Náhrada za LG L90, důraz na GPS v relaci 4000-6000

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Greylarvon 7. 9. 2016 16:41

Zdravím,

rozbil se mi můj LG L90, který mi poslední dva roky sloužil a potřebuji za něj náhradu. Už sem projel několik témat zde na foru a nějaké recenze, přesto bych se rád doptal na pár věcí. Co se týče mých představ:

+ vyhovoval by mi displej 4,7, na který jsem si zvykl u LG. Pokud ale bude třeba, jsem připravený jít do většího (o něco málo většího).
+ na LG mi dost vadila poměrně slabá GPS. Nevím, jestli to bylo jen mým kusem, nebo je to prostě problém všech L90tek. Každopádně bych byl rád, kdyby GPS fungovala i třeba když bloumám někde po lesích na Brněnsku. Tam se LG moc nechytalo, nebo bylo dost nepřesné (a pomalé). Nevím, jestli je to pro něco důležité, ale můj operátor je Vodafone.
+ kromě spolehlivé GPS mi záleží na životnosti baterie a také na odolnosti telefonu. Je mi jasné, že o nic superodolného nepůjde, na druhou stranu bych se rád vyhnul jakýmkoliv mobilům, které mají pověst vyloženě "křehkých" zařízení (pokud takové jsou).
+ mobil bude sloužit především ke čtení webu, emailů a jak už jsem zmínil někdy také jako navigátor. Rád bych, aby měl slušný výkon (tak nějak sem pochopil, že to dnes chce alespoň 2 GB ram, ale možná se pletu, tak mě prosím kdyžtak vyveďte z omylu), aby to prohlížení netu/mailu bylo svižné a aby k tomu dobře zvládal pár jednoduchých aplikací
+ chci android

- je mi úplně jedno, jak bude telefon fotit či hrát. K poslechu hudby, focení či natáčení zařízení sloužit nebude.
- pokud to půjde, rád si občas zahraji nějakou hru, ale rozhodně to není priorita při výběru telefonu

Z toho, co jsem zatím sám prošel, i z rad, které jsem našel v jiných tématech, vyvozuji, že téměř ideálním kandidátem by mohl být Honor 7 Lite. Těch, co s ním mají zkušenosti, bych se rád zeptal, jak telefon omezuje/ovlivňuje absence NFC, 5GHz pásma a standardu ac u Wi-Fi. Dodám, že sám se pohybuji často mimo wifi a jedu přes data.

Všech povolaných bych se pak rád zeptal, jestli existují v dané cenové relaci a při požadavcích, které mám, nějaké alternativy, případně jestli se v blízké budoucnosti na trh nechystá něco, co by mohlo vhodnou alternativou být.

Předem díky všem za reakce.
Naposledy upravil Greylarvon dne 7. 9. 2016 21:32, celkově upraveno 1
Greylarvon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 7. 9. 2016 16:49

NFC mám, ještě jsem to nepoužil.. Podívej se na recenze Lenovo Vibe P1m a Huawei Y6 Pro
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Greylarvon 7. 9. 2016 21:41

Děkuji za radu. Mrkl sem na ně a jsou zajímavé. Především výdrž baterie vypadá lákavě a vedle ní také cena. V obou případech mě ale mírně odrazuje slabší výkon (oproti tomu Honoru), i když abych řekl pravdu tak nevím, jak moc se při běžném užívání projeví rozdíl mezi 4 a 8jádrovým procesorem...

Jako plus toho Honoru vnímám také Android 6. Výš už bych s cenou jít nechtěl, ale zase si říkám, že si radši připlatím ten litr za Honor, pokud to bude znamenat, že vydrží svižný a udrží krok s aplikacemi o nějakou dobu déle.

Při hledání informací o tom Lenovu jsem narazil ještě na Lenovo Vibe K5 Plus, který mi přijde lákavý kovovým tělem. Zatím ale u mě stále vítězí ten Honor 7 Lite
Greylarvon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 7. 9. 2016 22:53

Honor7 Lite má displej 5,2p, jestli ti to neva, když píšeš, že bys nejraději 4,7p nebo o málo větší :-)
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Greylarvon 7. 9. 2016 23:14

To je pravda, díky za upozornění. Projížděl jsem teď další mobily a musím se přiznat, že na velikost displeje jsem se úplně zapomněl dívat (zaujal mě třeba především i díky ceně Vodafone Smart Ultra 7 ale ten má dokonce 5,5). Asi nejprve zajdu na nějakou kamennou prodejnu a zkusím si ty velikosti osahat - zjistit, jestli mi ten větší bude vadit.
Greylarvon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 7. 9. 2016 23:21

Také si porovnej celkové rozměry, ne jen velikosti displeje a na ovládání má vliv též ergonomie, některé smartfony se stejným displejem prostě líp padnou do ruky.. :-)
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Greylarvon 8. 9. 2016 17:03

Tak jsem si dnes všechny zvažované kusy vyrazil ošahat a volba byla nakonec poměrně jasná. Honor 7 Lite je sice větší než můj dosavadní mobil ale naznal jsem, že si na to poměrně rychle zvyknu. Pro dvě nejčastější činnosti, kterým se na mobilu věnuji, tedy net a mail je ten o něco větší displej vhodný.

Zvažoval jsem i Lenovo Vibe K5 Note kvůli větší RAMce. Setkání "naživo" mě ale rychle utvrdilo v tom, že 5,5 už je zase příliš velké. Díky moc Nickovi za rady.
Greylarvon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ascaso 9. 9. 2016 07:45

Mel sem L90, problem s GPS sem neměl, ale to je detail :-) Hledal sem jako ty, vyhral taky H7Lite.
Absolutni spokojenost. Velikost mi obcas vadila, ale zvykl sem si.
Ascaso
Junior