Mobil pro pritelkyni do 5000,-

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kultus 10. 11. 2014 10:20

Zdravim, shanim na vanoce mobil pro pritelkyni tak do tech 5000,- (oficialni CZ distribuce). Sam si kupuji kazdy rok top modely, takze tyhle levne moc nesleduji. Mobil bude na nenarocne pouzivani: hovory, sms, facebook, nenarocne hry. Ted ma trapny Samsung Fame, takze snad vsechno co vyberu bude lepsi. Pozaduji:

- android
- co nejmensi rozmery, hlavne sirku (ma male ruce) max 66-67mm
- displej 4,3-4,5" (vyjimecne 4,7") min. qHD 960x540px
- vzhledem k cenove kategorii co nejlepsi vydrz na baterii a rychlost systemu
- alespon lehce nadprumerny fotak
- alespon prumerny zvuk repraku
- plnou funkcnost pri telefonovani, SMS, GPS, WIFI, kompas beru jako samozrejmost
- 8GB pamet, NFC, LTE ani dualSIM a pod. nejsou podminkou
- notifikacni dioda vyhodou

Co jsem se koukal, nejlepe vychazi Huawei G6/LTE, LG L9 II, LG L90. Samsungy v tehle cenove kategorii moc nechci kvuli spatne optimalizaci Touchwiz a celkove pomalosti systemu (mam zkusenosti z SGS2,3,4). Lenovo, ZTE a pod. nemam duveru. Huawei jsem zaradil protoze jsou na ne dobre ohlasy a bracha je s Huawei P7 spokojeny. Takze jestli mate nejake postrehy k vybranym telefonum nebo jina alternativy sen s nima. Predem dik.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod kotrcka 10. 11. 2014 10:45

Mám G6 (bez LTE) a super, rukami mi prešlo LG L70 (čo je menší a pomalší brat L90) a aj napriek HW to bolo OK. LG má výhodu vymeniteľnej batérie, aj keď je zasa otázka, či ju v priebehu životnosti meniť vôbec budeš (ale výhoda to asi bude, ak by si ho predával ďalej). LG (L70) pokiaľ si pamätám nemalo diódu, myslím že ani L90 nemá. G6 s LTE je zasa mierne mimo cenu (predáva len O2 a T-M za 6 ak sa nemýlim.

Technicky ešte BB Z10, ale to je iný systém a ani tá výdrž nie je bohvie čo. Ale je malý, má HD display, slušný foťáčik, nezadýcha sa (2 GB RAM).
kotrcka
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 10. 11. 2014 11:02

Huawei Ascend G6 LTE má T-mobile za 5399kč. Verze s LTE je lepší kvůli 8GB inter. paměťi :)
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 10. 11. 2014 11:10

LG G2 mini, česká distribuce za 5 289 Kč v ElectroWorldu.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 10. 11. 2014 11:15

No chvilku jsem se na to BB Z10 koukal, aj by se mi libilo, jen nevim jak by polovicka reagovala na novy system. Pry na nem jdou i androidi aplikace, jen 100% neverim kompatibilite a nejsem si jist jestli nejak oficialne tak jsem ho zavrhl. Jinak ale pekny kousek. No nejvic to zatim vyhrava G6 ikdyz mne porad laka LG L9 II, ktery ma lepsi displej a vykon bude na ty zakl. veci asi podobny. Samozrejme radeji bych ji vzal LTE s vetsi pameti, ale ona to nevyuzije a za usetrene prachy ji muzu koupit jeste neco jineho...
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 10. 11. 2014 11:26

T-mobile má v nabídce Alcatel OT Idol 2mini S za 4299 kč. Jak doporučuje Leeroy, výborný je LG G2 mini :)
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod DRSG 10. 11. 2014 11:44

LG L9 II - určitě v současnosti nebrat! Hodně uživatelů si stěžuje na nedoručené SMS!!! LG G2 mini bych rovněž doporučil
DRSG
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 10. 11. 2014 11:55

DRSG: Dik za upozorneni.

No sam mam LG G2 tak by snad LG G2 mini nemusela byt uplne spatna volba :) na druhou stranu G2 nema ani senzor okolniho svetla a nevim jestli by se poprala s tlacitkama na zadech, takze spis ne.
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 10. 11. 2014 13:09

Podívej se na LG F60 - u Vodafone za 4tis. :)
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod kultus 10. 11. 2014 13:55

hmm diky, ale za 4,4K uz je G6(nonLTE) s lepsim displejem i fotakem...ale nevypada uplne spatne :)
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod kotrcka 10. 11. 2014 15:03

G6 bez LTE je uz za 3900 (vkservis.cz), ak si z Prahy - čierna alebo ružová varianta.
kotrcka
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 10. 11. 2014 15:09

Xperia E3 v b. měděná vypadá také hezky :)
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod kultus 10. 11. 2014 15:09

No diky, ale nehodlam to brat v nejakem, pro mne, pochybnem obchode. Pochybuji, ze se jedna o CZ distribuci ;) tech par stovek navic mne nevytrhne pokud budou stat za to...jsem z Brna takze budu kupovat v nekterem z velkych obchodu/eshopu nebo u operatora.

ad. Xperia E3. Ano vypada hezky (pro holku), ale nic-moc displej, rozmery a spatny fotak. E3 jsem hned vyradil z vyberu. Proste na konkurenci tak uplne nestaci...
kultus
Junior

Odeslat příspěvekod domcek 10. 11. 2014 17:44

LG L90 mohu doporučit, do ceny se vejde, narozdíl od L9 Ii nemá problémy s SMS ani plynulostí u Androidu 4.4, oproti G2 mini mu chybí ptakticky jen LTE a ty tlačítka na zádech a je levnější. Takže podle mě ideál ;-)
Nokia 3310 - SE K750i - SE K550i - Nokia 5130 - HTC Touch Pro - Motorola Defy plus - Sony Xperia V - LG G2 32GB
domcek
Junior

Odeslat příspěvekod slovacik 10. 11. 2014 20:48

Ahojte sa zamiesam do debaty lebo aj dcera chce novy mobil a som dnes porovnaval v obchode LG L90 a G6 . Tak naozaj velky problem s vyberom sam by som si nevedel vybrat obe su pekne a svizne :) naozaj tazka to volba
slovacik
Junior

Další stránka