Jaký MALÝ telefon pro ženu?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kotrcka 10. 5. 2015 10:48

lg spirit by som nebral, kolega mal dva kusy a oba sa restartovali, minimalne by som pockal na novu varku v obchodoch.

alcatel nedostane kitkat, dostala ho len varianta z t-mobile, za tuto podpasovku by som ho nebral.
kotrcka
Junior

Odeslat příspěvekod Lues.deFunes 10. 5. 2015 11:08

Co se tyce toho Alcatelu tak ti co presli na 4.4 toho lituji, staci si precist reakce... napr. prestalo fungovat zamykani poklepanim na display. Dalsi vada, ta se tyka 4.3, je nataceni videa, mobil porad preostruje... staci kouknout na recenzi na mobilenet. Tuto vadu jde obejit nastavenim zaostreni na nakonecno. Docela se mi tenhle mobil libi ale ty nektere nedotazene veci me s*rou.
Lues.deFunes
Junior

Odeslat příspěvekod uursik 10. 5. 2015 11:16

no jo, ale jak budu vědět, že je nová várka v obchodech? a když se restartovaly ty mobily - tak to je na reklamaci?
uursik
Junior

Odeslat příspěvekod kotrcka 10. 5. 2015 11:28

jasne ze je to na reklamaciu.. kolega je reklamacny technik u predajcu, takze si to "vyreklamoval" sam, ale po druhom kuse uz nemal chut skusat treti. vzal xiaomi :-)
kotrcka
Junior

Odeslat příspěvekod uursik 10. 5. 2015 13:16

tak to má dobrý. my teď bojujeme s xiaomi u syna. ale to je na jiné fórum :)
nu já to s tím spiritem zkusím. a nebo ještě budu dál pročítat diskuze a návrhy.
uursik
Junior

Odeslat příspěvekod kotrcka 10. 5. 2015 15:54

no jeden sa mu restartoval uplne nahodne a druhy pri browsovani (tazpo povedat ci to bolo vytazenim ram alebo prave z dovodu konektivity.
kotrcka
Junior

Odeslat příspěvekod pedes 10. 5. 2015 20:00

Té Huawei G6 bych se nebál. Smart vyšel s android 4.3 a EMUI 2.0 nyní máte možnost aktualizovat na android 4.4.x a EMUI 3.0.
Je spíš otázkou, zda pozná partnerka zásadní rozdíly. Je také fakt, že firmware použitý s android 4.3 uměl fotit s vypnutým zvukem závěrky.
A5 byl ohlášen na některé modely. Například P7.
pedes
Junior

Odeslat příspěvekod Vahač.X 12. 5. 2015 10:23

rumukrad + pedes:
Huawei G6 LTE se nebojím, naopak jsem si jej přidal do srovnávací tabulky, něco si k němu nastudoval (recenze atd.) - ten telefon nevypadá špatně, má celkem líbivý design, ta velikost je taky celkem OK (v rámci současných telefonů)... rozumnou cenu... dostatečná kapacita úložiště (to co zbývá pro uživatele - podle recenzí a videí cca 5GB).
Co mně naopak příliš nevyhovuje:
- není menu aplikací (vše je pouze na domovských obrazovkách, mezi kterými navíc nelze přecházet cyklicky)
- podle recenzí nepříliš funkční automatické nastavení jasu
- nižší rozlišení displeje
- slabší podpora výrobce

To prostředí celkově je takové "zvláštní", ale asi to je o zvyku.

I přes výše uvedené se telefon dostává do užšího výběru...

Nick Cave:
no asi by "hloupý telefon" klidně naplnil ten základ, ale touhle cestou jít nechci (tu Nokii neznám a ani jsem ji nehledal, Samsung 5611 určitě ne - měl jsem od zaměstnavatele 5610 a to bych nepřál ani nepříteli), spíš se snažím o "nenápadné" pozvednutí budoucí uživatelky na vyšší level

martin.blader:
Blackberry - taky jsem se na něj v rychlosti podíval - ale to není vhodný kandidát (menšinový OS, málo aplikací, 2jádra, podprůměrný foťák...)

Eagle Samsung NENENE

kotrcka:
tak to pro mně není úplně nejlepší správa ... právě Spirit je můj největší favorit

Najde se tady někdo, kdo už má LG Spirit (LG H440n Spirit LTE) v běžném používání... prosím o nějaké zkušenosti z běžného provozu a potvrzení případně vyvrácení informace o restartech... DÍKY
Aktuálně LG G2 a S GS3 ... ale začínal jsem už s Motorolou 160 :-)
Vahač.X
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 12. 5. 2015 10:41

Vahač.X - to byla jen reakce na minimální využití, jinak je mi jasné, že vybíráš dotyk. smartphone. Vybíral bych spíše něco s 2GB RAM, LTE a větší kapacitou baterie
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Vahač.X 12. 5. 2015 10:44

Jo jenže nic takového kromě té Xperie Z1C v odpovídající velikosti (či spíše mrňavosti) a ceně jsem nenašel...
Vahač.X
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 12. 5. 2015 10:47

Ani nenajdeš, Xperia Z1C je ideální
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod frantavomacka111 12. 5. 2015 10:49

Místo LG Spirit si kup za pár peněz Y 550 a budeš na tom lépe. Kvalita je vyšší , jdou přesouvat soubory na SD kartu a stojí cca 2700 Kč.
http://mobilni-telefony.heureka.cz/huawei-y550/
frantavomacka111
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 12. 5. 2015 11:07

franta vomacka nebo-li cint také přezdívaný ramses v pražské galerce radí stále stejně - Huawei, Huawei Huawei. Stačilo by nahrát na gramec a pouštět pod jednou přezdívkou něco nakopírovaného ;-)
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Vahač.X 12. 5. 2015 12:52

frantavomacka1111:
proboha proč bych měl uvažovat a Y550, který je ve všech ohledech horší než třeba tady hojně doporučovaný Huawei G6 nebo ten LG Spirit?
Např. malá paměť (úložiště) pouze 4GB (jo na kartu přesunu pouze soubory, ale ne appky... je to Android 4.4) - už v prvním příspěvku jsem psal 8GB jako minimum, rozlišení jen 218 PPI, 153 g těžký (??? co v tom je? zlatá cihla :-)) ) atd.

NE tento tedy určitě ne
Vahač.X
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka