Malý odolnější mobil

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ondrej1 19. 8. 2014 14:32

Dosluhuje mi Nokia E52, tak hledám náhradu. Prošel jsem podobná témata a zjistil, že náhrada neexistuje, tak jsem udělal pár kompromisů, tady jsou požadavky

• Velikost maximálně jako Sony Xperia L 129 × 65 × 9,7 mm/139 g
  • Rozumná odolnost. Maximum co chci je , aby vydržel 3,5 hodiny v propoceném armbandu. Na tohle asi po 4 letech chcípla Nokia, což je OK.
  • Většinou je mobil v pohotovostním režimu, hovory tak 5 minut denně, odpojený od Wifi (na to mám tablet) a chci maximální výdrž. Týden jako u E52 je asi utopie, ale co nejvíc.
  • Z oficiální CZ distribuce
  • V první iteraci cena nerozhoduje

Na základě fóra se mi vykrystalizovali dva favoriti
Sony Xperia Z1 Compact
    + deklaruje zvýšenou odolnost IP58
    + doma už jeden Sony je, tak vím, do čeho jdu
    + hardwarově vypadá fakt dobře
Samsung Galaxy S4 mini
    + fakt malý a lehký
    + za dobu, co je na trhu už by měl být odladěný

Tři dotazy: Mám zařadit do výběru ještě něco? Jak jsou na tom s výdrží? Jak je na tom s reálnou odolností Samsung?
Ondrej1
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 19. 8. 2014 14:56

S4 Mini není odolný, tuto vlastnost má S5 Mini :) Jinak Xperia Z1 Compact je asi nejlepší volba, pokud nechceš za nižší cenu SG Xcover2
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Ondrej1 21. 8. 2014 09:16

Díky, takže to bude Xperia Z1 Compact, pokud by to z nějakých důvodů neprošlo skrzevá cenu, tak je v záloze Samsung Galaxy Xcover 2.
Ondrej1
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 21. 8. 2014 09:28

Mínusem Xcover2 je nízká výdrž baterie :-| Lepší volbou by mohl být Kazam Thunder 340r, který se začne u nás prodávat za 5tis.
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 21. 8. 2014 11:06

Xperia Z1 Compact bude ideální volba. Pokud bude v pohotovostním režimu, tak pár dní určitě vydrží. Pokud nebude připojený k internetu, tak už záleží jenom času rozsvíceného displeje.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Junior

Odeslat příspěvekod mberdych 21. 8. 2014 13:00

Compact je vyborna volba. S pouzitim co pisete vydrzi pravdepodobne i 5 dni, protoze vydrz ma obecne velmi dobrou. A vlhka se bat nemusite. Prokazatelne vydrzi.
mberdych
Junior

Odeslat příspěvekod Rade8653 21. 8. 2014 15:00

5 dnů těžko. Mě vydrží se zapnutým Stamina módem max 2,5 dne. To se sem-tam podívám na net. Tipuji max. 3 dny, když se s ním nebudete moc bavit :)
MacBook Pro Retina 13 (mid 2014)
iPhone SE 64GB Space Grey
Apple Watch Nike+, 42mm Space Grey Aluminium Case with Anthracite / Black Nike Sport Band
iPod Touch 5G 32GB Blue
iPod Touch 2G 8GB
iPod Shuffle 2GB Space Grey
LG Nexus 5X 32GB Black
Rade8653
Junior

Odeslat příspěvekod hasmi9 21. 8. 2014 15:47

S touhle výdrží maximálně tak koupit buď nějaký hodně low-end se skvělou baterkou a nebo koupit cokoli a powerbanku... navíc tou by možná mohl jít dobíjet i ten tablet.

Za mě Lumia 920 která je díky polykarbonátovému neotvíratelnému tělu opravdu hodně odolná. Měl jsem Lumii800 (což by měla být starší obdoba co se odolnosti týká) a vydržela vše (a když řikám vše tak u mě fakt vše. Nejsem moc opatrný uživatel MT.) akorát při tom v jakém je stavu (otlučená, ulámané části no prostě děs) se jí stydim i prodat :D dokonce jsem někde četl že 920 někomu spadla z mostu (asi 5m) na beton a z betonu do vody. Po vytažení z vody vše v pořádku až na odřeniny a samozřejmě obrovské štěstí že nespadla na displej.
hasmi9
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 21. 8. 2014 17:28

Na tvé požadavky by stačil i odolný klasický telefon s dlouhou výdrží - např. Kazam Life R5 za necelé 2tis.
D.Francis
Uživatel deaktivován