Telefon do 7000 Kč - Lenovo, LG, Huawei?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod vlamos 21. 1. 2016 13:10

Zdravím všechny a prosím o radu. Sháním nový telefon. Hlavní požadavky jsou:

- cena do 7000 Kč
- CZ LTE
- kvalitní foťák (v dané kategorii střední třídy)
- alespoň lehce nadprůměrnou výdrž baterie (2 dny při "normálním" používání - 60% web, zbytek sms, volání, aplikace - nic náročného...)
- dobrý příjem signálu
- úhlopříčka 5 a víc palců

Předvybral jsem si tyto telefony:

- Lenovo A7010 (zatím není moc recenzí a zkušeností, bojím se tradičně nic moc foťáku u Lenova)
- LG Flex 2 (dobré zkušenosti s LG zatím, ale tady se bojím propíraných problémů s displayem)
- Honor 5x (ještě se tuším neprodává, s Huawei nemám žádné zkušenosti)
- Samsung A5 (spíš horší poměr kvalita/cena

Na telefon nespěchám, klidně pár týdnů počkám. Pokud máte jiná doporučení, budu za ně rád.

Děkuju.
vlamos
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 21. 1. 2016 13:18

Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod petrov75 21. 1. 2016 14:03

Recenze A7010 https://www.mojandroid.sk/recenzia-lenovo-a7010/
Znamy si ho chce kupovat, myslim ze je to dobra volba jako 2SIMs LTE
petrov75
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 21. 1. 2016 14:18

Lenovo nemá dobrý foťák ani u Vibe Shot a Lenovo Vibe X3 také nic moc. Takže tady to bude stejné..
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod koblih.jr 21. 1. 2016 15:11

Těžký boj, nicméně z tohoto výběru nejívce předností má právě GF2 od LG. ;-]
Tady nic není. Výš koukej. :-)
koblih.jr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 21. 1. 2016 15:18

Taky jsem za Flex 2
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod LV426 21. 1. 2016 15:41

Flex 2 je obrovský risk, že budeš mít škaredý flekatý display, proto taky cena toho krámu tak rychle spadla. To už raději tu A7010, pokud nejsi nějak zatížený na foťák, ale upřímně, v telefonu (kor za tyto peníze) to bude stejně o ničem ty fotky ať koupíš co chceš.
Ve vesmíru váš křik nikdo neuslyší.
LV426
Junior

Odeslat příspěvekod freddy158158 21. 1. 2016 16:54

ja jsem za Lenovo.podle prilozene recenze ma "vnitřek" jak me Vibe P1 .. nevim jak foti shot a x3 ale vibe špatne nefoti ;-)
freddy158158
Junior

Odeslat příspěvekod opasino 21. 1. 2016 18:17

Lenovo nebo LG, ostatni bych vynechal.
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod coyd 22. 1. 2016 01:33

Lg mnohem lepsi volba nez lenovo, pocitově i kvalitou. Ber flex pokud chces neco co nema jen tak nekdo a nebo G3 ktery je papírově lepsi, ale vetsinou drazsi o cca 1500,-
HUAWEI P10 (Graphite Black)
coyd
Junior

Odeslat příspěvekod vlamos 22. 1. 2016 11:42

Díky moc všem. Z Vašich doporučení vyplývá LG...Jen teda kromě toho displaye (50:50 šance, že bude mít vadu) asi má i baterku celkem na prd - co jsem hledal nějaký testy (nevím, na kolik objektivní), tak při brouzdání na netu výdrž něco přes 2 hoďky - vzhledem k tomu, že mobil používám z větší části právě na brouzdání, mě i toto celkem odrazuje...Snad se brzo vyloupnou nějaký recenze na to Lenovo...
vlamos
Junior

Odeslat příspěvekod metyn 22. 1. 2016 12:10

no a proč nekůpíš to lg g3 co ti navrhuje nik kejv hned ve 2 postu? 3 stofky navíc ťa snáť nevytrhnů, navíc kvalita foťáku je výborná a aj výdrž bude fpoho, Meta
metyn
Junior

Odeslat příspěvekod riki 22. 1. 2016 12:45

vlamos píše:Díky moc všem. Z Vašich doporučení vyplývá LG...Jen teda kromě toho displaye (50:50 šance, že bude mít vadu) asi má i baterku celkem na prd - co jsem hledal nějaký testy (nevím, na kolik objektivní), tak při brouzdání na netu výdrž něco přes 2 hoďky - vzhledem k tomu, že mobil používám z větší části právě na brouzdání, mě i toto celkem odrazuje...Snad se brzo vyloupnou nějaký recenze na to Lenovo...

Můžeš sem dát nějaký test,kde je u LG napsáno,že je výdrž 2 hodiny při netu?To je nesmysl,mám Flexe a vydrží při zátěži(aspoň mé) určitě jeden den,pokud chceš o telefonech lepší info,jdi na konkurenční web a do sekce o tom mobilu,který tě zajímá.Neříkám,že je to trhač rekordů,ale výdrž je v pohodě.
Nikdy není tak špatně,aby nemohlo být ještě hůř.
riki
Junior

Odeslat příspěvekod vlamos 22. 1. 2016 13:06

http://www.svetandroida.cz/lg-g-flex-2-recenze-201504
Netvrdím, že to tak je - nemám zkušenosti - jen mě to zarazilo. A ty 2 hoďky brouzdání jsou myšleny jako kontinuálního brouzdání (automatickej 15 s refresh - ne praxe). Prostě bych usuzoval spíš hodně průměrnou výdrž...Každopádně díky za názor.

-- 22. 1. 2016 13:21 --

metyn píše:no a proč nekůpíš to lg g3 co ti navrhuje nik kejv hned ve 2 postu? 3 stofky navíc ťa snáť nevytrhnů, navíc kvalita foťáku je výborná a aj výdrž bude fpoho, Meta

Protože preferuju CZ distribuci....A pokud se nepletu, LG G3 baterie taky žádná hitparáda (čímž netvrdím, že to Lenovo bude o kotel lepší...)
vlamos
Junior

Odeslat příspěvekod BigT 22. 1. 2016 13:28

Lenovo bych nebral, nemá absolutně žádnou podporu, jak u NTB, tak telefonů...
PC: PC: Intel i5 8400, Asus ROG Strix B360‑G , 16GB Kingston HyperX, SSD Adata SP920+WD Blue 1TB, GIGABYTE GTX 1050 OC 2G, be quiet! Pure Power 10, CM Elite 333, LG IPS235P 1920x1080

NTB: HP 430 G5

Mobil: Samsung A52s 5G
BigT
Junior

Další stránka