Dual SIM do 5.5kKč s menším displejem

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod sten 29. 11. 2014 10:49

Ahoj,

tak se po delší době chystám vyměnit svou dosluhující Nokii 5800 nějakým novým kouskem. Raděj bych něco menšího, mám totiž i 7" tablet. Využil bych i DualSIM, abych nemusel tahat druhý telefon se zahraniční SIM. Telefon budu využívat především k telefonování, SMS, na internet a občas jako nouzový foťák. Počítám s ním tak na tři roky, pak ho zase vyměním.

Požadavky:
Cena: Max. 5500 Kč
Systém: Android nebo WP, nejsem skalním zastáncem ani jednoho tábora, používám jak služby Googlu tak Microsoftu
Procesor, paměť: Dostatečné pro svižný, plynulý běh systému a všech základních aplikací.
Displej: Max. 5", preferuji menší (ideál tak 4.5", 4.7"); dobrá viditelnost na slunci; chráněný odolným sklíčkem
Konektivita: Dual SIM, Rychlá data (stačí 3G), WiFi, Bluetooth, GPS
Foťák: Stačí zadní, aspoň 5Mpx, jako nouzovka pro momentky, obstojná kvalita, blesk
Baterie: Byl bych rád, kdyby stačilo dobíjet obden při menší intenzitě používání. (denně tak: 20 min hovoru, 30 minut internet, 10 SMS)

Kandidáti:
Prestigio MultiPhone 5455 DUO: Dobrý poměr cena/výkon. Prý má ale slabší zvuk při telefonování a nevím jak má odladěný software
Xiaomi Redmi 1S: HW asi OK, ale dost majitelů si stěžuje na neodladěnost SW, nevím jak moc je to vážné...
Asus Zenfone 5: Líbí se mi 2GB RAMky, které není nikdy dost. Jak je na tom Atom s výkonem a spotřebou?
LG L90 Dual: Dobrá výdrž, solidní konstrukce, známá značka, ale slabší HW.
JIAYU G4S: Dobrý HW, ale odrazuje mě neznámý výrobce. O odladěnosti systému jsem nenašel žádné informace.
Huawei Honor 3C
Nějakou Nokii: Poraďte jakou, v těch nových modelech se moc neorientuji

Už se těším na vaše rady! :-)
sten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tominas 29. 11. 2014 11:33

Mezi JiaYu G4S a Asus Zenfone 5 se momentálně rozhoduju já. Láká mě 2 GB RAM, která mi u androidu přijde celkem důležitá. Z toho, co jsem četl, tak JiaYu běží naprosto v pohodě, je rychlej, má relativně (na android) dlouhou výdrž. Nemá ale oficiální distribuci, záleží, jestli to vadí. To Zenfone s distribucí asi nebude mít problém, ale u něj zase dost hapruje ta výdrž (menší baterka).

Jinak to Xiaomi Redmi 1S nevím, jestli už výrobce trochu nedoladil. Předchozí model (Red Rice) byl totiž údajně odladěnej úplně perfektně.
Siemens A55 -> Nokia 6120 -> Motorola Defy -> LG Optimus Black -> Honor 3c -> Asus Zenfone 2 ZE551ML
Tominas
Junior

Odeslat příspěvekod domcek 29. 11. 2014 20:59

Já doporučím Jiayu G4S - plynulost je bez problému a dlouhá výdrž a 2GB RAM jsou rozhodně plusem. Koukni na videa na YouTube a na zkušenosti na českém androidforum ;-)
Nokia 3310 - SE K750i - SE K550i - Nokia 5130 - HTC Touch Pro - Motorola Defy plus - Sony Xperia V - LG G2 32GB
domcek
Junior

Odeslat příspěvekod m4rkus 29. 11. 2014 23:06

Řeším podobný problém již delší dobu.
Líbí se mi také to Prestigio 5455, ale odrazuje mě právě ta hlasitost. Něco z číny se mi tahat nechce. Díky za dané téma, nemusím ho zakládat.
m4rkus
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 29. 11. 2014 23:28

hlasitost u prestigia lze fakt vyresit.bohuzel eng mode,audio predpoklada zasah typu ze je otazka jestli misto prestigia nevzit za stejne penize model o level jinde z činy,ono to prestigio je taky cinan s zazemim,nezazsmim v evrope… nicmene viz vyse pro dobrodruzne povahy je jiayu g4s super volba,bohuzel tam kde ho koupis s rekneme real zarukou se cena navysuje na ne az tak super volbu a to uz je na kazdem jak si udela kalkulaci rizika atd..
btw vydrz neni relativni,tedy na android,ale absolutni na smart,vyssi ma jen lenovo rada power,phillips to je mega extrem a thl 5000 a 4400 a jejich klony.
oooooooooo
Android Maniak

Odeslat příspěvekod maser1 30. 11. 2014 17:50

Všem požadavkům vyhoví Lumia 730 Dual - svižný, plynulý běh systému a všech základních aplikací, 4.7" HD AMOLED, dobrá viditelnost na slunci, chráněný odolným sklíčkem (Gorila Glass 3), Dual SIM, Rychlá data (3G), WiFi, Bluetooth, GPS, NFC, foťák Carl Zeiss 6,7 Mpix zadní, LED dioda, 5 Mpix přední širokoúhlý, 2200 mAh aku, to vše nyní za 5039 Kč v hypermarketech Tesco.
Nokia 3210 ----------> Acer Liquid Z630
maser1
Junior

Odeslat příspěvekod .soul 30. 11. 2014 20:42

Požadavky:
Cena: Max. 5500 Kč
Systém: Android nebo WP, nejsem skalním zastáncem ani jednoho tábora, používám jak služby Googlu tak Microsoftu
.soul
Junior

Odeslat příspěvekod vat. 30. 11. 2014 20:44

Na WP není nic spatnyho a původní tazatel v nich problém podle zadání nevidí. Za mě taky jednoznačně 730.
vat.
Junior

Odeslat příspěvekod sten 2. 12. 2014 23:02

Ahoj,
díky za všechny tipy!
Z původních mobilů, o kterých jsem uvažoval jsem vyřadil Redmi 1S, kvůli stále ještě nedoladěnému RAM managementu, Asus Zenfone kvůli podprůměrnému foťáku (test v aktuálním Computeru, jinak je to skvělý model - skončil 2.), L90 kvůli horšímu HW a poměru cena/výkon, JIAYU G4S kvůli špatné dostupnosti ve známějších českých e-shopech.

Zůstávají tedy dva kandidáti:
Prestigio MultiPhone 5455 DUO: Největší výhodou je poměr cena/výkon, na MP je i s bonusem za odprodej starého mobilu za 3490 Kč. Bohužel jsem nenašel žádnou podrobnější českou recenzi na tenhle model.
a nově Nokia Lumia 730: Aktuálně v Tescu za něco málo přes 5k Kč. Celkem pochvalné recenze - skvělý displej s možností ovládání v rukavicích, kvalitní foťák... Akorát co opravdu nechápu - nemá notifikační diodu. Občas telefon někam odložím a je fajn, když už na mě z dálky bliká, že jsem něco promeškal. Láká mě i WP, akorát nevím, jak je na tom s podporou několika služeb Googlu, které používám, konkrétně GMail, Calendar, Music a Translator...
sten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 2. 12. 2014 23:58

vtipné opravdu vtipné… .
oooooooooo
Android Maniak

Odeslat příspěvekod Nery 3. 12. 2014 07:52

Pokud aktivně využíváš služby googlu, tak bych WP vůbec neřešil.
Nery
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DRSG 3. 12. 2014 09:44

nějak jsi opomněl vyřadit Honor 3C, mimochodem od zítřka by měl být v prodeji
DRSG
Junior