Nexus 5, LG G2,...?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mike75 28. 7. 2014 07:14

Při používání, tak jak jsi psal, budeš mít baterku v deset večer na 30%.
Než jsem koupil Nexuse 5,mel jsem stejnou obavu o výdrž baterie jako ty. Ale jsem zvyklí nabíjet každou noc. S3, který jsem měl před tím mi chcípnul už v 7 večer, takže pro mě to býlo velké vylepšení. Ta baterka není taková hrůza jak všude někdo píše. Kup Nexuse, budeš spokojený.
Mike75
Junior

Odeslat příspěvekod gomezka 28. 7. 2014 10:21

Vlastnim N5 a nerekl ze baterka na N5 je nejaka tragedie. Bez problemu dam jeden vytizeny den a vecer mi zbyde cca 20%.

Mel jsem moznost tyden G2 pouzivat a taky to neni uplne spatny mobil.

Rozdily celkem dobre to popsal "TeaGreen5"

Ja na N5 jsem presedlal z SG4. Ten lagujici TW a spousta nepotrebnych aplikaci co tam Samsung cpe me vazne stvalo. Proto jsem zvolil N5.

I kdyz u G2 to neni tak tragicke jako u S4 ale nadstavba G2 na plynulosti taky malinko ubrala.
gomezka
Junior

Odeslat příspěvekod IvanGS 28. 7. 2014 11:31

cubic.cz píše:A co když preferuju rychlost, svižnost, čistý android, aktualizace a výdrž baterie? :-)
Ano, můžu si nainstalovat jiný launcher, ale... Jak jsem psal, nechci instalovat jiné ROMky, i když by to bylo řešení. Proč čistý Android? Protože mám dost.. předinstalovaných blbostí, ...Žere to akorát RAM a zpomaluje systém... Navíc třeba LG a jeho předělané nastavení. Nějaké záložky bych přežil, ale nelíbí se mi např. ty 3D přepínače... A abych se bál, jak to LG zase celé předělá...

Proč jsi G2 umístil do názvu vlákna? Mám pocit, že Tě na něm láká jediná věc a to výdrž, ale argumenty proti jsou silnější, resp. stále vyjmenováváš důvody, proč G2 ne... Pokud je čistý Android největší preferencí, pak N5 bude dobrá volba, výdrž je sice menší než u G2, ale špatná není.
IvanGS
Junior

Odeslat příspěvekod cubic.cz 28. 7. 2014 11:56

IvanGS píše:Proč jsi G2 umístil do názvu vlákna? Mám pocit, že Tě na něm láká jediná věc a to výdrž, ale argumenty proti jsou silnější, resp. stále vyjmenováváš důvody, proč G2 ne... Pokud je čistý Android největší preferencí, pak N5 bude dobrá volba, výdrž je sice menší než u G2, ale špatná není.

Přesně jsi to vystihl. Protože mám pořád pocit, že N5 kvůli baterce není úplně to nejlepší (i po předchozích odpovědích), to je fakt jediné, co mi vadí. Jenže je to celkem zásadní věc, strachovat se, že třeba když na schůzce nasdílím net přes wifi na půl hodiny do notebooku, že si pak už nezavolám..
LG G2 je asi nejmenší zlo z těch ostatních - líbí se mi HW telefonu, se SW je to horší. Jen prostě nevím, jestli to mám překousnout. Potřeboval bych asi slyšet názory majítelů, sám neznám ani jednoho a recenzí jsem přečetl nepočítaně a v rozhodování mi stejně nepomohly.

Jinak zbývá Samsung, ten nechci kvůli TW, stačil mi jejich tablet asi před 2 lety. Od HTC jedině ONE M8 a nebo Mini II kvůli Vodafone LTE, jenže jak jsem říkal, jedno je těžká cihla s mizerným foťákem a druhý předražený telefon s průměrným HW (to platí i pro Desire 6xx apod). A Sony Xperia Z1 Compact nemá ani gorilla glass.

Pokud do toho nechci vrazit 15.000 Kč, což mi přijde zbytečné, tak prostě není skoro nic na výběr.
cubic.cz
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 28. 7. 2014 14:23

Já si proto G2 koupil, protože třeba narozdíl oproti Samsungu má povedenější software - mám tablet od Samsungu, tak srovnat částečně můžu. LG nádstavba se mi celkem líbí, aplikace tam nějaké předinstalované jsou, nic co by mě otravoval, neřeším každou volovinu. Dále kvůli těm jiným věcem, výdrž, výkon a tak dále. Pokud bych volil znovu, mezi N5 a G2, G2 jednoznačně vítězí.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod IvanGS 28. 7. 2014 15:27

cubic.cz - tak si už jen musíš ujasnit, co je zásadnější nedostatek - výdrž N5 nebo prostředí G2... :-) . Já si tím prošel, N5 a G2 byli favorité, N5 ne kvůli čistému Androidu, ten je mi lhostejný, ale kvůli dostupnějším aktualizacím, neklouzavému povrchu zad a taky jakési pověsti, prostě jsem myslel, že budu větší frajer. Nakonec jsem koupil G2 a stále jsem přesvědčen, že to byla nejlepší volba, nabíjím každé 3 dny, úžasná rychlost a stabilita, nádherný displej, výborný foťák, na tlačítka jsem si zvykl druhý den a to prostředí? Mně se líbí, ne víc nebo méně než jiná, ale dá se upravit a když si skoro cokoliv usmyslím, dá se nastavit, přitom mi po úpravách přijde jednoduché a přehledné... Lidi tuní N5 instalací doplňků, já tunil rovnoměrně odebráním zbytečností a odinstalací nepotřebných aplikací a dohráním několika málo jiných...
IvanGS
Junior

