Iphone 6 - pojištění Datart

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod saidlik 30. 7. 2015 10:39

Zdravím,
mám menší problém, před 14 dny mi na jedné akci nejspíše ukradli přímo z kapsy Iphone 6, 16GB silver. Domů jsem dojel ve 4 ráno, totálně vyčerpaný a ráno si z iCloud vyjel jeho poslední lokaci před vypnutím, vše odnesl policii, podal oznámení o trestném činu, či jak se tomu říká, krátka vše udělal tak jak mám. Nicméně telefon se od té doby nezapnul, policie bůh ví jestli na poslední adrese kde byl telefon online snad ani nebyla a já se už tak trochu smířil že je navždy pryč i když je dotyčnému vhodný maximálně jako podtácek.

Nicméně k jádru pudla, vzpomněl sem si že mám telefon pojištěný u Datartu a vztahuje se to snad i na krádež nicméně nemůžu z podmínek vyčíst zdali ukradení telefonu přímo dotyčnému z kapsy se na pojistku také vztahuje, mám neblahé tušení že nejspíše ne podle těch obecných řečí na webu.

Nemá s tím někdo nějaké zkušenosti abych nejel do nejbližšího obchodu zbytečně?
saidlik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukáš Mach (novy) 30. 7. 2015 10:52

Bohuzel soucasti pojisteni vetsinou byva jen pojisteni proti loupezi. Loupez je odcizeni, pri kterem pachatel musel nasilne prekonat nejakou prekazku. Napr. na tebe namiril pistoli nebo rozlomil zamek na kufru (plus par dalsich vice ci mene kurioznich situaci). Ale datartu bych se stejne zeptal, alespon telefonicky.
Naposledy upravil Lukáš Mach (novy) dne 30. 7. 2015 11:01, celkově upraveno 1
Lukáš Mach (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod saidlik 30. 7. 2015 10:59

Taky jsem to četl ale říkal jsem si že loupež by do toho mohla třeba zapadnout. Zkusím tam odpoledne zajet třeba budu mít štěstí, neřeknu kdybych si tam jen tak přišel a oznámil jim že telefon nemám, ale není fér že pojistka a to poměrně drahá se nevztahuje na klasickou krádež.
saidlik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukáš Mach (novy) 30. 7. 2015 11:01

Co bych ale poradil je si projet nejake reklamy datartu tykajici se tohohle pojisteni. Casto to v reklamach prezentuji tak, ze to kryje i kradez - a to i presto, ze podle podminek to tam explicitne neni. Nevim jak v datartu, ale prodavaci podobnych firem casto zakazniky do podobnych pojisteni intenzivne tlaci. A zminuji i, ze to zajistuje proti kradezi. Nasledne to vede k tomu, ze datart a spol. musi uznavat i udalosti, ktere by normalne jako pojistne udalosti neuznali.

Napriklad Alza (v Praze) rozhodne uzna i mnoho veci, ktere explicitne nejsou v jejich podminkach zminene. Jestli ti prodavac pri nakupu zarizeni mirne naznacil, ze by to mohlo kryt i kradez, hned bych se tim v datartu tasil.

-- 30. 7. 2015 11:08 --

Je pravda, ze nedokazu presne posoudit, co uz je "loupez". Napr. pokud jsi nekde spal na festivalu na zemi, nekdo ti telefon vytahl z kapsy a zaroven te ten nekdo predtim sledoval a planoval pockat az usnes, je teoreticky mozny, ze to byla loupez.
Lukáš Mach (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod saidlik 30. 7. 2015 11:10

Tak ono jde spíše o to co mají na webu a co mají ve smlouvě s pojišťovnou, pokud by to obchod měl dávat ze svého jsem si jistý že by se bránil zuby nehty. Mají klasické obecné reklamy typu že to kryje i krádež a vandalismus i já měl právě pocit že nám tenkrát obchodník říkal, že pokud mi ho někdo ukradne vztahuje se to i na to. Až po pátrání v informacích se člověk dozví že mu to musí ukrást ze zamčené schránky, nejlépe ještě ja úplňku a pouze pokud je jupiter v konjunkci v venuší.... :D

http://newsletter.datart.cz/datartom/cz ... 1/16_1.jpg
saidlik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alex430 30. 7. 2015 14:10

V jeho případě se nejedná o loupež ale jen o krádež. Podívej se do protokolu od PČR tam je přímo paragrafové znění a podle toho se bude řídit i datart případně pojišťovna.

-- 30. 7. 2015 14:12 --

podle tohoto by jsi měl dostat nový. Podívej se do TZ kde je vysvětleno co je krádež.
alex430
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod saidlik 30. 7. 2015 20:33

Takže stavil jsem se na pobočce a oznámili mi že krádeže řeší pojišťovna a musím tam což mi přijde dost nestandartní jelikož když už člověk dá skoro 2,5 tisíce za pojištění u datartu předpokládal by že mu trochu pomůže.

Teď také koukám na email který mi od Datartu přišel
"Pojištění od České pojišťovny se vztahuje na krádež z uzamčeného prostoru nebo odcizení pod pohrůžkou násilí. S protokoly od policie ČR se můžete dostavit na jakoukoliv pobočku České pojišťovny pro vyřízení dané situace."

řekl bych tedy že nemám nárok :/
saidlik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tslaný 30. 7. 2015 20:46

Nemas, muselo by to byt bud vloupani nebo loupez. Kapesni kradez, ta se muze stat jen nejvetsimu nemehlu, to by se snad ani pojistovat nemelo. Ja bych se s tim ani na policii nechlubil, protoze bych se za to stydel.
tslaný
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod saidlik 30. 7. 2015 20:51

takže v zásadě tvrdíš že jsem největší debil a retard když mě okradl kapsář, který se tím dost možná živý. Vážně musíte dávat práva na příspěvky i dětem? :D
saidlik
Kolemjdoucí