Dual sim do 5-6 tis. kč

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kurcatovium 23. 11. 2015 20:07

Snad nebude vadit, když trochu vykradu tento thread. Aktuálně se také poohlížím po dual simu k využití pro nějaké ty pracovní účely (web interface) a také jako základní GPS do auta.

Od telefonu bych rád:
1) Dual sim provoz bez kompromisu (tzn žádný sdílený SD/Sim slot).
2) Výdrž na baterii. Jsem sklerotik a nerad bych se dožil toho, že mi telefon po jednom dnu chcípne, protože jsem ho večer zapomněl dát na nabíječku. Jsem holt odkojený starýma nokiema, kde týden nebyla žádná míra :-D
3) Rozumný hardware.
3.1) Nejsem úplný fanda her na telefonu, ale opravdu nemám rád škobrtající prostředí telefonu, pomalou odezvu na tlačítka apod. To už by dnes ale mělo být automat.
3.2) Displej s přiměřeným rozlišením. Nejlépe se mi jeví asi 5" (720p případně 1080p), což vidím jako rozumný kompromis mezi celkovou velikostí zařízení a pohodlím při ovládání.
4) Bytelná konstrukce je plus i za cenu vyšší hmotnosti (ta mi vůbec nevadí).
5) Rozumnou cenu (maximálně kolem cenovky 5-6k).

Nejsem značkista, naopak fandím číňanům, kteří udělali za posledních pár let neskutečný krok kupředu. Navíc, beztak se valná většina telefonů chrlí z "jedné fabriky" a jen na ně lípnou jiné logo ;-) Největší plus u renomovaných značek spatřuji v podpoře, ale po tom, co jsem viděl u několika Samsungů už i tohle plus neberu zas tolik vážně.

Takže když to shrnu, dost mě zaujaly tyhle placky:
1) Elephone P8000 - za tu cenu se jeví skoro až neskutečně. Splňuje snad všechno, co od telefonu chci, jediné negativum je až zbytečná velikost (5" by mu slušelo víc).
2) Mlais MX Base - HW se jeví v pohodě, výdrž velmi dobrá.
3) Doogee X3 Pro - vypadá v pohodě, slušný HW s nízkou spotřebou (údajně dobrá výdrž navzdory slabší baterii), víc než lákavá cena. Bohužel má podle všeho tragický foťák.
4) THL 5000 - dnes už skoro klasika telefonů s velkou výdrží.
5) UMI EMAX - dost podobné jako THL nad ním, ale dle recenzí si moc netyká s GPS.
6) Asus ZenFone 2 Laser - ať je tu i zástupce "prověřených značek", často ho lidi doporučují, vypadá dobře, jen se bojím nízké výdrže.

Protože dnes snad ani není v silách běžného člověka sledovat všechny novinky a nové/připravované modely, budu rád za jakýkoliv další tip. Víc hlav víc ví.
kurcatovium
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kocour73 23. 11. 2015 21:49

Nebo Samsung J5. Rozhoduje se teď mezi mezi těmito dvěma telefony a nějak se nemůžu rozhodnout. Samsung má určitě kvalitnější displej, lepší foťák a na pohled vypadá hodnotněji. Zase nemá čidlo jasu displeje, což mi dost vadí. Odolné sklo nemá nejspíš ani jeden z nich, ale to asi nevadí, stejně bych dal tempered glass. Lenovo má oznamovací diodu, čidlo jasu a větší baterii, ale zase slabý procesor. Když jsem je zkoušel, tak proti Samsungu ty reakce byly pomalejší.
kocour73
Junior

Odeslat příspěvekod Martyy 24. 11. 2015 14:09

Tak možná se nejvíce kloním k tomu Asusu ZenFone 2 Laser ZE500KL. Pročetl jsem nějaké recenze a krom horší baterky snad nemá chybu. Hlavně má prý dobrý foťák.

