tak se po delší době chystám vyměnit svou dosluhující Nokii 5800 nějakým novým kouskem. Raděj bych něco menšího, mám totiž i 7" tablet. Využil bych i DualSIM, abych nemusel tahat druhý telefon se zahraniční SIM. Telefon budu využívat především k telefonování, SMS, na internet a občas jako nouzový foťák. Počítám s ním tak na tři roky, pak ho zase vyměním.
Požadavky:
Cena: Max. 5500 Kč
Systém: Android nebo WP, nejsem skalním zastáncem ani jednoho tábora, používám jak služby Googlu tak Microsoftu
Procesor, paměť: Dostatečné pro svižný, plynulý běh systému a všech základních aplikací.
Displej: Max. 5", preferuji menší (ideál tak 4.5", 4.7"); dobrá viditelnost na slunci; chráněný odolným sklíčkem
Konektivita: Dual SIM, Rychlá data (stačí 3G), WiFi, Bluetooth, GPS
Foťák: Stačí zadní, aspoň 5Mpx, jako nouzovka pro momentky, obstojná kvalita, blesk
Baterie: Byl bych rád, kdyby stačilo dobíjet obden při menší intenzitě používání. (denně tak: 20 min hovoru, 30 minut internet, 10 SMS)
Kandidáti:
Prestigio MultiPhone 5455 DUO: Dobrý poměr cena/výkon. Prý má ale slabší zvuk při telefonování a nevím jak má odladěný software
Xiaomi Redmi 1S: HW asi OK, ale dost majitelů si stěžuje na neodladěnost SW, nevím jak moc je to vážné...
Asus Zenfone 5: Líbí se mi 2GB RAMky, které není nikdy dost. Jak je na tom Atom s výkonem a spotřebou?
LG L90 Dual: Dobrá výdrž, solidní konstrukce, známá značka, ale slabší HW.
JIAYU G4S: Dobrý HW, ale odrazuje mě neznámý výrobce. O odladěnosti systému jsem nenašel žádné informace.
Huawei Honor 3C
Nějakou Nokii: Poraďte jakou, v těch nových modelech se moc neorientuji
Už se těším na vaše rady!