Ahoj,
vybírám nový telefon se základními požadavky LTE, 2GB RAM a 5" displej (menšímu se nebráním, větší rozhodně ne) s cenou do 7000Kč.
Nejsem nijak extra náročný uživatel, hry hraju jen příležitostně a graficky nic náročného. Potrpím si ale na svižnost. Videa na telefonu nesleduju, ale hudbu si pouštím a to i streamovaně (na repráčku telefonu mi ale nezáleží, mám přenosné). Používám relativně dost aplikací, z nichž si některé musí stahovat ne úplně malé databáze (např. slovníky), 16GB úložiště by ale mělo stačit, moc nefotím, takže SD karta není podmínkou. Ocením i přesnou gps kvůli navigaci i záznamům trasy při výletech. A hlavně by mi měl tak 3 roky vydržet, tak ať se po roce nezasekává.
Toť jak telefon používám. A teď k čemu jsem i za pomoci zdejšího katalogu došel:
ASUS ZenFone 5 A500KL 16GB LTE (tento: https://www.alza.cz/asus-zenfone-5-a500 ... 273000.htm protože jsou i varianty s Intel procesorem bez LTE)
levnější, a ZenUI je prý docela slušná nadstavba, co jsem slyšel, pokud může někdo potvrdit
Lenovo P 70 - výborná baterka, ale na systém od Lenova jsem naopak moc chvály neslyšel
Huawei P8 lite - dobrá předešlá zkušenost s Huawei, odladěný systém a dobrý power management navzdory slabší baterce; ještě jsem ale nenašel žádné recenze
Honor 6 - sice dražší, ale mohl bych uplatnit nějakou slevu, takže otázka zní, jestli se to za ten příplatek oproti předešlým vyplatí protože na druhou stranu má procesor ARMv7 32bit oproti ARMv8 64bit u P8
Nějaké nápady, postřehy, doporučení? Jiný telefon s podobnými specifikacemi, který jsem přehlédl nebo se má teprve objevit? Díky.