Ještě bych se zeptal na paměť. Má kapacitu 16 GB a z toho pro uživatele cca 10 GB. Stačí to na všemožné aplikace typu FB, mapy, whatsapp, nějaké hry? Popř. dají se tyto aplikace přesouvat na paměťovou kartu? U sestřinýho současnýho telefonu to nejde...
Martyy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 24. 11. 2015 14:15

10GB interní paměťi by mohlo stačit. Android5 umožňuje přesouvání aplikací na microsd kartu. A také můžeš některé aplikace od Asusu odinstalovat
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod martin.blader 24. 11. 2015 14:43

Pokud má mobil paměťovou kartu, kam člověk může házet fotky/hudbu/filmy, tak 16 GB vnitřní paměti většině lidí bude stačit. Aplikace nejsou zas tak velké. Problém by mohl nastat jedině kdyby tam člověk chtěl mít několik velkých her.
martin.blader
Junior

Odeslat příspěvekod misak2015 24. 11. 2015 16:26

jestli chceš slušnou výdrž baterie, tak vem Lenovo buď P70 - pokud ti nevadí Android 4.4.4 ( mám ho a jsem nadmíru spokojen, nebo P1m tam už je Android 5
Lenovo P70-A
misak2015
Junior

Odeslat příspěvekod traveller 25. 11. 2015 08:53

V minulém vláknu jsem slíbil krátké info o Xiaomi. Objednal jsem v neděli přímo z jejich obchodu (xiaomiforsale.com) a mobil dorazil ve středu (v úterý byl svátek). V krabičce je mobil, nabíječka a kabel (sluchátka ne). MT se chtěl hned po vybalení aktualizovat, ale to jsem zatím zakázal. Prostředí telefonu je trošku jiné, než na co jsem byl zvyklý, ale je pro manželku a ta zatím "chytrý" mobil neměla. Takže si na něj zvykla velmi snadno a je nadšená. Telefon je rozměrově jen o trošku větší, než moje Z1C, co se rychlosti týká, nevidím žádný rozdíl. Mít podsvícená tlačítka, byl by to super telefon za ty peníze. Z1C za dvojnásobek peněz nenabízí v podstatě nic navíc (jen značku), u Xiaomi oceňuji to, že není zaplevelen SW od Googlu.
traveller
Junior

Odeslat příspěvekod X-sat 25. 11. 2015 14:15

Xiaomi je fajn solidní značka, ale nemá podporu všech LTE pásem a proto u mě hraje II. ligu
X-sat
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hons 25. 11. 2015 14:35

Je to mimo cenu(4399),ale za me bych doporucil honor 4c.Presel jsem na neho z s3 a parada.Vse rychle,spoustu motivu,nastaveni to vse na samsungu chybi.Foto dost kvalitni,displej krasny,baterie po asi 2h netu,x.volani,nejakej meil,sms,hrani si s mobilem,video-to vse navecer 60%.To u samsungu jsem byl na 20% pri stejne zatezi.
hons
Junior

Odeslat příspěvekod snoop69 25. 11. 2015 18:02

Nick Cave píše:Tady mají Asus Zenfone2 Laser s baterií 2400 mAh
https://www.digimax-kromeriz.cz/Mobilni ... aser-Black

Docela vysoká cena za EU distribuci
Alcatel OT 302,Siemens C55,Siemens CX75(modified),SE K750i(W800,modified)...Samsung S8500 Wave(android port), LG V20
LCD TV SAMSUNG 42M87BD , WD TV LIVE - 2TB , 1TB , Onkyo TX-NR807 ,Heco Metas 700 , Magnat Betasub 30A
snoop69
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 26. 11. 2015 09:19

Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod danielkop 27. 11. 2015 11:18

A co Lenovo S60 Dual SIM? .... má už celkem zajímavou cenu (5 tis vč DPH). Je tedy levnější než Lenovo VibeP1m a má také android 5
danielkop
Junior

Odeslat příspěvekod kocour73 27. 11. 2015 13:08

Už jsem psal o pár příspěvků výš. Vybíral jsem mezi Lenovo P1m a Samsung Galaxy J5 a nakonec jsem zvolil Samsung. Přesvědčil mě lepším displejem, kvalitou zpracování a hodnotnějším vzhledem. Jediný co mi vadí, že nemá senzor jasu. Ale snad si na to zase zvyknu. Baterka vypadá, že dá v pohodě 2 dny na datech, sem tam nějaká muzika nebo film. Hlavně zvuk do sluchátek je skvělý. Telefon šlape svižně, přecházím z Lumie, a ač je plynulá, rychlosti Samsungu nedosahuje. J5 má už nový TW z S6, tak to snad bude šlapat pořád. Těch pár aplikací, co používám, ho asi moc nezahltí. Fotky nevypadají špatně. Porovnávám s Lumií 640, která fotí na svou cenu skvěle. Zatím jsem to vyzkoušel jen v interiéru a pár fotek venku, kde je pořád pod mrakem. Za hezkého počasí budou fotky parádní.
kocour73
Junior

Předchozí stránka