iPhone 6-oprava displeje

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Pizduch88 16. 9. 2015 09:27

Dobrý den, mám 6 měsíců koupený Iphone 6. Ačkoliv mám na displeji nalepené sklo s doživotní zárukou(za 900,-), tak se mi rozbil displej. Telefon se mi v parku na lavičce sesunul z klína a spadl na roh. Displej je tedy bohužel v tom místě poškrábaný. V Istyle mi řekli, že mi sklíčko dají nové, ale s telefonem musím do servisu do Revoluční. Mají mi ho prý vyměnit za 9 000,- za nový a to nejpozději do 3 dnů. Když jsme tam dorazili, tak mi řekli, že opravy u nás nedělají. Vymění mi ho za nový za 9 800,-. Prý to bude trvat týden, protože ho musí poslat do Holandska a jiný mi nepůjčí; protože už nemají. Na otázku proč mi nedají nový z prodejny mi řekli, že to nejde. Ptala jsem se také, zda je nový či repasovaný a bylo mi sděleno, že to prostě bude kus bez vady. Jak to tedy je?

-- 16. 9. 2015 09:32 --

V pátek jedu do Itálie a prodavač mi řekl, že si to mám vyměnit tam. Prý tam mohou za 120 Euro měnit displeje a nebo mi ho na počkání vymění za jiný kus. Opravdu tam to jde a tady ne?! Opravdu jsem z jejich přístupu velice zklamaná. Telefon je funkční a má jen kosmetickou vadu, tak proč platit skoro 10 000? Proč u nás nefungují služby jako jinde? Opravdu takhle nepříjemnou zkušenost se servisem jsem ještě neměla. Čekat nejméně týden a bez jiného zařízení mi nepřijde v pořádku. Co byste dělali na mém místě? Stěžovat si? Vyřešit v zahraničí? Tady a čekat a zaplatit skoro 10 000? Nechat opravit displej jinde a přijít o záruku? Díky všem za rady.
Pizduch88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Elmo26 16. 9. 2015 10:09

10 tis??? se asi zblaznili...
super servis je tenhle:
http://iphoneservis.cz/iphone-6/cenik-dilu-a-prace
LG V10
Elmo26
Junior

Odeslat příspěvekod honcka 16. 9. 2015 10:25

I to je dost, kdyz pres ebay jde koupit za nejakejch 1500
JVC DLA-X30
Sonos Playbar
honcka
Junior

Odeslat příspěvekod popokatepetl1969 16. 9. 2015 10:36

Hruza!! Hlavne ze mas pojistku.. Na samsung s5 originál servis 4500 a ten je trochu kvalitou jinde.. Uplne jinde..
popokatepetl1969
Junior

Odeslat příspěvekod Pizduch88 16. 9. 2015 10:41

Ano. Je to opravdu hodně peněz. Bohužel opravou jinde přijde o záruku. Je to blbé rozhodnutí.
Pizduch88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod popokatepetl1969 16. 9. 2015 10:47

To jsou na druhou stranu cenné informace.. Jsem rad ze jsem přešel z ip5s na samsung
popokatepetl1969
Junior

Odeslat příspěvekod Pizduch88 16. 9. 2015 10:51

Upřímně to zvažuji také. Za vysvědčení syn dostal Samsung S5 a oproti předchozímu zatím funguje dobře. Ten přístup v servisu mě opravdu zklamal. Nechápu proč nemohou měnit displeje i u nás? A za 10 000 nejspíše dostat repasovaný? To si opravdu koupím jiný nový telefon a nebudu to řešit. Je to škoda, no.
Pizduch88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Chr1s 16. 9. 2015 12:10

Můžete mi vysvětlit, proč Vám vadí repasovaný iPhone? Nějak mi to nejde do hlavy...šaši, baterie a display jsou nové a vnitřnosti jsou 100% funkční a jsou použité z jiných nefunkčních telefonů. Co myslíte, že dostaneš v případě uznané reklamace? Prostě repas :-)
Chr1s
Junior

