 27. 7. 2014 21:01

K čemu je vlastně "čistý" Android? Mám s ním N7 a proti G2 mi přijde takový suchý, na G2 si nastavím co potřebuji, možností je víc. Někdy mi přijde, že čistý Android je záminka abych vypadal jako odborník, co nepotřebuje cingrlátka ale jen podstatné věci, něco jako stará dobrá auta bez elekronických pomocníků. Berte tenhle dotaz s nadsázkou ale přesto mne to zajímá. Jasně, konkrétní nadstavba se nemusí každému líbit, ale v okamžiku, kdy se dá nahradit, dám přednost trochu většímu, vynikajícímu displeji při podobných rozměrech přístroje a vynikající výdrži. Na druhou stranu jsou N5 i G2 oba tak skvělé teleffony, že chybou nebude koupě ani jednoho z nich.
IvanGS
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 27. 7. 2014 21:17

Přesně tak,nadstavba LG G2 je výborně odladěná... Potíží s nadstavbou bych se bál např. u Samsungu
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 27. 7. 2014 21:27

Jo, té jsem se třeba po dvou dnech v Galaxy Tab 3 7.0 3G hned zbavil. U LG G2 je to jiné, používám tu od výrobce.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod domcek 27. 7. 2014 22:17

Ještě mě napadá, co Xiaomi Mi3? HW velmi podobný jako G2, také s velmi dobrou výdrží. Chybou by mohlo být že nemá LTE.
Nokia 3310 - SE K750i - SE K550i - Nokia 5130 - HTC Touch Pro - Motorola Defy plus - Sony Xperia V - LG G2 32GB
domcek
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 27. 7. 2014 22:27

LTE má v požadavcích, tak proč mu to vůbec navrhuješ?
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod TeaGreen5 27. 7. 2014 23:17

Ak preferuješ...

Rýchlosť, svižnosť, čistý android, neustále aktulizácie priamo od výrobcu: Nexus 5
Výdrž batérie, viac funkcí, večší displej v malom tele, nevadia ti tlačítka v zadu: LG G2
Sony Xperia Z3 / 6.12.2014

Bývalky..
Galaxy N3 / 20.3.2014 - 15.7.2014
Sony Xperia Z1 / 12.2.2014 - 20.4.2014
Sony Ericcson K550i / 2007 - 2014
Samsung C300 / 2006 - 2007
Nokia 3220 / 2004 - 2006
Siemens A55 / 2003 - 2004
Siemens C35 / 2001 - 2003
TeaGreen5
Junior

Odeslat příspěvekod cubic.cz 27. 7. 2014 23:44

A co když preferuju rychlost, svižnost, čistý android, aktualizace a výdrž baterie? :-)

Ano, můžu si nainstalovat jiný launcher, ale třeba to s prominutím zprasené nastavení, lišta (včetně nastavení), okno s příchozím hovorem a další tam zůstane. Jak jsem psal, nechci instalovat jiné ROMky, i když by to bylo řešení.

Proč čistý Android? Protože mám dost všech těch předinstalovaných blbostí, co se jich nejde normální cestou zbavit. Nepotřebuju kurzy akcií, předpověď počasí, blinkfeed a k tomu třeba celé Sense od HTC. Zrovna Sense je graficky povedené, čisté, ale proč...? Žere to akorát RAM a zpomaluje systém a nemá to pro mě žádný přínos. Vím, do čeho bych šel.
Navíc třeba LG a jeho předělané nastavení. Nějaké záložky bych přežil, ale nelíbí se mi např. ty 3D přepínače.
Nové verze Androidu už jsou graficky hezké, líbí se mi i verze L. A abych se bál, jak to LG zase celé předělá a jestli se ho vůbec dočkám, pak řekne, že bude jen pro G3. Tohle je hodně subjektivní, ale je to podobné jako když si někdo doma pověsí na zeď moderní abstraktní obraz, druhý Muchu a třetí plakát s nahou ženskou. Prostě si nechci další rok, dva říkat, kdykoliv to uvidím, fuj to je ale hnus..

erikhellfish: Prosím, jaká je teda reálná výdrž? Všude čtu něco jiného. Jak zhruba ho používáš a jak často musíš nabíjet? Vydrží celý den nebo se budu muset strachovat, jestli dožije večera?
cubic.cz
Junior

Odeslat příspěvekod erikhellfish 28. 7. 2014 00:21

jo den vydrží v pohodě data mám zapnuté pořád wifi taky kakao a viber jedu hodně často nějaká ta hra pár volání a když ho dávam nabíjet kolem pulnoci mám nějakých 30 procent ,já bych stejně každý telefon nabíjel denně
erikhellfish
Junior

Další stránka