Odeslat příspěvekod Abracas 28. 7. 2014 17:36

Sám řeším naprosto stejný problém - také mám HTC one S a také přemýšlím o upgradu na něco s LTE. V mém hledáčku jsou navíc ještě Xperia Z1, ale trošku se bojím těch jejich folií. Nemáte někdo zkušenost, jak moc vydrží?
Abracas
Junior

Odeslat příspěvekod cubic.cz 28. 7. 2014 17:43

Abracas píše:V mém hledáčku jsou navíc ještě Xperia Z1, ale trošku se bojím těch jejich folií. Nemáte někdo zkušenost, jak moc vydrží?

Četl jsem jen negativní zkušenosti. Fólie nedrží, odloupne se a telefon je poškrábaný. V praxi neozkoušeno.
cubic.cz
Junior

Odeslat příspěvekod red98 28. 7. 2014 17:53

Kolega ma G2. Je s nim velmi spokojny. Obcas sa s nim pohram aj ja. Je to velmi dobry tabletofon - vsetky vlastnosti ma vyvazene, v nicom nezaostava - akutat pamat by mohla byt vacsia- pre mna osobne je 16 gb malo. Ale je to subjektivne.

G2 vs N5 v kocke:

- G2 podporuje OTG (usb ako rozsirujuca pamat) - N5 nie
- G2 ma lepsiu vydrz baterie
- G2 ma lepsi fotak

- N5 ma cisty android

PS: ak pojdes do hociktoreho mobilu priplat si za 32 gb verziu - v buducnosti to vyuzijes.
Argumentum ad hominem je argument, ktorým sa diskutujúci snaží vyvrátiť oponentovo tvrdenie poukazovaním na oponentove skutočné či domnelé nedostatky. Snaží sa previesť dialóg od diskusie o probléme k diskusii o mravnej či inej oponentovej integrite.
red98
Junior

Odeslat příspěvekod erikhellfish 28. 7. 2014 19:24

nexus 5 má USB - OTG akurát se musí stáhnout aplikace
erikhellfish
Junior

Odeslat příspěvekod Mike75 28. 7. 2014 19:38

Přesně tak, normálně mám k Nexusu připojenou flešku, jenom se stáhne zadarmo ovladač.
Mike75
Junior

Odeslat příspěvekod kovar91 30. 7. 2014 13:11

Po zkušenostech s N5 baterie podle tvého využití vydrží s geocashingem to bude horší (jako hráč ingress plná baterie je fuč za cca 3 hodiny poného využití 3g + gps + plný jas)
Co jsem četl, android L zachrání baterii až o 15% a pokud nechceš custom rom tak u g2 bych se možná bál, že nebude..
kovar91
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cubic.cz 30. 7. 2014 13:39

kovar91 píše:Po zkušenostech s N5 baterie podle tvého využití vydrží s geocashingem to bude horší...
Co jsem četl, android L zachrání baterii až o 15% a pokud nechceš custom rom tak u g2 bych se možná bál, že nebude..

Geocaching byl jen příklad, není to každodenní záležitost.
Včera jsem strávil v Datartu asi 20 minut a hrál si s oběma mobily. G2 jsou fakt šeredné přeplácané omalovánky. G3 je už o něco lepší, ale kdo ví, jestli se G2 dočká aktualizace na AL a jak bude vypadat UI (nadstavba)..
Takže pro mě jsou asi 2 možnosti - buď čekat na něco jiného a nebo vzít N5..
cubic.cz
Junior

Odeslat příspěvekod Amper01 2. 8. 2014 10:42

Mě se zase prostředí u LG G2 líbí.. Software neni zasekaný. Také se rozhoduji, ale mezi S4 a LG G2, za tu dobu co jsem byl v DATARTU se S4 sekalo po každé kdy jsem vypnul prohlížeč, Youtube či galerii. Byl to můj konkurent a nevěřil jsem tomu, že se opravdu seká až do té doby, kdy jsem ho vzal do ruky..
Nexuse 5 jsem v ruce držel taky, také to byl můj další konkurent, krásně se drží v ruce, pěkně padne do ruky, tlačítka po stranách jsou skvěle vyřešené, jen mi přišlo, že displey má takový žlutý nádech bílé, je to poznat na pozadí v prohlížeči třeba na seznamu. Jinak asi největší slabina bude výdrž baterie. Jinak pokud nechceš UI od výrobce jako to mají skoro všichni a spokojíš se s prázdným Androidem bez vychytávek, tak vem Nexus.
LG G2 má krásný displey, neseká se (jen pokud máš zapnutých miliard aplikací, což je jasné), pěkný velký displey, který se vešel do malého těla díky malým rámečkům. Dívají se na něm krásně filmy, výstup z reproduktoru, takový průměr jako u N5, ale výstup do sluchátek je dobrý. U LG G2 jsou QSlide aplikace, které někomu můžou vadit jako mě, ale dají se vypnout z panelu a nebude ti to zasírat lištu..
Já bych vzal asi to LG G2. (sám jsem rozhodnut až mi přijde výplata)
Amper01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 2. 8. 2014 13:23

Dobře jsi zvolil :wink:
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka