Zdravím,
rozbil se mi můj LG L90, který mi poslední dva roky sloužil a potřebuji za něj náhradu. Už sem projel několik témat zde na foru a nějaké recenze, přesto bych se rád doptal na pár věcí. Co se týče mých představ:
+ vyhovoval by mi displej 4,7, na který jsem si zvykl u LG. Pokud ale bude třeba, jsem připravený jít do většího (o něco málo většího).
+ na LG mi dost vadila poměrně slabá GPS. Nevím, jestli to bylo jen mým kusem, nebo je to prostě problém všech L90tek. Každopádně bych byl rád, kdyby GPS fungovala i třeba když bloumám někde po lesích na Brněnsku. Tam se LG moc nechytalo, nebo bylo dost nepřesné (a pomalé). Nevím, jestli je to pro něco důležité, ale můj operátor je Vodafone.
+ kromě spolehlivé GPS mi záleží na životnosti baterie a také na odolnosti telefonu. Je mi jasné, že o nic superodolného nepůjde, na druhou stranu bych se rád vyhnul jakýmkoliv mobilům, které mají pověst vyloženě "křehkých" zařízení (pokud takové jsou).
+ mobil bude sloužit především ke čtení webu, emailů a jak už jsem zmínil někdy také jako navigátor. Rád bych, aby měl slušný výkon (tak nějak sem pochopil, že to dnes chce alespoň 2 GB ram, ale možná se pletu, tak mě prosím kdyžtak vyveďte z omylu), aby to prohlížení netu/mailu bylo svižné a aby k tomu dobře zvládal pár jednoduchých aplikací
+ chci android
- je mi úplně jedno, jak bude telefon fotit či hrát. K poslechu hudby, focení či natáčení zařízení sloužit nebude.
- pokud to půjde, rád si občas zahraji nějakou hru, ale rozhodně to není priorita při výběru telefonu
Z toho, co jsem zatím sám prošel, i z rad, které jsem našel v jiných tématech, vyvozuji, že téměř ideálním kandidátem by mohl být Honor 7 Lite. Těch, co s ním mají zkušenosti, bych se rád zeptal, jak telefon omezuje/ovlivňuje absence NFC, 5GHz pásma a standardu ac u Wi-Fi. Dodám, že sám se pohybuji často mimo wifi a jedu přes data.
Všech povolaných bych se pak rád zeptal, jestli existují v dané cenové relaci a při požadavcích, které mám, nějaké alternativy, případně jestli se v blízké budoucnosti na trh nechystá něco, co by mohlo vhodnou alternativou být.
Předem díky všem za reakce.