Kompaktní mobil s co nejelepším foťákem

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Widowmaker 10. 8. 2014 11:14

Zdravím všechny mobilní bohy,

jelikož co se týče telefonů jsem tak trochu dinosaurus, rozuměj SE W500 Obrázek

chtěl bych upgradovat na nějaký smartphone, který by pokud možno měl být malý a zároveň mít co nejlepší foťák. Jelikož pak krom webu nebo přehrání videa toho už moc dělat neplánuji, nepotřebuji našlapaný telefon, který utáhne ty nejnovější hry.

Snažil jsem se vybrat si sám, ale celkem se v tom ztrácím, sám bych si vybral podle megapixelů, ale ty nejsou všechno. iPhone mě moc neoslovil, šáh bych spíš po něčem jiném, nejlíp asi s Androidem.

Na penězích mi až tak nezáleží, ale samozřejmě čím levnější se srovnatelným foťákem tím lépe, zvlášť jelikož je to můj první smartphone. Každopádně pokud by mě někdo chtěl přesvědčit, že koupit si telefon za 10-15 tisíc je výrazně lepší než si koupit něco okolo 5ti, rád se nechám poučit.
Widowmaker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod D.Francis 10. 8. 2014 11:24

Nejlepší foťák má Lumia 1020, jen nemá Android, ale WP, na tvé využití dostačuje...
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Widowmaker 10. 8. 2014 11:40

na Lumii 1020 jsem se díval a foťák se mi na ní líbil, akorát to asi není telefon co člověk hodí do kapsy

Výška
130.4 mm
Šířka
71.4 mm
Hloubka
10.4 mm
Hmotnost
158 g

doufal jsem v něco menšího
Widowmaker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod D.Francis 10. 8. 2014 11:45

Dal jsem tip na mobil s nejlepším fotoaparátem, jiné modely budou s kompromisy... Na prohlížení webu je 4,5" minimum
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 10. 8. 2014 12:32

Nic jiného než koupit Lumii 1020 ti asi nezbyde, jelikož patří spíše k menším telefonům a foťák je to nejlepší, co aktuálně ve smartphonech je. ;-)
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Junior

Odeslat příspěvekod Spaidy96 10. 8. 2014 13:25

Ono záleží jak moc dobrý fotak doopravdy potrebujes.Jaka velikost je pro tebe akorát a co vše chceš na telefonu dělat. Pokud bych to měl srovnat s tím co máš teď tak si klidně kup Jiayu g2f nebo Zopo 700 s cenou do 3500kc a budeš nadmíru spokojený. Pokud ale chceš něco s opravdu co nejlepším fotakem a malým tělem tak buď Sony xperia Z1 compakt nebo se smířit s větším telefonem. Ale třeba takový Samsung galaxy S5 není velký telefon,jo tak akorát.
Spaidy96
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 10. 8. 2014 13:40

Samsung Galaxy S5 Mini také fotí velmi dobře, je to novinka, recenze na MojAndroid.sk
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod ladin2 10. 8. 2014 15:11

Ja bych doporucil lumii 1520 ,sic neni nejmensi .ale na druhe strane to neni uz jen mobil ,ale vsestranna multimedialni krabicka .ktera plnohodnotne splni vse co muze nabidnout.Za sebe bych se uz nevratil k mobilu ,ktery nema 6 palcu.Net se na tom perfektne prohlizi .Filmy ci videoklipy se uz na takto velkem displey da koukat .Na 4palci se to jeste neda.Fota jsou uz na pomery mobilu velice kvalitni ,viz moje fota v galerii Mobilmanie,zatim tam mam 5 fotek a dalsi budou pribyvat pravidelne.Tak si o fotaku lumie 1520 muzes udelat dobry prehled.Jsou to , snimky tak jak jsem je poridil.Dnesni doba a nejblizsi budoucnost bude o 6palcovych mobilech se spickovym hw.vykonem.Lumia 1520 je komplexne velice dobre vybaveny mobil s ohromnym vykonem ,kteremu momentalne nic nechybi a neustale se sw.vylepsujici ,viz aktalizace wp 8 na wp 8,1GDR 1.A to nemluvim o prvotridnim dilenskym opracovanim na stejne urovni jak iphone 5.Je to mobil bez kompromisu, lepsi mobil hned tak mit nebudu .protoze proste na trhu momentalne neexistuje.LG G3 je na stejne urovni ,ale neni lepsi.Na sestipalec se velice rychle zvyka a po case to ani neprijde, ze clovek ma takto velky mobil.Je to jen o zvyku
ladin2
Junior

Odeslat příspěvekod domcek 10. 8. 2014 19:39

O trochu menší je pak Lumia 925, která má fajn cenu, rozměry trochu menší než 1020.
Nokia 3310 - SE K750i - SE K550i - Nokia 5130 - HTC Touch Pro - Motorola Defy plus - Sony Xperia V - LG G2 32GB
domcek
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 10. 8. 2014 19:46

D.Francis píše:Samsung Galaxy S5 Mini také fotí velmi dobře, je to novinka, recenze na MojAndroid.sk

Stále jsme se nenaučili dávat odkaz přímo na recenzi, když se o ní zmiňujeme, že ano..

Lumia 1020 není do kapse velká, zvykneš si za den.
Naposledy upravil seterwohipikule dne 11. 8. 2014 15:32, celkově upraveno 1
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Widowmaker 11. 8. 2014 06:43

Díky za rady, nejspíš půjdu do té L 1020, ta vypadá celá o foťáku. Jen se mi moc nelíbí že má poloviční výkon HW co ostatní mobily za srovnatelnou cenu, na fotku tak prý člověk čeká 5s a hodně se zahřívá. No, asi nic není ideální :)
Widowmaker
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 11. 8. 2014 15:34

Má WP, ten je i s papírově slabším hardwarem stejně rychlý, ne-li rychlejší, než obdobné telefony třeba s Androidem, tohle neřeš.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ramses33 11. 8. 2014 15:49

Pohádky
ramses33
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod hasmi9 11. 8. 2014 16:09

mám Lumii 1020 64GB od O2 a maximální spokojenost... do kapsy se mi vejde uplně v pohodě jen mi vadil ''batoh'' na zádech. To jsem ale taky jednoduše vyřešil a to tímto: http://www.alza.cz/krusell-malmo-flipco ... 489193.htm poté je již telefon s pouzdrem naprosto zarovnán... navíc se dnes již dá pořídit za slušný peníz takže nejspíš i z těch 15 tisíc něco ušetříte pokud to myslíte s focením opravdu vážně doporučuji dokoupit camery grip se kterym se mobil při focení podstatně lépe drží :-)
hasmi9
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 11. 8. 2014 16:13

Ty jo, to chce odvahu, narvat 1020 do něčeho takového :D
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Další stránka