Odeslat příspěvekod Pizduch88 16. 9. 2015 16:37

Mě nevadí, že v případě opravy by byl repasovaný. Mě vadí, že mlží a neřeknou to. Odpověď zněla:dostanete nový kus bez vady, která brání funkčnosti. Co to znamená? Zaplatím 10 000 a může být třeba poškrábaný, protože to na funkčnost nevadí?! Je mi nepříjemné spíše tedy jednání. Evidentně vadí spíše jim, že jsou repasované. A jinak opravdu bych raději zpět ten svůj funkční jen s vyměněným displejem. Nechápu, že u nás to nejde a musím pak platit tolik za něco co vlastně nechci. Chci opravu, ne repasovaný kus. Je rozdíl zaplatit 120euro a nebo 10 000, nebo ne? Samozřejmě si jej mohu nechat opravit u nás jinde, ale přijdu o záruku. Bohužel nemáme servis jako v zahraničí.

-- 16. 9. 2015 16:42 --

A co se týká výměny, tak dnes jsem mluvila s podporou Apple a ani jim nepřišlo jednání servisu v pořádku. Jinak mi potvrdili, že v rácmci záruky(1rok) si můžu IPhone vyměnit kdekoliv po světě. Pán se tvářil, že nejblíž mám Drážďany a prý ho mění hned a za nový. Takže se mi spíš nelíbí, že zaplatím více, než jinde, ale mám horší služby. Čekat 10 dní a ještě bez zapůjčeného mobilu mi nepřijde nejlepší. Navíc, když se obsluha tváří, že hrozně obtěžujete, protože teď toho mají moc, máte raději jet do zahraničí a nebo prostě dát 10 000 a ještě být rád, když vám za týden něco přijde. Já bych ráda stejnou úroveň služeb a třeba možnost opravy.

-- 16. 9. 2015 16:44 --

Jinak v případě uznané reklamace dostanu nový. Tedy alespoň já ho dostala. Pod displejem jsem měla prach asi po 14ti dnech od nákupu. Ráno jsem v Istyle na Smíchově reklamovala a večer jsem si jela pro nový.
Pizduch88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod webbilovec 27. 1. 2016 14:54

Slyšel jsem, že některé tvrzené skla jsou docela nanic i přes doživotní záruku. Já mám sklo z *** už přes rok a i po několika drsných pádech stále bez škrábance. Myslím, že investice do ochrany za nějakých 250 kč se vyplatí, než pak platit tisíce za výměnu displeje.
Naposledy upravil Fíla dne 31. 1. 2016 15:24, celkově upraveno 1
Důvod: odstraněn reklamní odkaz
webbilovec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 27. 1. 2016 15:09

Sklo za 250Kč je stejně "kvalitní" jako sklo z číny za 1 dolar.
Kde myslíte že to kupují ? Za 1 dolar v číně a vám to na krásném webu prodají za 250,-

Osobně takové sklo za 1 dolar mám na pracovním founu, asi půl roku ... a je v naprostém pořádku.
anonymni

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 27. 1. 2016 15:18

Jen dělá reklamu
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod BigT 27. 1. 2016 15:28

Navíc sklo se při pádu má rozbít...
PC: PC: Intel i5 8400, Asus ROG Strix B360‑G , 16GB Kingston HyperX, SSD Adata SP920+WD Blue 1TB, GIGABYTE GTX 1050 OC 2G, be quiet! Pure Power 10, CM Elite 333, LG IPS235P 1920x1080

NTB: HP 430 G5

Mobil: Samsung A52s 5G
BigT
Junior

Odeslat příspěvekod dj.mirRa 27. 1. 2016 15:49

Za opravu komplet zlikvidované dotykové vrstvy + šasi iPhone 6 dal před cca 2 týdny šéf cca 5500.
dj.mirRa
Junior

Odeslat příspěvekod pota 27. 1. 2016 16:30

Ono je třeba si uvědomit, že výměny jsou prostě pravidlem Applu. Také jsem řešil sklo na 6 a ve VSP Data (ofiko servis) mi nabídli jen výměnu celého tel za nový (repas). Jinak když se někdo chce vztekat, tak ať si koupí displej za litr v číně a vymění doma za 10min. Pár šroubků, vypojit, dát nový a složit.
pota
Junior

Další stránka