Čínské e-shopy s telefony se skladem v Evropě

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 6. 4. 2015 11:12

Zdravím,

jelikož již nechci podporovat DHL po zavedení poplatku 490 Kč za proclení a bezplatnou poštou to z číny trvá dlouho a další poplatky a čas na vyzvednutí v praze, tak chci nakupovat v Evropě, vím, že s tím prodejci teprve nedávno začali a tak seznam asi nebude tak obsáhlý, nabídka malá a ceny vyšší než v číně (ale řekl bych, že ve většině případů stále levnější než čínská cena + 21% DPH)

Zatím jsem objevil
Antelife ve Španělsku (ještě z Německa, ale to nejde přímo, jedině přes nějakou přeposílací službu a stejně tak mají nabídku i pro Francii)
EU Coolicool
EU DX

Existují nějaké další podobné obchody? jde mi o to, že je to 100% bez doplatku při převzetí a rychle doručené
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Junior

Odeslat příspěvekod malejjara 6. 4. 2015 13:38

No nevim, co jsem to sledoval asi pred pul rokem, tak v tech EU skladech meli slabou nabidku zbozi oproti svemu eshopu a vse strasne predrazene oproti eshopu.
malejjara
Junior

Odeslat příspěvekod freddy158158 6. 4. 2015 13:57

co jsem se koukal na telefony co mě zajímají tak ceny větší tak o 30$-80$ .. zlaty DHL za 500.- ktere vše vyřídí ;-)
freddy158158
Junior

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 6. 4. 2015 14:17

já koukal třeba na Gionee ELIFE E7, kde je cena v EU skladu 199 usd a v číně 183 usd, což by krásně pokrylo ten poplatek DHL a ještě úspora o vypočítané DPH, jenže koukám, že antelife mi z EU skladu nenabídne žádnou možnost dopravy a z číny mám na výběr jen obyčejnou poštu
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Junior

Odeslat příspěvekod roy1 6. 4. 2015 14:31

freddy158158 píše:co jsem se koukal na telefony co mě zajímají tak ceny větší tak o 30$-80$ .. zlaty DHL za 500.- ktere vše vyřídí ;-)

Za prvé, rozdíl v cenách není takový jak uvádìš, většinou se v pohodě vejde do 30$. A za druhé, a to je to hlavní kouzlo, už neplatíš DPH. Ono totiž dnes u DHL zaplatíš 480 + vyměřené DPH. Takže pokud si vybereš za omezené nabídky, neproděláš, spíše naopak. Vyřizovat nemusíš vůbec nic, a telefon Máš rychle doma.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod freddy158158 6. 4. 2015 14:37

tak moc neznamé asi vyjdou stejně .. jiné mají strašně přepálené .. dokonce vyprodejovou S920 mají jako "new" za 159$ .. vždyt stoji max 110$ :D :D
freddy158158
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 6. 4. 2015 14:39

mas pravdu ale problem je v opravdu brutalne omezene nabidce.kazda doba ma svoje :-) ,co bylo vyhodne pred rokem neni az tak vyhodne ted.za mne nezajem,4 -6 modelu ktery ma vyznam tahat sem protoze pomer zaplatil dostal,stoji za to.
oooooooooo
Android Maniak

Odeslat příspěvekod freddy158158 6. 4. 2015 14:57

roy : japato? DHL uděla vše samo i s poplatky.DHL mi vyměří pokaždé u telefonu do 150$ . 480.-kc .. do 200$ . 800.-
namatkou .. S90 (i když není muj typ) .. rozdil 50$ ( na aliku přdano za 10$ DHL)

http://www.antelife.com/lenovo-s90-qual ... -pink.html

http://www.aliexpress.com/item/New-Arri ... 56127.html

a je toho vic.to nepočitam zdejší a šikovnější kteří to umí sehnat ještě za min. (mě stačí jednou za dva roky dva-tři kousky)
tim ty stranky nehaním.každej pokus kde sehnat něco bez zdejších překupníku vítam ;-)
freddy158158
Junior

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 6. 4. 2015 15:22

tak dřív to možná tak fungovalo, že DHL si počítalo DPH dle ceny na faktuře přiložené k balíku (od čínana napsaná nižší než skutečná cena), ale tento rok se platí 490 Kč poplatek DHL + vyměřené DPH + (někdy příplatek čínanovi za DHL dopravu, někdy bývá zdarma, to je pravda)

pokud se v něčem pletu, tak prosím o opravení, ale nicméně na telefonu za řekněme 200 dolarů i kdyby byl v eu skladu o 50 dolarů dražší, tak je to stále výhodnější viz porovnání cen
Cena v EU skladu: 250 dolarů = konečná cena
Cena v číně 200 + cca 20 dolarů (přepočtených 490 Kč poplatek pro DHL) + 42 dolarů (21% z ceny = DPH) = 262 dolarů za předpokladu, že čínan poslal DHL bez příplatku
tomasvlasak
Junior

Odeslat příspěvekod freddy158158 6. 4. 2015 15:30

asi jo ale na me tam mas moc poplatku .. ja mam vzdy cena + DHL (10$-20$) pokud je do 150$ tak DHL uctuje u nas jen 480.- (150$ + 480.-)
pokud je cena + DHL do 200$ uctuje DHL u nas tech 800.- (spis 860.- .. ja zaokrouhluji 900.-)
Ps: takze pokud je tam mobil o 30$ vic jak pise Roy tak to vyjde stejne.ja vidim spis o 50$ vic a to uz je minimalne +500
freddy158158
Junior

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 6. 4. 2015 15:39

kdy si takto naposledy přijímal balík a platil tebou uvedené ceny?

Tady píše přímo DHL o tom poplatku
http://www.dhl.cz/cs/dulezite_informace/010615.html

2% poplatek za záruku v celním řízení z placené částky DPH (minimum 490 Kč) + vypočítané DPH
tomasvlasak
Junior

Odeslat příspěvekod freddy158158 6. 4. 2015 16:11

tak tam se pise ze jde o navyseni ze 480 na 490 (jiz od) .. nepise se tam prece nic vic ne? ..
koupis telefon plus cena DHL a pokud toto je do ceny 150$ chce u nas DHL 480.- .. ted po novu 490.- ..
to stejne (ale par haliřu vic uctuje i ceska posta ale s tim je papirovani.
je fakt ze DHL naposled cca prosinec ale ceska posta tak mesic zpet.ted cestuje dalsi pres DHL (ne telefon -70$) tak dam vedet ;-)
freddy158158
Junior

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 6. 4. 2015 18:09

ještě v prosinci byl minimální poplatek tuším 290 Kč za celní řízení + vypočítané DPH

já ti věřím, že tomu DHL si dřív tolik neplatil, ještě někdy červen 2014 mi taky přišel mobil jen s doplatkem asi 210 Kč za DPH, jenže od nového roku platíš vypočítané DPH a k tomu onen poplatek 490 Kč, který je čistě jenom za to vyřízení
tomasvlasak
Junior

Odeslat příspěvekod freddy158158 6. 4. 2015 18:48

no však za celní řízení a poplatek (u věci do 150$) bylo těch 480,- .. při deklarované menší ceně jsem platil i 340,- ..
tak uvidim co se bude platit ted.tento tyden by to tu mělo byt ;-)
freddy158158
Junior

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 9. 4. 2015 21:07

tak už ti balík dorazil, abys nahlásil aktuální situaci?
tomasvlasak
Junior

Další stránka