Velký elegantní telefon (internet, email, navigace, foto)

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Oggi09 4. 3. 2015 12:50

Zdravim, vybírám nový telefon a nějak se v tom nepřeberném množství nemohu vyznat :/
Od roku 2012 mám kompletně odemknuté HTC EVO3D s Kitkatem, rád bych v budoucnu také odemykal - obecně jsem spokojen nebýt hrozného fotoaparátu, malé uhlopříčky a velké tloušťky.

Požadované vlastnosti:
Screen - méně jak 4,5 palců nechci, ale takových 5,5 už možná bude moc, AMOLED/LCD na tom nesejde
OS - android minimálně kitkat, resp. možnost upgrade na něj, co možná nejčistší (ideálně telefon s dobrou podporou na XDA)
Dobrý fotoaparát - u HTC EVO3D je jedním slovem hrozný, minimálně aby to fotilo jak Galaxy SIII - to mi stačí
Strohý design - líbí se mi celočerná varianta, styl např. LG G2, S4 LTE, Nexus 5
LTE - rád bych mám vodafone (Šumperk ukazuje 800MHz vynikající pokrytí? Bude se rozšiřovat na 900MHz?)
Výkon (CPU/GPU/RAM) - hry nehraju, filmy nekoukám
Paměť - 16GB stačí, micro SD není podmínkou

Cena: nějak rozumně dle návrhů, ale přes 10 000 bych rád nešel, ideálně CZ

Díky moc za Vaše zkušenosti
Oggi09
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Martinek1985 4. 3. 2015 13:07

Z vlastní zkušenosti doporučím G2. Dobrý displej, baterka vydrží dost, výkonný stroj. Nebo Honor 6, je novější a má lepší parametry, ale s tím nemám vlastní zkušenost.
Martinek1985
Junior

Odeslat příspěvekod therage 4. 3. 2015 13:10

Ahoj. V mém podpisu najdeš telefony co jsem používal za poslední dobu, řekněme velmi intenzivně. Mobil u mě nahrazuje počítač, takže jej využívám ke všemu.

Můj současný telefon je G2 a za sebe mohu jen doporučit. Úžasné zařízení. Nádherně fotí, neseká se ani při náročném multitaskingu, výborný zvukový výstup do sluchátek. Zkrátka skutečná špička. V současnosti se prodává za hubičku.
therage
Junior

Odeslat příspěvekod Oggi09 4. 3. 2015 14:05

G2 vypadá velmi dobře, jen mne u něj zarazilo že podporuje jen LTE 850, 900, ... zrovna doma by se mi hodilo i 800, nicméně nevím jestli je to konečná nebo bude vodafone přecházet na 900 nebo 1800.

Navíc G2 prý nefotí moc pěkně, dlouho ostří a hlasitost jak reproduktoru na telefonování, tak hlasitého je nízká. Můžete mi to prosím vyvrátit? :D

Dál ještě uvažuji šedivku nebo oficiální CZ? Nějaké zkušenosti?

therage - vidím že jsi měl i S4 LTE, jak bys srovnal S4 LTE a G2?
Oggi09
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod holkoun 4. 3. 2015 18:41

Pokud zkousnes 5,5 palce, tak urcite LG G3 16GB (naprosto bezne pod 10k, a v nekterych, ale neda se rict ze vyjimecnych, pripadech i pod 9k).... pokud preci jen ne, tak Honor 6 s petipalcakem. Za 9k lepsi telefony nesezenes... a v pripade LG G3 uz je v android telefonech lepsi snad jen LG G3 32gb a to jen v jednotkach procent. BLize viz vesela diskuse zde:-) viewtopic.php?f=2&t=1229918
holkoun
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 4. 3. 2015 18:52

Na EU distribuci je dobrý Max-shop, CZC, jinak raději vzít CZ distribuci ze známého eshopu..
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod BullitStar 4. 3. 2015 19:17

Ja mam super zkusenosti na alza.cz, smarty.cz, czc.cz a jinak asi klasika electroworld, datart, euronics. Tem malym eshopum neverim a radeji si tu nejakou stovku priplatim, ale to je u kazdeho jinak:-)
BullitStar
Junior

Odeslat příspěvekod holkoun 4. 3. 2015 19:20

Pokud maj dobry recenze - a je jich dostatek (to je urcite vic jak sto), od overenych zakazniku, tak bych se nebal ani mensich shopu. I takova Alza obcas muze delat vofuky (me se stalo s pc komponentama - i kdyz objektivne, v drtivy vetsine to tam bylo vzdy bez problemu).
holkoun
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 4. 3. 2015 19:28

U těch menších a méně známých eshopu bych byl opatrný, pochvalné recenze si mohou napsat sami :)
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod mipsulin 4. 3. 2015 19:29

Huawei P7
Kovový šperk s dostatečným výkonem všemi sítěmi LTE a dobrou výdrží.
http://consumer.huawei.com/cz/mobile-ph ... -p7-cz.htm
mipsulin
Junior

Odeslat příspěvekod therage 4. 3. 2015 19:45

@Oggi09

No S4 LTE-A za sebe hodnotím jako vynikající telefon. Dával jsem ho pryč z ruky zejména z toho důvodu, že mi přišel náhodou. Objednal jsem si klasickou S4 a přišla mi i9506 Black Edition. Celkem překvápko.

No každopádně prvních pár dnů jsem byl s S4 velmi spokojen ale pak přišla klasika. Pomalý TW, sekající se systém a to už na mě bylo moc.

Foťák u LG G2 je za horších světelných podmínek opravdu průměrný. Nicméně za dobrého světla, třeba přes den venku, fotí úžasně. Lépe než i9506.

Systém je svižný a skutečně reaguje na vše rychle. Bohužel mi telefony vydrží maximálně půl roku. Pak dávám pryč a kupuji nový. No a právě nazrál čas.
therage
Junior

Odeslat příspěvekod domcek 4. 3. 2015 20:43

Mýlíš se ohledně LTE, LG G2 sám vlastním a má LTE 800MHz (má to i napsané na krabičce)

Jinak co bys řekl na Honor 6?
Nokia 3310 - SE K750i - SE K550i - Nokia 5130 - HTC Touch Pro - Motorola Defy plus - Sony Xperia V - LG G2 32GB
domcek
Junior

Odeslat příspěvekod BullitStar 4. 3. 2015 20:54

domcek píše:Mýlíš se ohledně LTE, LG G2 sám vlastním a má LTE 800MHz (má to i napsané na krabičce)

Tusim, ze u nas se prodava ofiko verze d802 a ta ma veskera pasma LTE pro nas dulezita!

Jinak Honor 6 nema jen pro vdf 900mhz. Ja bydlim v Brandyse a tady je pokryto na 800mhz , takze ja jsem spokojen, tmo ci o2 tady LTE nema vubec.
BullitStar
Junior

Odeslat příspěvekod Oggi09 4. 3. 2015 22:11

domcek píše:Mýlíš se ohledně LTE, LG G2 sám vlastním a má LTE 800MHz (má to i napsané na krabičce)

- No to máš odněkud z EU nebo přímo CZ?
Nekde jsem viděl že právě lidi se šedivkama mají na krabicích napsaný i 800MHz a u CZ to není.

- Honor se mi libí, ale nějak asi Huawei nechci, ne že by nebyl dobrý. Ale G2 bude ok.

Jinak díky za rady a tipy :)
Ještě poprosím tip na nějaké pěkné pouzdro :)
Oggi09
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 4. 3. 2015 23:59

Co takhle Samsung Galaxy Alpha ? Je to žiletka která se vleze ještě do kapsičky u košile....
PoliceCollector
Junior

Další stránka