Z iPhone 6 na něco většího s androidem

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod EvolveHD 8. 9. 2015 08:14

Ahoj,

mám od října koupený iPhone 6, ale teď jsem v práci zjistil, že dostanu firemní 5S 16GB a mít dva iPhony nechci. Vím, že 5S je nic moc, hlavně co se týče malého displeje a tak jsem se rozhodl, že si místo té 6ky koupím něco s androidem a slotem na mSD kartu na soukromé číslo.
Moje požadavky jsou velký displej(5,5"+) na sledování seriálů, slot na mSD kartu, na kterou si ty seriály nahraju, rád bych se také vyhnul AMOLED displeji, ale vím, že to hodně zúžuje výběr. Výkon mi je celkem šumák, myslím, že i cokoliv se starším snapdragonem 801 by mělo stačit, hry nehraju. Vím, že tohle by vyřešil tablet, ale přijde mi, že tohle odvětví trošku upadá a sehnat nějakou nadupanou "sedmičku" se sim slotem aspoň na data je nemožné(a stejně by se mi nevešla do kapsy). Rád bych taky update na Android M, ale to asi všichni jmenovaní dostanou.

Moji kandidáti jsou hlavně z androidu Note 4, Nexus 6(bohužel AMOLED, líbí se mi asi nejvíc), LG G4 (moc se mi nelíbí, ale asi největší favorit) a když pominu odpor k microsoftu tak ta 1520ka taky nevypadá špatně. Mate 6 od huawei zahrhuji předem, ten prostě nechci. Nic jiného mě asi nenapadá.

Tak který byste mi doporučili?
EvolveHD
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 8. 9. 2015 08:21

Note4

-- 8. 9. 2015 09:25 --

a co Xperia Z Ultra?
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod opasino 8. 9. 2015 08:26

NoteJednJednoznačně jedna z nejlepších voleb.
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod EvolveHD 8. 9. 2015 08:30

Nick Cave píše:a co Xperia Z Ultra?

Ten jsem zavrhl, že už asi nedostane aktualizaci na nový android, nechci telefon s nulovou podporou
Když se bavíme o tom Note, četl jsem dost názorů právě na amoled, že to nové prostředí v bílé má za následek časté vypalovaní té horní lišty u androidu, nemáte s tím někdo zkušenosti?
Naposledy upravil EvolveHD dne 8. 9. 2015 08:39, celkově upraveno 1
EvolveHD
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 8. 9. 2015 08:36

Z těch větších by se měl začít u nás prodávat P8 Max
http://www.google.co.in/gwt/x?gl=IN&sou ... pg1&whp=30
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 8. 9. 2015 08:55

Volil bych G4, dobrá volba. Se starší G3 taky chybu neuděláš.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Juris01 8. 9. 2015 09:02

Jsem téhož názoru, jelikož g4 má vše, co požaduješ a s nákupem krytu LG QuickCircle pouzdro CFR-100 máš i bezdrátové nabíjení. Když toužíš po stylovce, koupíš s koženým zadním krytem. Jinak velké plus ve vyměnitelné baterii a možnosti paměťové karty.
Juris01
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 8. 9. 2015 09:39

Možná i tohle Lenovo se u nás bude prodávat
https://mobilenet.cz/clanky/prvni-dojmy-z-phab-plus-hodne-prerostly-telefon-28118?_e_pi_=7%2CPAGE_ID10%2C7133149814
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod domcek 8. 9. 2015 21:06

Já bych vzal Samsung Galaxy Note 3 nebo Note 4 - podle rozpočtu.
Nokia 3310 - SE K750i - SE K550i - Nokia 5130 - HTC Touch Pro - Motorola Defy plus - Sony Xperia V - LG G2 32GB
domcek
Junior

Odeslat příspěvekod popokatepetl1969 9. 9. 2015 07:40

Note 4 je super mam ale když ti vadí amoled kup lg 4 a máš to. Nic lepšího asi není 6plus je zbytečné drahý A nema slot na kartu
popokatepetl1969
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 9. 9. 2015 08:37

toho vypalovani se neboj,android neni jabko,je libo amoled cerne tema ? zalezitost par vterin,no a mimochodem mne vadi nektery veci na lolilop,takze jsem sel na kit kat,nejsem o nic ochuzenej funguje vsech 150 nainstalovanych aplikaci,jako bonus nemusim resit par speku v lolilop.No a pokud mivas telefon dele ve vlastnictvi ,s koncem zaruky si tam muzes narva treba firmwareufo je to jedno.Je to tak primitivni akce ze ji zvladne kazdej kdo zvlada cist.Popravde pri dodrzeni par zasad muzes menit a o zaruku neprijit,stejne opravy chyb,napriklad fotak u sonaku jsou komunitne vzdy dostupny driv,o hodne driv nez prijdou v oprave od vyrobce.
Jsou dulezity veci na ktery koukat,kdo servisuje ,dostupnost nahr. dilu,vlastnosti mobilu u telefonu za 15000 plus, ale prostredi :-) ? Tim myslim jestli je gui svetly,tmavy,ikonky tak nebo tak,volby tam nebo tam ? Nikdy.Vadi ,nevyhovuje,zmenis.
oooooooooo
Android Maniak

Odeslat příspěvekod FatalError.cz 9. 9. 2015 08:55

Bral bych určite Xperii Z Ultra za tu cenu super. Nevím proč každý chce za každou věc nejnovější Android. Nebo zkus se podívat po LG G Flex 2 dá se sehnat pod 10000 kč. Sice je to plasták ale jak je zahnutý tak to docela vzbuzuje pozornost, jen škoda že se nedá v CR sehnat v červené barvě.
FatalError.cz
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 9. 9. 2015 09:02

Možná i ta Xperia Z Ultra dostane Android 6
http://www.google.co.in/gwt/x?gl=IN&hl= ... arshmallow
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod EvolveHD 9. 9. 2015 09:11

oooooooooo: Nechci měnit romky, u Note je to zbytečnost, témata jde měnit pouze na S6kách pokud vím, takže ano budu to řešit.

FatalError.cz: Když na to mám, tak si koupím na co mám, Z ultra má podprůměrný foťák bez jakékoliv přisvětlovací diody, displeje na prvních sony taky patřily spíš k podprůměru. Nevím proč se omezovat...

Dneska se půjdu na všechny podívat a rozhodnu se. Zatím asi vede G4ka v kůži.
EvolveHD
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xlendi 9. 9. 2015 10:25

Pokud Android, tak jednoznačně Note 3 či 4. Dnes jsou za slušné peníze. Pokud WP, pak u mě vyhrála Lumia 640 XL LTE Dual SIM (tu je třeba trochu hledat, oficiálně se do ČR nedováží).
iPhone 12, Samsung A50, iPad Mini (2019), Apple Watch 5, MacBook Air M1

Moje úvaha, proč si (ne) koupit iPhone 12:
http://coins4you.cz/ip12/
xlendi
Junior

Další stránka