a co nexus 4?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod m.antik 18. 5. 2015 07:21

Zdravím, většina tu chce vykonny foun do 5000 a velikost pod 5"... Vyhrává tu lg G2 mini, L90, hua.P6,G6... A co treba nexus 4? Možná se ofiko neprodava, jen bazar.. Ale má výkon, velikost a andr.5.0, ale vůbec se nedoporučuje. To je tak špatný? Osob.zkusenost nemam. A který z výše uvedených founu má andr.5.0 ofiko? Děkuji
m.antik
Junior

Odeslat příspěvekod copper 18. 5. 2015 07:48

Nema LTE, mala baterka = tragicka vydrz
copper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod AleshM 18. 5. 2015 08:50

LTE, pokud nejste ve velkoměstě, ještě stále nemá smysl, ale marketing dělá divy, že?
A s výdrží se podle charakteru používání v pracovní den dá dostat na celý den. Na wifi vklidu třeba o víkendu s minimálním využitím, vydrží i skoro 2 dny.
Je to starší hardware (2012), Snapdragon S4 a 2 giga RAM, ale i dnes s Androidem 5.1, je to stále svižný s stabilní telefon s jasným pěkným IPS HD dispalayem.
Pokud se sežene nový (těžko), zánovní, nebo aspoň zachovalý nepoškrabaný kus, tak proč ne?
AleshM
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 18. 5. 2015 09:15

Právě že LTE má smysl hlavně mimo velkoměsta kde není 3G. Alespoň moje zkušenost ze středočeského kraje a pár lokalit jinde s Vodafone a O2.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod domcek 18. 5. 2015 13:41

Každý víkend jezdím různě po republice na závody a jsem celou cestu na datech. LTE není všude, ale na 70% míst ho mám. A je sakra rozdíl jestli se ti stránka načítá vteřinu (LTE), nebo 30 vteřin (Edge). To jen jako info k LTE.

Výdrž bude také slabá, obzvlášť bazar. Než to tak vzít něco ověřeného a hodit tam Cyanogen...

Pokud chceš co nejvýkonnější mobil za nejnižší cenu tak Meizu MX3.

Pokud chceš LTE (krom VF LTE, tam už je to dost problematické), tak Samsung Galaxy S3 LTE + Cyanogen např.
Nokia 3310 - SE K750i - SE K550i - Nokia 5130 - HTC Touch Pro - Motorola Defy plus - Sony Xperia V - LG G2 32GB
domcek
Junior

Odeslat příspěvekod Lexx 21. 5. 2015 11:27

domcek píše:A je sakra rozdíl jestli se ti stránka načítá vteřinu (LTE), nebo 30 vteřin (Edge). To jen jako info k LTE.

To sice jo, ale telefon podporuje HSPA, které je rozšířené (ano, na venkově rozhodně nebude všude). Při prohlížení webu už není tak velký rozdíl mezi HSPA a LTE.
Podle mě ještě nedospěla doba k LTE. Spíš než nedostupnost sítě by mi vadilo přepínání mezi sítěmi při volání (a zajímalo by mě, jestli a jak se to projeví na výdrži baterie), proto vítám VoLTE.

Baterka u Nexus 4 je bolest už od začátku, to je fakt. Dneska bych zvolil něco novějšího, protože se přece jen jedná o staré železo - a to si myslím, že je ten důvod, proč se dneska moc nedoporučuje. Avšak s telefonem funguju 2 roky a měnit ho nehodlám, protože osobně jsem nadmíru spokojený ;-) (za mě nejlepší mobil, co jsem měl - možná po Nokii 6230i)
Lexx
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 21. 5. 2015 12:37

To jsem si taky říkal, že oproti HSPA nebude LTE takový rozdíl. Ale je.

Nexus 4 bych nevzal, baterie. Zkrátka už bych vybíral mezi novějšíma telefonama.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod daikatana_ 24. 5. 2015 06:54

Tam kde neni HSPA, už ani nebude, s budováním sítě skončili, a pokud se síť bude rozšiřovat, tak o LTE. A rozdíl je hodně vidět. Edge je tak pomalá, že se prakticky nedá použít.

Nexus 4 fakt ne, obzvlášť ne z bazaru.
https://www.foto-pro.cz
https://www.karlsitretro.com
https://www.youtube.com/channel/UC8W-uMYsZewyFiKl4WrxcXQ
daikatana_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mikino123x 24. 5. 2015 08:03

Ale ono sa Lte da na nexuse 4 zapnut, aj ked neoficialne. Ale tusim nebezi na nasich frekvenciach.
mikino123x
Junior

Odeslat příspěvekod dukem 25. 5. 2015 22:43

Pokud lte nepotřebuješ tak si myslím že je to až na foťák super telefon. S baterkou jsem na lolipopu neměl žádný problém. Výměna není problém, koupíš 2 roky starý telefon a za 3 kila novou baterii a výdrž bude pěkná :-)
A co se týče rychlosti telefonu, tak je naprosto perfektní, čistý android a odladenost udělá své... :-)
Neoficiální zapnutí lte podle mě nebude nic moc, chybí tam zesilovač, takže to bude na pytel...
dukem
Junior